Ciocea și Dumitrașcu, maeștrii licitațiilor secrete de trei mii de miliarde!
Ciocea și Dumitrașcu, maeștrii licitațiilor secrete de trei mii de miliarde!
Investigatii9 noiembrie 2012

Un drum nou – nouț, din cătunul Boierești – comuna Berlești, încă nerecepționat, realizat în cadrul unui contract cu o valoare inițială de peste 37 miliarde de lei vechi, este deja crăpat.

Mai mult decât atât, drumul pentru care s-au cheltuit miliarde bune a fugit la vale, pentru că proiectantul, constructorul, dirigintele de șantier și beneficiarii n-au catadicsit să realizeze, cum era firesc, consolidarea versantului  înainte de asfaltarea lui.

Au lucrat după arhi – uzitatul model din Gorj: întâi asfaltăm, apoi spargem asfaltul să facem canalizare! Abia după ce drumul a fugit, s-au apucat să consolideze versantul. În momentul de față, drumul nou – nouț arată în ultimul hal și ar trebui refăcut. Pe ce bani? Pe banii cetățenilor, firește.

Ion Ciocea și Maria Dumitrașcu, primarii localităților învecinate Bustuchin și, respectiv, Berlești, au fondat, cu ceva timp în urmă, Asociația EUROCOM, prin intermediul căreia au accesat o finanțare pentru investiții în valoare de 2.822.275.850.000 lei vechi, adică 2822 miliarde, o sumă pe care omul de rând nici nu și-o poate imagina.

Deși rulează mii de miliarde, niciunul dintre cei doi primari n-au avut minima decență de a realiza un site pe care să publice proiectele și investițiile derulate de EUROCOM. Legile statului român obligă la asigurarea transparenței investițiilor publice, dar este evident că Ciocea și Dumitrașcu se cred mai presus de lege.
Cele aproape trei mii de miliarde au fost împărțite unor firme, majoritatea de apartament. Am găsit, după îndelungi căutări, pe un site oarecare de achizitii publice, date sumare despre opt  licitații organizate de EUROCOM. Contrar legii, Ciocea și Dumitrașcu au  publicat doar anunțurile de atribuire pentru două din cele opt licitații, cu o valoare infimă, legată de achiziționarea unor instrumente muzicale. Restul sunt la secret.

Curios este că nici “șeful județului” Ion Călinoiu și niciuna dintre instituțiile abilitate ale statului nu i-au întrebat, încă, pe cei doi primari, de ce organizează licitații secrete de trei mii de miliarde!!!??? De ce nu le publică în SEAP???!!!
De altfel, Ciocea a făcut site pentru Primăria Bustuchin, dar continuă să încalce legea, nepublicând niciun fel de licitație…

Cu chiu, cu vai, am aflat că pentru modernizarea unor drumuri comunale și sătești din comuna Berlești s-au cheltuit 857 milioane lei vechi pentru proiectare și peste 37 miliarde lei vechi pentru execuție.

Rezultatul: drumuri noi – nouțe, dar deja distruse, așa cum se vede clar în fotografiile alăturate. Nici primarul, nici viceprimarul comunei Berlești nu ne-au răspuns nici măcar pe telefoanele personale. Dacă i-am fi invitat la vreo emisiune TV de pupincureală, pe bani publici, ar fi dat năvală… În schimb, a răspuns primarul Ciocea, care ne-a declarat că drumul din Boierești va fi refăcut, țineți-vă bine!, începând chiar de azi sau, cel târziu, de la primăvară! Tot de la Ciocea am aflat și firma executantă: S.C. VICEXPERT S.R.L. din Râmnicu Vâlcea. Despre firma asta, de pe internet am aflat ceea ce era evident: e un SRL de apartament. Alte detalii sunt absolut de prisos.
După aceste dezvăluiri, specialiștii Inspecției în Construcții se vor năpusti la Berlești, să restabilească legalitatea, așa cum au procedat la toate cârpelile făcute pe miliarde de lei, bani publici, în Gorj… A propos, cât l-o fi costat pe șeful lor, Ilie Merfu, sprijinul politic al USL-ului? Scump, dar a avut de unde!

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.