Ciolocoi, corigentă la limba română
Ciolocoi, corigentă la limba română
Investigatii24 august 2012

Într-un județ subdezvoltat, cu profund deficit de democrație și cu o acută nevoie de modernizare și reformare instituțională, continuă să fie promovate în funcții – cheie persoane lipsite nu numai de viziune și calități manageriale, ci și profund mediocre, caracterizate de prostie și servilism.

Maraton de prostie

Dian Popescu, președintele PNL Gorj, a numit în fruntea Consiliului Județean Gorj, ca vicepreședinte, pe Mădălina Ciolocoi, o „politiciancă” de puterea căreia n-ai decât să te temi din moment ce constați că nu posedă nici măcar noțiuni elementare din limba sa maternă, româna. Amatorismul și lipsa de pregătire, întâlnită la majoritatea oamenilor politici gorjeni, sunt mai evidente și mai deranjante în cazul Mădălinei Ciolocoi din două motive: 1. Pentru că distanța dintre cerințele fișei postului de vicepreședinte al Consiliului Județean și disponibilitățile sale personale este uriașă. 2. Pentru că, beată de puterea tocmai cucerită și avidă de imagine pentru a cuceri noi culmi, Ciolocoi e prezentă non-stop în toate ziarele, radiourile și televiziunile, și vorbește mult și prost, lăsând să i se vadă, în toată “splendoarea” lor, infirmitățile.
În afară de faptul că mi-e silă, dacă stau bine să simt ca lumea îmi este foarte frică de faptul că s-a ajuns, în Gorj, la numirea unui vicepreședinte de Consiliu Județean care nu cunoaște nici vocabularul fundamental al limbii române, deși lasă să se înțeleagă că Angela Merkel mai are de acumulat cunoștințe și experiențe până să ajungă a se compara una cu cealaltă.

“Sunt obedienți, adică se opun, deci nu vor, refuză orice!”

Ciolocoi e singurul om politic din Uniunea Social Liberală nemulțumită că adversarii politici din Partidul Democrat Liberal îi sunt … obedienți! Deunăzi, într-o emisiune radiofonică, răgnea din toată ființa ei foarte suavă către consilierul județean PDL Gheorghe Grivei, acuzându-l de o prea mare … obediență!!! De fapt, “academicianca” de renume aproape mondial voia să-l acuze de nesupunere. Realizatoarea emisiunii, vădit uluită, la rându-i, a intervenit, ajutând-o pe Ciolocoi să se facă înțeleasă, într-un târziu, cu cuvintele ei de politiciancă mediocră, venită cu parașuta în fruntea unui județ care, oricât de blestemat ar fi, nu o merită.
Iată pasajul:
Mădălina Ciolocoi “- Nu mă mai interesează adevărul dumneavoastră absolut, pentru că adevărul dumneavoastră absolut a dus această țară în stadiul care l-a dus. Da?! Deci a dus această țară în stadiu’ în care l-a dus! Și faptul că sunteți obedienți la orice fel de dezbatere, da, indiferent că vine din partea ONG-urilor, din partea opoziției…”
Gheorghe Grivei „- Da’ terminarăți poezia?”
Dana Stoleru “- Obedienți cui?”
Mădălina Ciolocoi: “Obedient la orice fel de dezbatere cu cetățenii…”
Dana Stoleru “- Adică se opun, sunt opozanți…”
Mădălina Ciolocoi “– Deci, nu vor, refuză orice fel de conversație, iar eu sunt sătulă, deci dacă au impresia că pe mine mă intimidează…”

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/57384824″ iframe=”true” /]

“Sunt competentă, că de-aia am ajuns vice la Consiliul Județean. Punct!”

Un jurnalist ar putea înțelege că Ciolocoi, ca profesor de fizică, este anti-talent la limba română. Asta numai în situația în care prostia n-ar fi dublată de grandomanie și sfidare, în declarații publice. În aceeași emisiune radiofonică, Ciolocoi a curmat, pe un ton ferm, orice dubiu care ar putea plana asupra pregătirii sale. Mai lipsea doar să cheme Miliția Spirituală să-l salte pe Gheorghe Grivei, pentru că îndrăznise să ridice privirea din pământ, înspre ea:
“Vorbiți prostii și nu mă lăsați să vorbesc. Sunt competentă, că de-aia am ajuns vice la Consiliul Județean. Punct!”
(Am citat din Mădălina Ciolocoi, fost inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean, actual vicepreședinte al Consiliului Județean, în România anului 2012, țară nu bananieră, ci membră a Uniunii Europene ).
Note:
1. E serial, deci țineți aproape.
2. Am uitat ceva esențial: Ciolocoi coordonează toate instituțiile de cultură (!!!) din subordinea Consiliului Județean. Pun pariu că nici în Coreea de Nord nu e chiar așa.

16 COMENTARII
  • cetatean 24.08.2012 la ora 8:34 am
    Din stenograma am senzatiaca nici Dana Stoleru nu parea sa aibA HABAR CE INSEAMNA "OBEDIENT" :-)))
  • Narcis DAJU 24.08.2012 la ora 8:56 am
    @) cetatean Nu, bineinteles ca stie, dar e destul de greu s-o lamuresti in direct pe Ciolocoi ca una gandeste si alta spune, fara sa o umpli si mai tare de penibil. Daca la televiziuni si radiouri ar exista detectoare de prosti, Ciolocoi n-ar ajunge nici in fata sediilor lor.
  • Gorj Pooll 24.08.2012 la ora 9:01 am
    Domnule DAJU, v-a pus Dzeu mana in cap cu asa subiect! Pai daca Doamna Merkelitza Gorjului este OBEDIENTA , asta spune TOT! Cum Dracului, Domne, ajung toti NETOTII, NEISPRAVITII, ARIVISTII, OPORTUNISTII, INCHIPUITII etc. etc, chiar si OBEDIENTII, in astfel de posturi??? Alo, COCOȚATA? Ciocu Mic la gabaritul de prostie, fudulie! Diane, iți meriti soarta cu asa panarame! Si nu mai ai nici o salvare!
  • Narcis DAJU 24.08.2012 la ora 9:09 am
    @) Gorj Pooll E plin de ciolocoi, trebuie doar să ai timp și murături la butoi ca să-i asculți. Nenorocirea cea mare e că ciolocoiii sunt cultivați și promovați nu numai de lideri politici de teapa lui Dian Popescu, ci și de majoritatea presei locale. Ciolocoi, de pildă, e zilnic pe televiziuni, ore în șir. Consiliul Județean plătește miliarde, bani publici, pentru astfel de "promovări" ale Gorjului.
  • profesoara 24.08.2012 la ora 12:25 pm
    Ciolocoi, pe foarte scurt: 1. Nume NEADCEVAT pentru politica, datorita "triftongului" licentios de la sfarsitul numelui 2. Lipsita de cunostiinte temeinice de fizica si pedagogice, NU A DUS NICIUN OLIMPIC LA O FAZA SUPERIOARA la olimpiadele de fizica de cand e profesoara (20 ani !!!) 3. Ca sa inteleaga termenul de obedient, ii dam noi un exemplu: Ciolocoi este OBEDIENTA lui Morega si lui Dian Popescu, un penal dovedit si un penal in curs de dovedire! Adica, Doamna profesoara, ii pupi in partile dosite pe cei doi si nu ai opinie proprie. Sau, cu alte cuvinte, EXECUTI MULT SI GANDESTI PUTIN, atunci cand vine vorba de un sef care trebuie sa te tina in functie! 4. "Sapa" la scaunul lui Popeswcu Dian, cel care a protapit-o intr-o "palarie" de nici barbia nu i se mai vede, mergand la Bucuresti la Delegatia de femei, impreuna cu Emilia, sa ii ia locul lui Dian! 5. A INLATURAT TOATE femeile de buna credinta din organizatia de femei OFL! "Mana dreapta" a lui Ciolooi este GESTIONARA lui Dian de la firma. TOATE Profesoarele de renume din Gorj, foste peneliste si care ar putea aduce credibilitate PNL AU FOST INLATURATE CU NESIMTIRE din OFL! 6. Pe deasupra, Organizatia de femei OFL Tg-Jiu, este condusa de o persoana, urmasa Ciolocoiului cu GRAVE PROBLEME de imagine, care nu stie sa vorbeasca si care nu stie sa organizeze nimic. 7. Am fost la ea in casa, si traieste intr-un mediu "ecologic" pe care nu va doresc sa il vedeti. Atunci va veti da seama ce fel de "gospodina" e tovarasa "vice" de la ceje, "competenta" si PUNCT, ca sa-i fim pe plac!
  • velcea 24.08.2012 la ora 13:56 pm
    @profesoara Acum nu e frumos nici sa te duci la om acasa si sa spui apoi in ce mediu locuieste! E vorba de bun simt! A facut o gafa inpardonabila si plateste,dar macar nu e traseista ca altii! Gorun,Andrei,Filip,Grivei,Morega si altii au trecut pe la multe partide si o duc bine!
  • pesedist cu state vechi 24.08.2012 la ora 15:07 pm
    @velcea Ce spui tu omule??? Nu e traseista? Pai, inainte de 2007, luna noiembrie, cand s-a inscris la PNL, a fost la noi la PSD! In 2009, cand a trecut Boc, PDL si PSD la putere, era gata, gata sa ramana la inspectorat ca inspector general scolar sustinuta de PSD, numai ca Isfan a fost mai iute ca ea! Si asa a ramas doamna profesoara la PNL, ca altfel, trecea inapoi la PSD! Numai asa se explica de ce o "vrea" nea Ion vice la ceje, nu numai pentru ca e "competenta", punct, asa cum ii place doamnei si cum, bine zice, @profesoara. Si, daca nu era Gheorghe la PDL, doamna era gata-gata sa fie sustinuta si de nea Ionel, tot in 2009 la Inspectorat!
  • velcea 24.08.2012 la ora 16:05 pm
    @pesedist eu nu am stiu ca a fost la PSd.Acum ca a vrut sa treaca la PDL E ALTCEVA! Si eu am vrut multe ,dar nu am facut! Eu nu sunt un fan al ei,dar nici sa nu aruncam cu noroi cand nu merita.Normal ca a ajuns politic.dar macar nu are rautaea lui Gorun si alti lideri care s-au razbunat cand au ajuns in functii. Insa cand te duci acasa la un om si dupa aia povestesti esti fara obraz,neacceptabil pt un om,dar mai ales Profesor
  • Banciu2 25.08.2012 la ora 0:53 am
    Alo doamna profesoara poti sa ne zici niste nume de profe eliminate de doamna vice din PNL sunt curios? Eu sunt in PNL de mult si le cunosc pe toate? Pai ba tata daca aduceti acuzatii spuneti pana la capat?
  • cetatean 25.08.2012 la ora 11:23 am
    Cine conduce acum OFL Gorj (adica cine e urmasa incoptetenta a lui Ciolocoi la care se referea @profesoara la pct.6)?
  • Oala de pe foc 28.08.2012 la ora 8:47 am
    Titlul spune totul, adica este vorba de o politicana care, nu a reusit profesional prin competenta si incearca sa reuseasca in cariera prin politica, neglijand familia, profesia si chiar propria-i demnitate. Nici in politica nu se remarca prin competenta politica, printr-un management politic adecvat, prin negocieri si competenta ci doar prin linguseala, vorba multa si de proasta calitate - la nivel de barfoteca - si prin josnicie.
  • comenius 28.08.2012 la ora 15:41 pm
    din pacate, personajul in discutie nu este singular...ci, mai degraba, emblematic pentru toate institutiile de stat profund politizate din tara noastra.Cine se aseamana, se aduna...astfel ca avem persoane de o calitate inferioara mediei nationale numite in posturi de conducere din care emana ignoranta, incompetenta si aroganta , exprimandu-se pe un ton ridicat si iritat asupra lucrurilor de care n-au habar.
  • gorjanul 29.08.2012 la ora 22:09 pm
    Mumaaaa, ce urat se stramba tante Ciolo coi ,cred ca dupa ore elevii sai vomitau dupa colt si aveau cosmaruri noaptea .Vorba unui ante comentator ,caand mai are timp batoza sa faca mancare si sa isi spele cratitele , perdelele si chilotii , fiindca toata ziua sta in direct la radio si televiziuni . La Consiliul Judetean o cunosc angajatii ? Cred ca nici portarul nu o cunoaste fiind mai tot timpul in direct la TV . O partogara ajunsa ,, imparat''.
  • Cititi si va cruciti 29.08.2012 la ora 23:20 pm
    Sâmbătă a fost o zi mare pentru femeile liberale, din municipiul Târgu-Jiu. Acestea şi-au ales preşedinta, în persoana Elenei Prunoiu, aleasă de altfel în unanimitate. Tot în aceeaşi zi, femeile liberale şi-au dat votul şi pentru componenţa Biroului. http://www.impactingorj.com/politic/elena-prunoiu-sefa-liberalelor-targujiene.html Emoţii, dar şi bucurie, în rândul femeilor liberale, membre ale Organizaţiei de Femei a PNL Târgu-Jiu, care de sâmbătă au o nouă preşedintă, în persoana Elenei Prunoiu. Evenimentul cu pricina a fost găzduit de Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, iar întâlnirea a avut loc în jurul orei 11:00. În cursa pentru funcţiile de conducere în cursa pentru funcţiile de conducere s-au înscris 18 candidate, iar favorită a fost Elena Prunoiu. Liberalele şi-au dat votul şi pentru componenţa Biroului, structură şi ea interimară până acum, unde au fost aleşi 11 membri, un preşedinte, patru vicepreşedinţi, un secretar coordonator. Fostă economistă la CEC, Elena Prunoiu este cunoscută în rândul femeilor liberale ca o participantă activă la acţiunile din municipiu şi judeţ. Mădălina Ciolocoi, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Gorj a spus „a fost o alegere foarte bună. A fost votată în unanimitate. Elena Prunoiu a participat activ la acţiunile desfăşurate în judeţ şi în municipiu”. Mădălina Ciolocoi speră ca o dată cu alegerea preşedintelui Elena Prunoiu, partidul să aibă cât mai multe rezultate şi să meargă cu paşi repezi, dar siguri spre un viitor strălucit.
  • Parinte 31.08.2012 la ora 23:53 pm
    Domnu Daju. Doamna "vice" e corijenta si la fizica se pare, nu numai la romana! Ia cititi aici> http://www.calificative.ro/profesor-fizica/ciolocoi-madalina
  • nimara 06.09.2012 la ora 13:23 pm
    pe caii pe care a venit la cj aia o so trinteasca la pamint e si vina lui dian popescu ca sa inselat
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.