Ciurel distruge Pandurii după ”rețeta” cu care Mititelu a desființat Știința
Ciurel distruge Pandurii după ”rețeta” cu care Mititelu a desființat Știința
De cititFotbalInvestigatiiOpiniiUltra - Scurte20 iunie 2015

Deși am iubit Universitatea Craiova, mi-a fost dragă încă din copilărie Pandurii Târgu Jiu. În ultimul timp, însă, această echipă și traiectoria ei au început să-mi fie indiferente, ca să nu spun că sunt scârbit de ceea ce se întâmplă în club. Prin aceleași stări trec, din păcate, majoritatea suporterilor pandurilor, dovadă tribunele semi-pustii ale stadionului municipal, în ciuda revirimentului din retur.
Gorjenilor le este indiferentă echipa pentru că în culisele ei se întrevăd aceleași mutări jegoase, distructive, iraționale cu care ne-au obișnuit PSD-ul și Laurențiu Ciurel la Complexul Energetic Oltenia.
Ciurel și trepădușii lui l-au acuzat pe Marin Condescu de lipsă de transparență, numai că ei au dus secretomania pe cele mai înalte culmi. Totuși, printre bălăriile înapoia cărora a pitulat Ciurel echipa se întrevede cancerul injectat de PSD în venele acestui club.
Iată argumentele.

cantonament 1. După ce că bugetul este anemic, îl epuizăm pe cantonamente de fițe, cu de toate, dar fără fotbaliști!

Bugetul pentru anul viitor este mult diminuat, nu se știe și nu s-a anunțat exact cu cât. Totuși, se cheltuiește enorm pe un cantonament de fițe în Olanda, în care Iordănescu nu are la dispoziție nici măcar numărul necesar pentru a încropi două echipe de câte 11 pentru un meci școală!  Dezastrul ar fi fost total dacă n-ar fi fost repatriați niște fotbaliști de duzină și dacă n-ar fi fost promovați câțiva jucători de la echipa a doua. Cu toate acestea, s-au strâns doar 20, dintre care 3 sunt portari.
wellington

2. Am pierdut cinci fotbaliști redutabili și am câștigat un atacant inconstant și capricios

Eric, Matulevicius, Paraskevas, Pintilii și Nistor, la care se adaugă Brata, Gliwa și Pleașcă, sunt fotbaliștii plecați deja de la Pandurii. La schimb, a fost adus doar Wellington, fostul atacant de la Chiajna, cunoscut pentru inconstanța și capriciile sale.

transferuri pandurii 2Sursa: www.sport.ro

3. Ne pregătim să vindem și restul fotbaliștilor care contează

Anton e cu un picior la Steaua, fiind pregătit în Olanda chiar de un specialist din staff-ul campioanei. Răduț este în tandrețuri cu Dinamo, iar de Roman s-au interesat insistent F.C. Basel și alte echipe. După plecarea celor trei, crema echipei se va rezuma la Momcilovic, Nicoară și Buleică!!! Asta numai și numai dacă nu-i va vinde Ciurel și pe ei.
La plecarea în Olanda, pe site-ul oficial al echipei s-a anunțat că ”în următoarele zile (…) se doreşte perfectarea a încă 5-6 transferuri”. Deocamdată, s-au oprit la Wellington, în condițiile în care cantonamentul ultra-costisitor se apropie de final.

edi iordanescu4. Zmeul Iordănescu e pisicuț blând cu Ciurel

Edi Iordănescu n-are prea mulți fotbaliști în lotul din cantonamentul din Olanda, dar tace, din două motive. Întâi, pentru că a fost numit antrenor la rugămintea adresată de vicepremierul Gabriel Oprea unui dinozaur din PSD Gorj, care, de frică, nici n-a priceput prea clar, din prima, dacă e vorba de general sau de junior. Când a deschis coletul, a-nghițit în sec! Deci, un antrenor angajat POLITIC nu are ce pretenții să emită față de finanțatorul echipei.
Apoi, ce să-i mai ceară Iordănescu lui Ciurel, după ce i l-a adus ca cadou pe nașul lui, Narcis Răducan, pe un post de președinte executiv care nici măcar nu era și nu este vacant?!

narcis raducan 8005. Narcis Răducan a ajuns la a opta FENTĂ, pe centura fotbalului

”Încă puțin și bifează tot campionatul”! Așa titra PROSPORT, după ce Răducan a ajuns să conducă a opta echipă (!!!) în scurta sa carieră de manager sportiv. Doar anul trecut Răducan a schimbat, mai des ca pe șosete, nu mai puțin de patru cluburi: Viitorul, Chiajna, Astra si ASA Targu Mures !!! În aceste condiții, Răducan nu pare să aibă vreo filosofie managerială! Singura lui filosofie e migrarea, dintr-un loc în altul. El nu are nici măcar timp pentru a învinge sau a fi înfrânt. În urma lui rămâne doar o listă cu șapte cluburi cu ochii în soare și găuri în buget. Acum a venit, la rând, Pandurii… Famiglia PSD Gorj a lăsat, deci, clubul în brațele unui tandem naș – fin cât se poate de familial. Cei doi n-au nici lemne de iarnă pentru echipă, nici buget să cumpere, dar câtă vreme pe cardurile lor le intră sume cu multe – multe zero-uri, n-au nicio apăsare… Dacă se gripează circuitul, generalul Oprea poate suna din nou coloneii din fruntea PSD Gorj…

parvulescu 8006. Echipa fără fotbaliști are doi președinți!

”Pe 29 iulie am să merg la Târgu Jiu. Nu știu dacă o să îmi mai găsesc biroul, dar pe 29 iulie vin 100% la Târgu Jiu! Îmi doresc să muncesc la Pandurii Târgu Jiu”. Sunt vorbele lui Eugen Pârvulescu, președintele care a salvat Pandurii de la retrogradare, dar a fost alungat din două motive. Pe de o parte, Ciurel și celelate eminențe cenușii s-au gândit că acuzând echipa de blat o vor retrograda la masa verde, și astfel nu vor fi nevoiți să o mai finanțeze. Pe de altă parte, trebuia să i se facă loc nașului lui Edi Iordănescu. Comisiile federale n-au cercetat nici măcar de ochii lumii acuzele de blat aduse de Ciurel propriei echipe. Organele judiciare, sesizate chiar de Pârvulescu, au dat NUP înainte să înceapă ancheta. Anticipând că nu vor exista probe împotriva lui Pârvulescu, Ciurel a luat decizia DEMENTĂ de a-și înființa propria comisie de anchetă, una care i-a făcut pe cei de la PROSPORT să râdă în hohote: ”Seriozitatea demersului celor de la Pandurii este serios ştirbită de componenţa comisiei de ”anchetă”. Într-un caz care se poate dovedi de corupţie, în care trebuie analizată şi prestaţia fotbaliştilor în acel meci, au fost puse să ancheteze persoane care, cel puţin la prima vedere, par să nu aibă foarte multe legături cu lumea fotbalului. Stelescu este şeful centrului de copii şi juniori de la Pandurii, Ioana este directorul financiar al clubului, Bobei este juristul Complexului Energetic Oltenia.” Neproducând nicio probă împotriva lui Pârvulescu, ”marioneta” Ioana se face că plouă și refuză să prezinte public rezultatul anchetei.
Este de urmărit pe unde va scoate Ciurel cămașa, după ce, la presiuni politice, a angajat nu doar antrenor, ci și doi președinți pe un singur post!

7. ”Gospodarii” din fruntea orașului sunt incapabili să demoleze stadionul

Primarul Cârciumaru ar trebui pensionat urgent pe motiv de … incapacitate totală de conducere, din moment ce a ajuns să se lamenteze în presă că este în întârziere și în dificultate în legătură cu demolarea stadionului!!! Ceea ce au construit comuniștii patrioți de dinainte de 1989, ăștia ”moderni”, care iubesc doar conturile și palatele lor, nu sunt în stare nici să demoleze! În caietul de sarcini, modernizarea arenei e prevăzută a dura sapte ani (!!!), dar se pare că perioada va fi mult mai mare, având în vedere că nici nu a fost desemnată firma care se va ocupa de demolare, în ciuda celor circa 20 de miliarde lei vechi alocate!!!

8. Nicio variantă de întâlnire între jucători și suporteri

Deși se știa că echipa va părăsi județul pentru mai mulți ani, ”deștepții” din fruntea clubului n-au gândit nicio soluție pentru a crea cadrul unor întâlniri cel puțin lunare între jucători și suporteri, la Târgu Jiu. Se putea amenaja un club, o berărie, un magazin oficial adevărat, orice! Interesul lui Ciurel este ca echipa să ne fie din ce în ce mai indiferentă. Doar așa își va putea pune în aplicare, până la capăt, managementul falimentar cu care operează și la Complexul Energetic Oltenia.
O echipă iubită de suporteri este imposibil de desființat. Când a dispărut Universitatea Craiova, ea nu mai era Știința, ci echipa lui Mititelu. De aceea s-a dus ca și cum n-ar fi fost, fără s-o plângă nimeni. Exact pe același traseu se află și Pandurii.

1 COMENTARII
  • foxy 20.06.2015 la ora 23:13 pm
    Eu ,ma abtin sa comentez...deocamdata...ca si de pe alte siteuri de sport:Gsp,Prosport.ro si digi.ro...dar ,mai sper la ceva bun...`Nene`,Daju..stii ceva? Cred ca sunt singurul suporter de pe aceste siteuri si cred ca stiu echipa asta de cand era Titus Ozon antrenor...Voi,astia de `mai curand` sa fiti mai ponderati!...Oricum,simt ca ai ceva ptr aceasta echipa...sa avem rabdare...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.