Ciurel plătește bani publici unui ziar central care l-a făcut pe Călinoiu "șpăgar" și "impostor"
Ciurel plătește bani publici unui ziar central care l-a făcut pe Călinoiu "șpăgar" și "impostor"
InvestigatiiUltra - Scurte16 ianuarie 2014

Astăzi, la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din București, are loc o “conferință” organizată de cotidianul “PUTEREA”, sub genericul “Cărbunele, resursa viitorului”, cu sprijinul financiar al CEO și al unei firme abonate la banii CEO – S.C. GENERAL TURBO S.A.
Cu toate că inițiativa directorului general al CEO, Laurențiu Ciurel, de a finanța un astfel de eveniment este cât se poate de lăudabilă, acesta a încercat să o păstreze secretă. Pe site-ul CEO, deși trebuia publicată obligatoriu, nu se regăsește niciun rând despre “conferința” de astăzi.

Foarte curios este că nici măcar în segmentul de presă locală finanțat de Ciurel cu sume exorbitante, n-a răzbătut vreo vorbă despre evenimentul la care participă, alături de directorul general al CEO, doi miniștri din Guvernul Ponta,  președintele ANRE, un secretar de stat și multe alte minți luminate.
Surprizele nu se opresc aici: pe afișul „conferinței” descoperim ca sponsor, alături de CEO, pe S.C. GENERAL TURBO S.A., o firmă care, după instalarea lui Ciurel ca manager al CEO, a primit de la mamutul energetic 10 contracte a căror valoare totală depășește 160 miliarde de lei vechi!

N-am mai contabilizat contractele atribuite de Ciurel aceleiași firme, în perioada în care a fost director general la Complexul Energetic Rovinari, dar, dacă sunteți curioși, le puteți găsi aici.

Deși, din informațiile noastre, ziarul PUTEREA nu a mai organizat până acum nicio „conferință”, se pare că Ciurel a fost convins să intre în acest parteneriat – mijlocit de banii publici ai CEO – de calitatea unor materiale de presă publicate în cotidianul respectiv, nu cu mult timp în urmă.

Astfel, despre Ion Călinoiu, principalul susținător din PSD al lui Ciurel, PUTEREA a avut numai cuvinte de laudă: savant de renume mondial, patriot comunist fidel valorilor tradiţionale – şpaga şi impostura, a adus Gorjul pe un nemeritat loc fruntaş în topul sărăciei din România, se apără de DNA angajând fiice şi neveste de magistraţi la Consiliul Judeţean, se prezenta la examene cu un miel la subraț, aviator în brazdă, a contribuit decisiv la ruinarea CAP-urilor şi IAS-urilor, are dispoziţie de la partid să-l mătrăşească pe Marin Condescu, prin intermediul familiei sale, a avut un contract de 700.000 de lei cu Energia Rovinari, Rapoartele Curţii de Conturi privind deturnarea de fonduri din bugetul CJ au rămas fără nici o finalitate.

 Despre șeful lui Ciurel, din Guvernul României, PUTEREA a scris așa: cianoticul ministru Niţă cere pe faţă şpagă pentru fotovoltaice, personaj unsuros, scabros şi deprimant, ce aminteşte de miniştrii lui Ceauşescu, gen Postelnicu sau Bobu – doi nenorociţi, doi dobitoci, doi falşi români, lacom fătă măsură, vrea o şpagă colosală de la investitorii din zona fotovoltaicelor care au achiziţionat masiv terenuri agricole, dacă investitorii în fotovoltaice nu doresc să spună adio câtorva zeci de milioane de euro şi nici să facă infarct, trebuie să cotizeze de îndată la el.
Banii virați de CEO și de S.C. GENERAL TURBO S.A. se pare că au fost suficient de mulți încât să producă, în percepția ziarului PUTEREA, o răsturnare de imagine în ceea ce-l privește pe ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță. Subit, dintr-un cianotic șpăgar, unsuros, scabros ș.a.m.d., Niță a ajuns „speaker” în cadrul „conferinței” de astăzi. Deci, a făcut progrese mari.

Concluzia este simplă: Ciurel nu îndeasă bani publici doar în conturile ziarelor care îi atacă dușmanii, ci are grijă și de organele de presă care îi terfelesc prietenii.
Să le fie de bine!

5 COMENTARII
  • Ion Popescu 16.01.2014 la ora 13:37 pm
    M-am sesizat crezand ca ”Puterea” fabuleaza. Nici vorba; doar constata! Altfel, fiecare pasare pre limba ei (de lemn) piere.
  • fanel 16.01.2014 la ora 13:50 pm
    si nu este adevarat ce s a scris despre calinoiu ca este un hot si un spagar alaturi de cacaragea care a privatizat toata politia din gorj
  • gica 21.01.2014 la ora 14:28 pm
    Ohohooo , dar cati plateste la o parte din presa locala ,,,,,,,,,
  • bebe turcu 25.01.2014 la ora 9:58 am
    Huuuuuuuuuuuuuuuoooo !
  • mirea 26.01.2014 la ora 10:22 am
    Ghici cat primeste Gorj Exclusiv lunar de la Ciurel ?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.