Clica lui Cârciumaru fură din farfuriile săracilor
Clica lui Cârciumaru fură din farfuriile săracilor
Investigatii5 octombrie 2010

Vali are doi copii minori şi împreună cu soţia sa îşi câştigă existenţa vânzând ziare în intersecţiile semaforizate din Târgu Jiu. În fiecare zi, la prânz, merge la cantina socială amenajată la Direcţia de Protecţie Socială şi ridică mâncare pentru trei persoane, dreptul său legal. Marţi, 04 octombrie a.c., un vecin care are alocate patru porţii a refuzat o parte din mâncare, mai exact „felul doi”, şi i l-a donat lui. Când s-a uitat ce a primit prin ghişeul amenajat special în spatele clădirii, s-a întunecat, şi s-a îndreptat spre biroul directorului Teodora Ciobanu, pe singurul traseu posibil, ocolind sediul instituţiei. La birou, Ciobanu a fost de negăsit, de aceea Vali s-a aşezat în hol, m-a sunat şi m-a aşteptat să văd câtă mâncare încape în şapte porţii alocate săracilor din Târgu Jiu.

Pentru corecta informare a cititorilor, trebuie spus că fiecărei persoane asistate îi sunt alocaţi 6 lei zilnic. Marţi, meniul a cuprins o ciorbă de legume necomestibilă, conform celor declarate de Vali şi de soţia acestuia, două ouă, o pâine, câteva linguri de piure, puţin sos şi o bucăţică de carne transparentă. Vecinul lui Vali şi-a ridicat ouăle şi pâinea şi i-a lăsat acestuia piureul, sosul şi carnea. Deci, în cele trei găletuşe din imagine ar trebui să se afle porţiile a şapte persoane. Dacă se fură sau nu la Direcţia de Protecţie Socială, cu sau fără ştirea Teodorei Ciobanu şi a lui Florin Cârciumaru, las cititorii să hotărască. Vali spune că da, se fură, de şapte ani, de când ridică mâncare de acolo, că a informat-o în nenumărate rânduri pe Teodora Ciobanu că se fură şi că doamna director nu a luat nicio măsură. În continuare, mărturia video a lui Vali.

[youtube]UltXv9NJlt8[/youtube]

Am sunat la 112 şi la ofiţerii de serviciu de la IPJ Gorj şi Poliţia Municipiului Târgu Jiu, solicitând să vină la faţa locului poliţişti abilitaţi să constate o fraudă, o delapidare de fonduri publice în derulare. A venit întâi un subofiţer de la ordine publică însoţit de un jandarm, apoi un grup de poliţişti de la Judiciar care şi-au declinat competenţa fără a sta o secundă de vorbă cu victima şi, la aproape trei ore de la apelurile telefonice iniţiale, doi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Trec peste partea în care au refuzat, la început, să cântărească mâncarea, replicând cu arhiuzitatul „nu ne dă nimeni lecţii” ş.a.m.d. În cele din urmă, au acceptat să iniţieze procedura legală şi, pentru că în toată instituţia nu exista decât un cântar antic nefuncţional (semn că Ciobanu cântăreşte din priviri – valoarea mea, valoarea mea – mâncarea venită de la firma de catering), iată-ne ajunşi la cântarul de probă din Piaţa Mare. Aparatul a dat verdictul hoţiei puse în operă în instituţia condusă de Ciobanu.

La sfârşit am cântărit o găletuşă goală – 0, 045 kg. Prin urmare, subordonaţii Teodorei Ciobanu porţionează mâncarea ca pentru somalezi. O porţie de piure cu sos şi carne conţine: 208 grame de piure (adică trei sferturi dintr-un cartof, un praf de sare şi o părere de unt) şi 88 de grame de sos şi carne! Verificarea cantităţilor s-a făcut în prezenţa celor doi poliţişti, care le-au consemnat corect, şi a Teodorei Ciobanu. În schimb, poliţiştii au refuzat să îmi permită să consult reţetarul în care sunt trecute cantităţile legale, pretextând că documentul constituie probă în anchetă. Teodora Ciobanu ar fi trebuit, însă, să îşi exercite obligaţia legală de a afişa reţetarul la ghişeul prin care săracii îşi primesc zilnic mâncarea.

Între timp, la sediul Direcţiei de Protecţie Socială a sosit mama donatorului, care a confirmat poliţiştilor că fiul ei luase doar pâinea şi ouăle şi că-i lăsase „felul doi” lui Vali. Mărturia combate declaraţiile angajaţilor Direcţiei, care susţin că în cele trei găletuşe au fost doar trei porţii (ce căutau, atunci, şapte bucăţele de carne transparentă?) şi că Vali a plecat cu alimentele şi s-a întors după o oră, însoţit de mine şi pus pe scandal.

Dacă clica lui Cârciumaru a ajuns să fure din farfuriile săracilor, fără ca oamenii legii să mişte un deget, nu ştiu ce a mai rămas de făcut.

Notă: 1.Citiţi în curând pe GORJNEWS.ro şi în săptămânalul GORJNEWS ce tratament primesc şi din partea cui săracii care îndrăznesc să semnaleze că sunt furaţi, şi cum a preparat clica lui Cârciumaru licitaţia de atribuire a contractului de catering pentru cantina săracilor, în aşa fel încât primarul să pară cinstit şi preocupat de soarta celor mulţi pe sticla anumitor televizoare.

2.Imbecili care sunteţi voi imbecili, continuaţi să-l votaţi pe Cârciumaru, primarul imbecililor!

10 COMENTARII
  • gorjanul 05.10.2010 la ora 6:56 am
    felicitari Narcis. nu o sa inteleg niciodata cum ceilalti , zeci de ziaristi din presa locala nu au curajul sa scrie nimic despre hotiile lui Carciumaru. Chiar la toti le a dat ,, malai,,?
  • irina 05.10.2010 la ora 8:04 am
    Nu le mananca primaru' dar le opreste pentru fini. eu locuiesc deasupra si ma vad zilnic sau la 2 zile cu ****** *****, consilier local cum pleaca cu mancarea amaratilor pe care o da la porcii lui de acasa. Voi, cei care ar trebui sa mancati acolo.... scuipati-i cand ii vedeti.
  • Narcis DAJU 05.10.2010 la ora 8:37 am
    @) irina Am sters numele consilierului local pentru ca in momentul de fata nu am nicio proba. Astept cel putin o dovada.
  • Narcis DAJU 05.10.2010 la ora 8:39 am
    @) gorjanul A, nu, exagerez eu, am ceva personal cu domnul primar, dânsul e curat ca lacrima viţei de vie, proaspăt tăiate, primăvara
  • Gica 05.10.2010 la ora 11:59 am
    Interesant de stiut care-i firma de catering!?!?O fi a celui care face termoizolatii la blocuri,dezinsectii si deratizari,pachete pentru batrani si alte prestari de servicii in"beneficiul"primariei......
  • justitiarul 05.10.2010 la ora 18:28 pm
    ........si ce mai hora intindea carciumaru de ziua recoltei si cum era el apreciat chiar in gorj domino,cum ca ar face zilnic piata si ce baiat vrednic ar fi,cu alte cuvinte.d-nule daju,nu pricep de ce nu l-ati "scuipat"cu putin venin ,vazand-ul cum joaca ,precum un nas fericit.ati remarcat,cine viziona cu ranjete si admiratie,un individ care a indatorat primaria pana la faliment?nu mai inteleg nimic ,chiar aveti stima ptr acesta sau repulsie ?faceti-ma sa inteleg.acum ,chiar am o curiozitate mare in acest sens.ca idee,nimeni din autoritatea orcarei institutii din acest oras,nu va face nimic,ptr.acuzarea sau cercetarea infractiunilor comise de carciumaru sau clica lui de hoti.nu pricep,de ce nimeni ,chiar din presa care este impotriva ilegalitatilor comise de acestia,nu reclama la dna?
  • Narcis DAJU 05.10.2010 la ora 19:29 pm
    @) justitiarul "nu mai inteleg nimic, chiar aveti stima ptr acesta sau repulsie? faceti-ma sa inteleg" Sigur sunteti singurul dintre miile de cititori ai Ziarului de investigaţii GORJNEWS care nu e lămurit ce cred, gândesc şi scriu eu despre Cârciumaru.
  • dutescu i 06.10.2010 la ora 6:44 am
    felicitari narcis este adevarat ce zici despre carciumaru isi bate joc de un oras intreg mai oaneni buni treziti-va odata nu mai credeti tot ce zice acest individ ma refer la carciumaru nu vedeti cum face mese festive an de an la pensionari dar tot la aia cu pensie mare ca de acolo ies voturi nu de la pol comunitara tg jiu care nu au luat banii nici pe luna iulie 2jeguri carciumaru si sluga lui tudor
  • elena 10.10.2010 la ora 15:59 pm
    adevarat ...numai imbecilii il voteaza...
  • nelu ploiesteanu 08.12.2011 la ora 22:09 pm
    ba tata in aceasta tara xsantem bogati si saraci , nu ati ramane nimic de facut ...dute si omoaral pe patronul bucatariei si alti pe cine mai poate si toti la fel sa vedem ...dc nu o fac ei si iauite cum
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.