Comisarul Birău şi-a pus garajul în drum
Comisarul Birău şi-a pus garajul în drum
Investigatii15 februarie 2010

Ca expresie a relaţiilor de prietenie dintre conducerea Primăriei Târgu Jiu şi mai – marii poliţiei gorjene, a neamestecului oamenilor legii în achiziţiile publice cu paraîndărăt derulate de către edili, comandantul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, comisarul Mihai Birău şi-a ridicat în faţa vilei, în buza unei străzi din Târgu Jiu, cu voie de la primarul Florin Cârciumaru, un garaj de aproximativ 60 de metri pătraţi, mai mare decât locuinţele majorităţii cetăţenilor din Târgu Jiu.

Comisarului Birău i-au fost concesionaţi 101 metri pătraţi, între gardul proprietăţii sale şi drumul public. Întrucât nu mă pronunţ niciodată asupra lucrurilor la care nu mă pricep, am solicitat părerea unui arhitect. Trăind într-un oraş mic, cu străzi puţine, specialistul a preferat să-şi păstreze anonimatul. Arhitectul contactat de GorjNEWS.ro, la vederea fotografiilor, a spus aşa: „Sunt copleşit, pur şi simplu nu pot să zic nimic despre asta decât *utu-le muma-n *ur! Trebuia să îi concesioneze primăria terenul ăla, să mai facă un bănuţ, că nu are primăria bani… Se vede după cât de împuţită e strada, n-au avut şi ei bani de deszăpezit, săracii… Ce sa facă şi ei? Concesionează câte ceva! Primăria ar fi trebuit să îşi păstreze rezerva de terenuri adiacente străzii, pentru eventuale amenajări la drum (lărgire, parcări etc.), nu să cedeze bunătate de teren; cetăţeanul avea spaţiu suficient pentru garaj în curtea proprie. S-a creat un precedent, vor începe şi ceilalţi să ceară concesiuni acolo.

Sunt prea multe de spus, e o problemă largă în Târgu Jiu şi aş putea scrie o carte despre asta. Comisarul Birău trebuia să îşi facă garajul în curte, ca toată lumea, iar pe spaţiul acela puteau fi făcute parcări publice, pentru toată lumea. Cârciumaru a spus că aşteaptă să expire concesiunile chioşcurilor, ca să poată să le demoleze. Iată, însă, că primarul concesionează în continuare teren, pentru tot felul de coteţe. În amenajarea urbanistică există şi reguli ale bunului simţ, de care la Târgu Jiu nu se ţine cont. Orice oraş ar trebui să aibă o strategie de urbanizare, care să interzică risipirea aberantă a terenurilor publice. De aceea Târgu Jiul arată ca făcut din cioburi”

Este evident că garajul din imagine denotă din plin bunul simţ şi spiritul civic al proprietarului. Dacă la caterinca de concurs din iulie 2009 nu a reuşit să îi ia faţa comisarului Viorel Salvador Caragea în cursa pentru scaunul de inspector şef, Mihai Birău a împrumutat, după cum relatează  majoritatea subordonaţilor săi, apucăturile comandantului IPJ Gorj. Pe scurt, compensează deficitul de competenţă şi autoritate prin agresivitate şi lipsă de camaraderie în raporturile cu poliţiştii de la Municipiu. Recent, Mihai Birău, acţionând cu maxim de vigilenţă, a identificat în sediul Poliţiei Municipale un poliţist în uniformă care nu avea cascheta pe cap, motiv pentru care l-a deferit imediat comisiei interne de disciplină! O fi război mondial, Birău o fi vreun colonel nazist, iar subordonaţii, prizonieri de război, care trebuie să-i mulţumească dacă sunt lăsaţi în viaţă!?

Părerea mea este că şi Birău, şi Caragea, şi alţii ar trebui să înţeleagă că nu conduc batalioane diciplinare în unităţi militare situate în inima pădurii. Comportamentul lor e specific comandantilor care, din ziua în care nu vor mai fi comandanti, nu vor mai fi nimic, indiferent cât de lung este astăzi şirul cocoşaţilor care îi perie.


Precizare: în curând, în GorjNEWS.ro, veţi citi câţi metri lăţime are strada din cartierul Dumbrava pe care locuieşte primarul Florin Cârciumaru. Cetăţenii şi-au mutat de mai multe ori gardurile înspre stradă, aşa că acum, dacă se întâlnesc, două roabe pot trece una pe lângă alta, dar două maşini, niciodată! La mijloc e vorba tot de un garaj, dispus la subsolul vilei unui preşedinte de partid, într-un plan înclinat iniţial mult prea înclinat. Dacă ţara te vrea prost, nu trebuie neapărat să-i faci pe plac.
Abia aştept să văd cine va avea curaj să confrunte titlurile de proprietate cu suprafeţele ocupate de atâţia oameni de bine, în cartierul Dumbrava, şi cine va sări în sus că strada e mai îngustă decât prevede legea.
26 COMENTARII
  • Nea Costache 15.02.2010 la ora 10:26 am
    Cine-a pus...garaju-n drum, Ala n-a fost om nebun! Asta ca sa parafrazez un vestit cantec de petrecere! Apai, unii sunt mai presus de lege ca altii, ce sa ne mai miram?
  • fiul gorjului 15.02.2010 la ora 12:47 pm
    am citit io .. asa se proceda si in chicago in 1920 ..
  • alaxandru DURU 15.02.2010 la ora 15:38 pm
    acelasi comportament ca si la locul de munca AROGANTA SI SIFIDARE si nimeni nu vede nimic ! EL este lupul moralist HALAL SEF DE POLITIE !
  • jan 15.02.2010 la ora 21:13 pm
    bravo narcise daca ar fi toti din presa asa cum esti tu n-ar mai fi hoti in gorj l-as intreba pe domnu cit la costat boltarii si cimentu cu care a construit garajul sau a mai tras odata cu pistolu ia mai venit o cifa cu ciment marca armeanca.domnilor tineti minte atita timp cit va fi la putere hotii din psd nici mafia nu dispare,poate din acest articol se va sesiza din oficiu alte structurI ALE STATULUI. CERETI DEMISIA SI PLEACA-OAMENI DIN SUBORDINE AR MUNCI MULT MAI BINE FARA UN DICTATOR. RUSINE SA-TI FIE PENTRU SFIDAREA GORJENILOR TRAIASCA POLITIA GORJEANA
  • ALIN 15.02.2010 la ora 21:24 pm
    ASA AU FACUT TOTI SEFII DIN POLITIE PE ULTIMA SUTA DE METRI AU FURAT CIT AU PUTUT SI-AU FACUT PALATE SI DUPA AIA S-AU DUS MIINE AUZI DUMNEZEU SA-L IERTE SA DUS SARACU
  • bogdan 15.02.2010 la ora 21:54 pm
    BRAVO NARCIS DACA AR FI TOTI DIN PRESA CA TINE AR FI SI HOTI MAI PUTINI ASA FAC TOTI CIND SE PREGATESC DE PENSIE FURA CIT CUPRIND LAS INTREBA CINE IA DAT AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE ACEL DOMENIU SI CITE DOSARE A MATRASIT PENTRU ACEL GARAJ TRAIASCA POLITIA ROMANA UITATIVA CIND TREBUIE SA IESE CITIU-N SEF LA PENSIE DA EX.SIL PUN SEF DE POLITIE LA ROVINARI CA ACOLO E REFUGIU CE SA FACA SI EI MAI CISTIGA SI EI LA PENSIE DOI LEI CA TOATA VIATA LOR AU MUNCIT DIN GREU RUSINE SA VA FIE PE SUBALTERNI II F.....I CUM VRETI VOI MAFIOTILOR
  • no name 16.02.2010 la ora 0:31 am
    cea mai aroganta persoana p care o cunosc,comisarul birau!!!! la el nu exista decat catei care ling pt a supravietui pt ca altfel nu pot,nu sunt capapili!!!exista o vb romaneasca....."o mana spala p alta"!!! d-ul birau,daca se poate numi domn ca si mai marele caragea nu pot trece p langa un subordonat fara sa nu-l jigneasca si aici ma refer la subalterni fara 'spate"asigurat!!!! ambii au adevarate calitati de sefi ,un vocabular "adecvat" etc!!! vb lui badea......traim in romanica!!!
  • no name 16.02.2010 la ora 0:33 am
    felicitari pt articol!!! la cat mai multe de acest gen!!!
  • Narcis DAJU 16.02.2010 la ora 9:02 am
    @) no name Din câte ştiu, atmosfera din poliţia gorjeană este aşa cum o zugrăveşti tu. Nu doar comandanţii sunt vinovaţi, ci şi poliţiştii care nu au niciun fel de reacţie şi se lasă călcaţi în picioare în fiecare zi. În plus, au trecut peste două luni de la alegeri, PSD-ul nu mai este în guvern, dar comandanţii corupţi numiţi de Cârciumaru şi Călinoiu au rămas la butoane. Pedeliştii se plâng că la alegerile prezidenţiale au fost fugăriţi prin judeţ de poliţişti, din ordinul lui Caragea. Cu toate acestea, l-au uitat în funcţie. Concluzia e una singură: un comandant gata corupt e mai bun decât oricare altul. Pe româneşte, e ca la femei: lui Caragea şi Birău nu trebuie să le duci nici flori, nici să-i scoţi în oraş, nici să faci dialog, înainte... Le faci parte şi treaba merge ca unsă.
  • eu 16.02.2010 la ora 10:33 am
    pai daca comentezi in fata lor,nu stii ce ai de tras dupa aia?esti tratat ca cel mai mare infractor,si daca li se pune pata rau(asta depinde ce comentezi in fata lor)te muta la mama dracu.
  • malaele 16.02.2010 la ora 20:55 pm
    NU MA MIRA m ar fi mirat daca l ar fi pus in drum asa nici nu ma sinchisesc sa l bag in seama cine a pus garaju in drum ala n a fost om nebun ala a fost birau...
  • bogdan 16.02.2010 la ora 21:08 pm
    bravo baieti are dreptate narcis fara unire nu se poate atasativa celor drepti si veti cistiga domnule narcis fa si un articol cu gardieni ca sefi politiei nui vad ca poarta haine de politie caschete cu politia romana nu-i mai deosebesti pe str se spune ca purtarea uniformei si a insemnelor este infractiune iar noaptea fac si circulatie mai nou ei opresc cu paleta autoturismele iar cei de la circulatie verifica actele.domnule narcis spunetii si lui dl mantog sa citeasca poate isi aduce aminte de vreo schinbare pentru ca in politia gorjeana predomina haosu si mafia si vedeti ca sau apucat sai faca casa lui fainis prin zona sacelu.jos birau mafiotul
  • de jupinu 16.02.2010 la ora 21:35 pm
    sunteti cei mai tari din zilele noastre si vreau sa le spun unor colegi sa lasa linsu prin biroul lui birau si sa iese cu totii in fata ca asa se va cistiga lupta poate va intalege si se va pensiona sa sa e cu picioarele in groapa ca acest impertinent nu are vreo relatie buna cu nici-un subordonat vai de cei sapte ani de-acasa care nui are la dat masa de 6 ani la scoala vai de capul lui cind o iesi la pensie nu il vom saluta pe str prin intermediul dv dle narcis poate om reusi sa venim si noi cu drag la serviciu si nu cu scirba si nu vedem PDLde loc la putere vedem tot hotii astia de la PSDla institutile gorjului hai mantog schinbare ca asa vei cisiga.
  • cineva 17.02.2010 la ora 17:53 pm
    sa le dea Dzeu la toti sefii din politie ceea ce merita.asa cum ei isi bat joc de oamenii asa si Dzeu sa aiba grija de ei.ăstia dacă mâine nu ar mai fi în politie ar muri de inima.
  • de taticu 17.02.2010 la ora 23:10 pm
    nu mai e de trait in tara asta am constatat ca sau apucat de furat si militeni ce sa mai vorbim de alti astia au de partea lor justitia pna,dga sa mai departe bine inteles numai aia cu lauri pe caschete ca aia mici nu misca in front stau cu chiri platesc intretineri rate iar ai mari au citeva vile 2-3 apartamente masini de lux,ce bine era pe tinpul lui ceausescu dar nicio data nui tirziu ca vedem cu totii mai moare citiun copil deal sefilor sotiile de cancer,uni sefi deinima rea toate se platesc in viata sa vedeti cit de curind mi sa aratat in carti cum moare cineva din familile sefilor si nu degeaba uni dau spaga mare la sefi ca sa poata rezista
  • de mitica 17.02.2010 la ora 23:29 pm
    domnule narcis nu va suparati pe mine vas intreba ce face DGA,PNAcas noi infintate nam vazut pe astia ca au bagat pe nimeni la puscarie sau astia au infintat coruptia,politisti fura procurori fura judecatori la fel guvernul asta nu vede ce fac astia sai desfinteze ca toaca bani statului degeaba sau sa credem ca gorjuk e oqam vazut cit de curind niste vile rasarite in dosul liceului ecomomic ale cui sa fie oare eu cred cas oameni cinstiti si nu hoti?doamne ai grije de ei dale fulgere si trasnete in ele copii lor sa moara in flacari ei sa ramina ipotenti iar noi ai mici sa le rezlvam nevestele lor.DUMNEZEU SAI ODIHNEASCA IN IAD.
  • NO COMENT 17.02.2010 la ora 23:34 pm
    dear veni o revolutie nu miar ajunge 10 lazi cu munitie
  • Gheorghe 18.02.2010 la ora 3:41 am
    dl narcis aprofundati problema privind sefii de politie ca aveti multe de aflat.stiti câte case au,cabane la rânca,firme etc?sau salariile cum si le umfla.
  • ionuţ 18.02.2010 la ora 3:44 am
    niste comunişti nenorociti!sa le dea Dzeu chinuri grele sa sufere cu adevarat
  • NO COMENT 18.02.2010 la ora 23:35 pm
    felicitari pentru articol ai la mai mare faceti un articol si cu craciun ca ii marioneta pe la politie puneti fratilor oameni competenti in fruntea politiei intrebatii pe cei doi moguli citi hotii au prins de cind stau in politia asta sau cite nopti au stat in strada barem birau nu stie cei un dosar penal dar stiu sasi faca avere,sa manevreze dosare .NU TRAIM IN ROMANIA CI IN ROMANICA
  • GIGI 18.02.2010 la ora 23:42 pm
    domnule narcis sa faci verificari la hotii atia sa vedeti ce firme au siau luat proastele de la oala si leau pus bine in serviciu vedeti cite palate au facut nenorociti astia de militeni numai prin furat aducetii pe aia din minister dle sa vada cei in gorj
  • ILIESCU 19.02.2010 la ora 11:21 am
    S-A BAGAT CA A DAT SPAGA.
  • coco 19.02.2010 la ora 23:04 pm
    Uni subalterrni il aud des pe Birau cand il face plutonier prost pe Caragea... deci sigur nu sunt pe felie.....?De fapt birau conduce si politia Judeteana caragea e catelusul lui... spun sursele interne..?De fapt birau e bolnavior de inima.. a fost prins cand regula in timpul serviciului prostituate prin apartamentele prietenelor de cartier....Stie caragea ca pleca din timpul programului la f..ut cate 3 ore zilnic cica sa-si ia pastilele.... citam surse interne
  • sursa 20.02.2010 la ora 15:42 pm
    daca ati stii voi ce averi au astia v ar lua capul
  • vecinu 01.03.2010 la ora 23:04 pm
    BRAVO NARCIS! dar verifica si tu vecinii lui Birau si poate iti dai seama cine a mai cotizat pt acest garaj Oare sunt parcate autoturisme pt campania RABLA? Eu cred ca sunt ceva VW sau 0000 = AUDI, asa cum are tot poporuu! RUSINICA.
  • Cosmin Cristea 01.05.2010 la ora 13:08 pm
    Moama...... TRAIASCA REVOLUTIA.... . Va trimit ceva.......... Justitia din România rareori funcţionează… în rest Justiţia înseamnă perseverenţa în greşeli ce serveşte doar scopurilor oculte care încearcă ocolirea Legii şi susţinerea acelui sistem paralel, criminal şi sadic…:)). În contradictoriu cu Legea Penală, judecătorii şi procurorii- pe fondul informaţiilor false create de poliţişti şi funcţionarul public…..dezincriminează violarea de domiciliu, schimbarea hotarelor din actele de proprietate, furtul, favorizarea infractorului, etc. şi incriminează ca fapte penale…Protestul, restabilirea hotarelor, imobilizarea violatorului de domiciliu, etc… Dupa 20 ani de persecutari si supuneri la tratamente crude, inumane si degradante a populatiei este nevoie de masuri strigente pentru a nu se ajunge la Rascoala…. (se va ajunge)… Masurile strigente sunt: - condamnarea publica a activitatilor justitiei prin care au fost si sunt persecutati si supusi la tratamente crude, inumane si degradante oamenii nevinovati (copii orfani, saracii, vaduvele, oamenii simpli). - invinuirea publica a celor ce au folosit si folosesc astfel de activitati…(Sefi si/sau adjuncti de Militii)…..sau… - demiterea in grup si punerea sub invinuire a magistratilor care s-au ocupat si se ocupa cu CTC (controlul tehnic de calitate al activitatii judecatorilor si procurorilor).
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.