Concurs de INFRACȚIUNI la ISJ Gorj. Directorul de la CNTV, numit prin FRAUDĂ. Scandal și la Școala ”C. Săvoiu”!
Concurs de INFRACȚIUNI la ISJ Gorj. Directorul de la CNTV, numit prin FRAUDĂ. Scandal și la Școala ”C. Săvoiu”!
exportInvestigatii5 ianuarie 2021

La Inspectoratul Școlar Județean Gorj este în plină desfășurare un simulacru de concurs pentru desemnarea șefilor celor mai importante instituții de învățământ preuniversitar. Majoritatea posturilor de directori si directori adjuncti au fost deja impartite intre PNL si USR, iar optiunile liderilor politici sunt in curs de validare de către o asa-zisă comisie de concurs, prezidată de Maria Cochină, inspector scolar general.

Pentru ca sefii scolilor si liceelor din Gorj să fie stabiliți de politicieni, si totusi să pară că ei sunt desemnați în urma unui concurs, Consiliul de Administrație al ISJ-ului a stabilit o procedură extrem de laxă și de discreționară. Practic, așa-zisul concurs constă în evaluarea cv-urilor și scrisorilor de intenție depuse de candidați.

In realitate, desi evaluarea a debutat azi, câștigătorii deja se știu, ei fiind stabiliți politic.

Primul concurs fraudat de deputatul Miruță: Goanță, director la CNTV

De pildă, în mod cert la CNTV va fi desemnată director Cristina Goanță, o profesoară cu o apariție meteorică în politica locală, care a candidat din partea USR pentru un post de consilier local la Târgu Jiu. În campania electorală, Goanță a fost destul de vocală, mimând preocupare pentru o serie de probleme de interes general. După eșecul în alegeri, a dispărut instantaneu din viața publică, deși problemele au rămas. Dinel Miruță, presedintele USR Gorj, a clamat tot timpul că invatamantul trebuie depolitizat si că concursurile trebuie sa se desfasoare legal, dar îl vedem trantind, deja, concursuri, si punand si el umarul la politizarea invatamantului din Gorj. Practic, Dinel continuă ca deputat exact în nota în care s-a afirmat ca așa-zis om politic. Impostură și ciolan.

De-a dreptul vomitiv e sloganul inserat pe poza de mai jos, în care Goanță și soțul ei militează pentru o Românie fără hoție. Dar tocmai a acceptat să fie fraudat un așa-zis concurs, în beneficiul ei. Pentru șefia CNTV mai candidează doi naivi, care habar n-au că așa-zisul concurs a fost câștigat de Goanță înainte să înceapă. Ei chiar au crezut că Goanță și Dinel Miruță sunt arhitecții unei Românii noi, fără hoție.

Așa cum era de asteptat, PNL și USR au promis clientelei lor mai multe posturi decât pot fi ocupate, acum, prin concurs, de aceea s-a ajuns ca cel puțin un cadru didactic să își depună dosarul pentru un post care nu este nici vacant și nici scos la concurs! Așa cum era de așteptat, deși postul nu a fost scos la concurs, candidatura a fost acceptată de ISJ!

Este vorba de postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu”, din Târgu Jiu, ocupat prin concurs de Corina Panduru. Mandatul lui Panduru expiră în vară, deci postul de director adjunct nu este vacant si nici nu putea fi scos la concurs acum. Totuși, deși postul n-a fost scos la concurs, un cadru didactic concurează pentru el!

Mai jos aveți lista inițială a posturilor disponibile, din care rezultă că doar postul de director este vacant la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, și lista candidaturilor acceptate de ISJ, în care se scrie, în fals, că postul de director adjunct se vacantează din 9 ianuarie a.c., deci e legal să apară și un candidat … unic!

 

Încă o fraudă: Corina Panduru, impusă, politic, director la Școala ”C. Săvoiu”

De fapt, șefa ISJ Gorj a primit ordin politic ca postul de director de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” să fie adjudecat, prin așa-zisul concurs, de actuala directoare adjunctă, Corina Panduru. Odată cu numirea ca directoare a lui Panduru se vacantează, într-adevăr, chiar din 9 ianuarie, și postul de director – adjunct, pentru care PNL și USR au găsit deja un candidat unic care și-a și depus cv-ul și scrisoarea de intenție.

În tabelul de mai sus apar cinci candidati pentru postul de director, deja adjudecat politic de Panduru. În realitate, numarul candidatilor este mai mare, si se nasc din ce în ce mai multe uimiri în legătură cu managementul penal practicat de Cochină în fruntea ISJ.

Da, un telefon de la presă poate opri o mizerie

Am întrebat-o, oficial, pe Dana Constantinescu, purtător de cuvânt al ISJ, cum a fost acceptată o candidatură pe un post de director adjunct care nu a fost scos la concurs, și mi-a răspuns că nu face parte din comisia de evaluare și că ISJ era obligat să înregistreze orice candidatură. În plus, Dana Constantinescu a mai spus că acea candidatură nu va fi evaluată, tocmai pentru că postul nu este vacant.

Totuși, adevărul este că dacă noi n-am fi sesizat acest evident concurs de ilegalități, s-ar fi mers mai departe si candidatul unic ar fi fost numit director adjunct, odată postul vacantat prin promovarea lui Panduru ca director.

Rezultatele oficiale ale mascaradei de la ISJ vor fi anunțate în data de 8 ianuarie.

4 COMENTARII
  • A. M. 05.01.2021 la ora 18:37 pm
    Buna seara! Ma bucura si ma intristeaza, deopotriva, acest articol. Consider un pas inainte faptul ca se ia atitudine in astfel de contexte si apreciez efortul dumneavoastra, e bine sa se spuna lucrurilor pe nume. Totodata am convingerea faptului ca cel putin doua doamne profesor invocate in acest articol sunt mai mult decat incantate ca se incearca sa se mai faca si dreptate. Trecand, insa, la aspectul negativ, aspect care a reusit sa imi starneasca un sentiment de dezamagire, daca imi permiteti, unde ati ascuns calitatile dvs de jurnalist pana acum? Sa fie oare doamnele profesor Cristina Goanta si Corina Panduru printre cele mai mari probleme ale sistemului de invatamant raportandu-ne la judetul Gorj? Pana la dumnealor, nu a mai fost nimeni? Sau alte probleme (din diverse contexte frauduloase) pe care le-ati sesizat s-au solutionat? As mentiona si faptul ca sentimentul pe care l-am avut citind " Goanta a facut" sau "Panduru a zis", este mai mult decat tangetial cu o senzatie de greata si penibil. Din putinul pe care il cunosc despre reusitele dumnealor consider ca merita macar o umbra de respect. Aici si atat am avut de punctat eu, in privinta celor doua doamne profesor. Exceptandu-le pe dumnealor, nu cunosc detalii despre persoanele mentionate, prin urmare am decis sa ma abtin de la orice comentariu pro sau contra. Haideti sa punem punctul pe "i" pana la capat, in privinta tuturor si fara sa umbrim munca si efortul cinstit al persoanei in cauza - unde e cazul. Toate cele bune!
  • Narcis DAJU 05.01.2021 la ora 18:53 pm
    Păreți a fi una din cele două cinstite. Aveti o logică de tipul dacă s-a-ncalcat legea pentru altele si-acum e vremea noastra, de ce nu te uiti tu, Dajule, in alta parte? Fiindca e prea mult sa ceri o Romanie fara hotie, si tu sa accepti sa fi numita director in urma unui concurs fraudat, de aia! Si mai ales pentru că se rateaza inca o ocazie sa incepem sa facem lucrurile altfel, mai cu rusine, mai putin pe față, in invatamant.
  • Jianu 05.01.2021 la ora 21:34 pm
    Doamnele "cinstite" sunt ofuscate tot ele?! Pai de ce recurgeți la astfel de practici, lăsați ce au facut alții inainte rau si dacă aveți caracter faceți voi lucruri bune. Dar nu sunteți verticale, va place sa stați cocosate si apoi cocoțate unde nu e de voi. În general nu prea găsești cadre didactice necorupte, invatamantul e praf pentru ca a ajuns sa predea oricine , ies elevi semianalfabeti din cauza multor nulități de cadre care nu au nici vocație si nici inteligenta necesara sa ii învețe pe alții, au sporuri de neuropsihic dar predau intr-o zi poate 2 sau 3 ore, au dirigenție educatoarele si invatatoarele de parca nu e suficient ca pleacă la prânz acasa si din 4 ore mai fac și ele 2 pentru ca se completează cu engleza, religia si sportul si sunt epuizate domnule...au gradații de merit pe hartii fara valoare, fără sa aibă performante cu elevii, au ore suplimentare, le revin bani din proiecte etc. si tot nu dau randament. În schimb au randament la aranjamente de tot felul.
  • Veorica 06.01.2021 la ora 9:06 am
    Cinstita vrea director pe cai fara hotie, e evidenta treaba doar nu suntem toti duși cu pluta. Ce frumoas doamna asa educatie oferiți si elevilor? Invatamantul a ajuns o cloaca, cadre didactice slab pregatite invata elevii putina carte pe care o știu, de aici și serii de elevi slab pregatiti. Alte cadre didactice dac pregătiri la greu acasa , iar la scoala nu dau informatia totala elevului, fac bani pentru care nu platesc impozit. Au gradații de merit pe hartii adunate cu kilogramele care nu reflecta evoluția copiilor, educatoarele si invatatoarele primesc dirigenție la fel ca profesorii pe cele 2, 3 ore maxim de predare, pt ca restul se completează cu religia, engleza și sd fizica, primesc spor de suprasolicitare pentru 3, 4, 5 ore pe zi, orele suplimentare măresc salariul unora.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.