Concurs la IPJ Gorj, nou prilej de răfuială între Caragea şi Voinescu
Concurs la IPJ Gorj, nou prilej de răfuială între Caragea şi Voinescu
Investigatii25 ianuarie 2011

Postul de şef al „Biroului arme, explozivi şi substanţe periculoase” a fost scos la concurs. Paradoxal, pentru funcţia cu pricina se bat – dar nu în luptă dreaptă – Caragea şi Voinescu.

Tavi Lupulescu, candidatură anulată de fosta soţie

Trei ofiţeri şi-au manifestat intenţia de a participa la concursul din 27 ianuarie a.c., în finală rămânând doar doi, deoarece candidatura comisarului şef Octavian Lupulescu, şeful Serviciului de Intervenţie Rapidă, a fost respinsă, pe motiv că în „Biroul arme, explozivi şi substanţe periculoase” este încadrată în prezent şi fosta sa soţie. Octavian Lupulescu îşi doreşte un post mai liniştit, întrucât trecerea anilor i-a adus şi ceva afecţiuni medicale, plus că a făcut o adevărată pasiune pentru arme.

Cătălin Tîrbină, omul lui Caragea

La prima vedere, favorit pentru câştigarea concursului este inspectorul şef Cătălin Tîrbină, cel care a ocupat pentru o perioadă foarte scurtă funcţia de şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj, pe când funcţia cu pricina era o lună ocupată şi o lună vacantă. S-a spus că Tîrbină nu a suportat stresul şi că de aceea a plecat de la Poliţia Rutieră. Anii au trecut, iar Cătălin Tîrbină a crescut în grad şi funcţie, acum fiind angajat în cadrul „Inchiziţiei”. Este porecla pe care oamenii legii o dau Corpului de Control al inspectorului şef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea. De pe această poziţie, Tîrbină este unul dintre cei care verifică petiţiile făcute de cetăţeni împotriva poliţiştilor şi se ocupă de cercetările prealabile, cu grijă să fie respectată regula conform căreia poliţiştii sunt aproape întoteauna nevinovaţi.

Nicolae Morie vrea la judeţ

Al doilea candidat e plasat în organigrama poliţiei gorjene mai departe de comandantul IPJ Gorj. Este vorba de Nicolae Morie, în prezent şef la Poliţia oraşului Cărbuneşti. În mod normal, Morie ar fi putut ajunge şeful Biroului Arme prin transfer, datorită faptului că ocupă o funcţie echivalentă, nemaifiind nevoie să susţină concurs. Această variantă, a transferului pe un post echivalent, a funcţionat excelent în cazul lui Dumitru Tatomir, care a ajuns şeful Serviciului Poliţie Rutiere de pe funcţia de şef al Serviciului de Logistică. Viorel Salvador Caragea nu a agreat, însă, numirea lui Morie fără concurs la conducerea Biroului Arme.

Voinescu face cărţile

Jocurile nu sunt dinainte făcute pentru Cătălin Tîrbină, aşa cum s-ar aştepta mulţi. De ce? Pentru că preşedintele comisiei de evaluare a candidaţilor este comisarul şef  Ion Voinescu, unul dintre adjuncţii şefului IPJ Gorj. Cei doi se află în conflict deschis şi nu ratează nicio ocazie venită pe ascuns sau la vedere pentru a-şi plăti poliţe unul altuia. Voinescu nu uită că în 2009 liderii PSD Gorj i-au garantat că el, şi nu Caragea, va fi comandant la IPJ Gorj…
Ce va fi, vom vedea, cert e că urmează un concurs cu peripeţii.

1 COMENTARII
  • Gica 25.01.2011 la ora 12:05 pm
    A nu se uita faptul ca Caragea era macaragiu la Grimex si ca Carciumaru director,fapt ce a facut ca in 2009 sa fie agreat in functie de comandant Salvador.Voinescu este un om asezat,cu scaun la cap si care nu a evoluat datorita conjuncturii ci a meritelor.Mai mult,Voinescu nu coboara la a face parte din gasca pupincuristilor.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.