Concurs organizat ilegal de Ministerul Justiției
Concurs organizat ilegal de Ministerul Justiției
Investigatii4 aprilie 2012

Directorul general al ANP, Ioan Băla, membru în comisia care i-a evaluat amanta, candidat unic pentru funcția de director al Penitenciarului Pelendava

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Chestorul Ioan Băla, a făcut parte din comisia care, în perioada 2 – 3 aprilie a.c., a examinat-o pe Laiu Oana Valeria, candidat unic pentru funcția de director al Penitenciarului Pelendava din județul Dolj, care i-a intentat două procese pentru stabilirea paternității.

Conform legislației în vigoare, chestorul Băla ar fi trebuit să se autorecuze, fiind în conflict de interese, având în vedere legăturile personale existente între dânsul, ca evaluator, și persoana examinată.
Printre altele, pe rolul Curții de Apel Timișoara s-au aflat două procese pentru stabilirea paternității, intentate în 2004 și, respectiv, 2005 de Laiu Oana Valeria (care se numea pe atunci Tașcău Oana Valeria) împotriva lui Ioan Băla. În urma relației amoroase a celor doi a rezultat un copil.

Când a cunoscut-o pe Laiu, aceasta era studentă la Universitatea de Vest din Timișoara și efectua practica de specialitate la Penitenciarul Timișoara, condus de Băla. Mai mult, acesta i-a fost și profesor. La absolvirea facultății, Laiu i-a devenit subordonată lui Băla, ca angajat civil. Apoi, la scurt timp, a devenit ofițer  de penitenciare, cu sprijinul actualului director general al ANP.
Având în vedere constituirea nelegală a comisiei de evaluare, ministrul Justiției ar trebui să aplice legislația în vigoare și să anuleze concursul respectiv.
De menționat că, de-a lungul timpului, ca director general al ANP, Ioan Băla a mușamalizat majoritatea ilegalităților produse la Penitenciarul Tg Jiu, deși unele dintre acestea au fost prezentate cu dovezi consistente de către mass-media.
Update: La 5 aprilie 2012, pe site-ul ANP s-a anunțat că Laiu Oana Valeria a câștigat, din postura de candidat unic, concursul pentru funcția de director al Penitenciarului Pelendava.


2 COMENTARII
  • Un cititor 18.03.2013 la ora 21:15 pm
    Domnu Daju v-ar interesa niste detalii suplimentare legate despre subiectul acestui articol?
  • Un cititor 18.03.2013 la ora 21:20 pm
    ca sa va fac un rezumat: doamna in cauza, la concursul de director avea raporturile de serviciu suspendate fiind in concediu de crestere a copilului, cu "salariu" de la MMPS. Prima conditie de baza pentru a participa la concurs era aceea de a detine calitatea de functionar public.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.