Condamnat pe nedrept de Tribunalul Gorj, achitat la Înalta Curte
Condamnat pe nedrept de Tribunalul Gorj, achitat la Înalta Curte
Ultra - Scurte7 noiembrie 2013

Condamnat pentru omor calificat într-un dosar întocmit de procurorul Emil Moța, găsit nevinovat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta este povestea lui Constantin Mihail Igeanu, care a fost achitat ieri, după ce fusese inițial condamnat la 20 de ani de închisoare de Tribunalul Gorj, pentru omor calificat.
Tânarul a stat nouă luni în arest preventiv pentru o crimă ce a avut loc în vara lui 2010. Atunci, un bărbat de 54 de ani a fost găsit mort, pe marginea drumului, cu un cuțit înfipt în spate. La vremea respectivă, cu toate că bunicul lui Constantin Igeanu a susținut că el este autorul crimei, cel reținut, și mai apoi, trimis în judecată de procurorul Emil Moța a fost tânarul în vârstă de 18 ani. Mai departe, pe baza dosarului întocmit de Moța, și chiar în lipsa unor probe concrete, judecătorul Gheorghe Constantinescu la condamnat pe Constantin Igeanu la 20 de ani de închisoare.
Însă tânărul care și-a susținut tot timpul nevinovăția a contestat decizia Tribunalului Gorj, iar după ce Curtea de Apel Craiova l-a găsit nevinovat, a venit și rândul magistraților de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să facă același lucru.
„Achită pe inculpatul Igeanu Mihail Constantin pentru infracţiunea de omor calificat. Respinge acţiunile civile formulate în procesul penal de părţile civile Ciuteanu Luminiţa, Ciuteanu Elena şi Ciuteanu Măriuţa. Constată că inculpatul a fost arestat în cauză de la data de 07.07.2010, la data de 11.04.2011. Cheltuielile judiciare reprezentând onorarii avocat oficiu la instanţa de fond, în cuantum de 800 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului de Avocaţi Gorj. Onorariul pentru apărarea din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 100 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei”, se poate vedea în decizia instanței.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.