Condescu a plătit 350.000 de euro ca să trimită Pandurii în Liga II
Condescu a plătit 350.000 de euro ca să trimită Pandurii în Liga II
Investigatii9 iunie 2011

Marin Condescu continuă să se poarte ca un copil care în copilărie n-a avut jucării. Asta nu-l îndreptăţeşte, însă, să se creadă Dumnezeu pe pământ, să se joace cu destine individuale sau cu mase largi de oameni. Cu cât îl analizăm mai mult, cu atât pare mai lipsit de orice tip de autocontrol. Condescu e înconjurat de cohorte de cocoşaţi atât în structurile sindicale pe care le conduce, cât şi la nivelul clubului Pandurii. Nimeni nu-l contrazice niciodată cu nimic. Nimeni nu-i respiră în preajmă fără aprobarea lui. Mediul înconjurător n-are nici un fel de reacţie la acţiunile şi inacţiunile lui Marin Condescu. De aceea aduce tot mai mult cu un dictator sinistru care face boacănă după boacănă. După ce s-a crezut deasupra tuturor legilor şi instituţiilor din România şi şi-a cumpărat pe numele său acţiuni de 800.000 de euro, bani pe care nu-i poate justifica, vă facem mai jos dovada că, deşi Pandurii joacă pentru prima dată fotbal – la modul constant şi coerent – de la promovarea în prima ligă, Condescu, avid de inginerii financiare şi lipsit de informaţii esenţiale şi de o consiliere reală din partea staff-ului său de cocoşaţi, a reuşit să retrogradeze, la modul real, Pandurii în liga a doua, dar nu în urma disputelor de pe teren, ci la masa verde, acolo unde autosuficienţa, prostia şi incompetenţa se plătesc foarte scump.

Până la sfârşitul anului, clubul Pandurii Târgu Jiu va avea un stadion modernizat, cu gazon nou. Ce nu va avea Clubul Pandurii Târgu Jiu, începând cu sezonul 2012-2013 este o licenţă pentru a mai putea juca în Liga I. De ce? Pentru că Marin Condescu a decis, inexplicabil, să nu mai facă  instalaţia de încălzire a gazonului, deşi fusese prevăzută contractual în documentele semnate cu constructorul. Decizia „inteligentă” a venit pe 1 aprilie, la fix două săptămâni de la semnarea unui contract de 350.000 de euro şi fix cu o săptămână înainte ca Federaţia Română de Fotbal să impună o astfel de instalaţie ca şi condiţie esenţială de licenţiere a cluburilor din Liga I. Astfel, de anul viitor, milioanele de euro de la SNLO şi complexele energetice se vor duce fie către o echipă de Liga II, prin care banii se spală mai uşor, fie către una care joacă, de un an de zile deja, la Severin.
Cu de la sine putere, de aproape un an Marin Condescu privează de fotbal gorjenii care cotizează la bugetul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu. Conform declaraţiilor oficiale venite dinspre club, pe gazonul din Târgu Jiu nu se va putea juca prea curând. Ba mai mult, Condescu a făcut tot ce a depins de el ca să se asigure că Pandurii va pierde licenţa şi, implicit, dreptul de a juca în Liga I. Dar, să vă povestim cum a început totul…
Pe la începutul ultimului an fotbalistic, Marin Condescu promitea că echipa târgujiană nu va mai juca pe arătură, ci pe un stadion cu 15.000 de locuri, cu gazon proaspăt plantat, drenat şi încălzit pe timp de iarnă. Toată distracţia costa vreo câteva sute de mii de euro, potrivit primelor estimări. Până la urmă, pe la jumătatea lunii martie, estimările devin sume oficiale şi Clubul Pandurii Târgu Jiu semnează cu Gama Verde SRL un contract cu o valoare aproximativă de 350.000 de euro, pentru refacerea suprafeţei de joc de pe Municipal. Firma aparţine lui Adrian Oprişan, fratele lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Potrivit contractului datat 15 martie 2011, firma s-a angajat să amenajeze o instalaţie de drenaj rapid, o instalaţie de încălzire a gazonului precum şi o instalaţie de irigare. Toate acestea urmau să fie predate în 21 de săptămâni, adică prin septembrie, iar firma s-a angajat că va da şi o garanţie de 12 luni la această lucrare. Numai că, în doar două săptămâni, Condescu se răzgândeşte în privinţa unui lucru esenţial.

Adio instalaţie de încălzire a gazonului…

Pe 1 aprilie a.c., în presa locală apare o declaraţie dată de preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, în care acesta anunţă „triumfător” că nu se va mai face instalaţie de încălzire, pentru că este inutilă şi ineficientă. Precizăm că aprecierile îi aparţin în totalitate. Iată ce spunea Condescu, pe 1 aprilie a.c., pentru Ziarul online Sport în Gorj: „Am renunţat la sistemul de încălzire. Este nevoie să-l porneşti cu o lună înainte pentru a-l putea folosi. Ce eficienţă a avut la Steaua – Braşov sau la CFR – Rapid, când a nins şi s-a jucat pe zăpadă, pentru că sistemele nu au făcut faţă? Nu are rost să investim acum în ceva ce nu poţi folosi cu adevărat. Tehnologia merge înainte. Cine ştie ce va fi peste cinci ani? Deocamdată nu e nimic în regulamente care să ne oblige să facem terenul cu încălzire. Şi apoi, ca să facem terenul cu sistem de încălzire, dura încă o lună şi jumătate în plus, iar noi vrem să jucăm acasă prima etapă din campionatul viitor”. Ultima afirmaţie este stupefiantă, având în vedere două aspecte: 1) este dată după 14 zile de la semnarea contractului şi 2) nu putea să dureze mai mult amenajarea instalaţiei de încălzire devreme ce a fost inclusă în contractul care prevedea 5 luni de execuţie.

… deci adio licenţă!

Partea cea mai interesantă începe abia acum: deşi Condescu spunea că este inutilă această instalaţie de încălzire a gazonului, Federaţia Română de Fotbal a decis ca această „inutilitate” să fie condiţie esenţială de obţinere a licenţei. Ca să nu credeţi că vindem gogişi, vă prezentăm o comunicare din partea FRF, în care sunt enunţate câteva decizii luate la şedinţa din aprilie 2011 a Comitetului Executiv. Astfel, în data de 7 aprilie a.c., la o săptămână de la decizia lui Condescu, se întruneşte Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal care a luat, la rândul său, două decizii mari şi tari: 1) calendarul competiţional pentru sezonul 2011-2012; 2) una dintre condițiile obligatorii în vederea dobândirii licenței cluburilor pentru Liga I, va fi, începând cu sezonul competițional 2012-2013, existența instalației de încălzire a terenului. Adică fix ceea ce terenul de la Pandurii Târgu Jiu nu are!!! Asta după ce, pentru „modernizarea” gazonului, aproape un an echipa a jucat la Severin şi gorjenii au fost privaţi de fotbal.

Banii de la Gorj, fotbalul la Severin!

O soluţie care va conveni, probabil, şi la FRF şi conducerii Clubului Pandurii va fi să bage iarăşi gazonul în renovare şi să mute, din nou, echipa la Severin. Un nou prilej pentru Condescu de a cheltui şi deturna bani. Deşi soluţia provizorie s-ar putea să nu ţină, având în vedere că nici gazonul de acolo, deşi făcut tot de firma lui Adrian Oprişan, nu are  astfel de instalaţie. Aşa că există şanse destul de mari ca „nemuritorii” de la Târgu Jiu, cum îi place lui Condescu să numească echipa menţinută cu „pile” şi şmenuri în Liga I, să ajungă în eşalonul II al fotbalului românesc, graţie unei decizii luate chiar de preşedintele clubului. Încheiem cu o notă optimistă, totuşi: în ediţia viitoare a Ziarului de investigaţii GORJNEWS vom reveni, pe acelaşi subiect, cu nişte detalii foarte picante privind firmele care au lucrat la Municipal. O să aveţi o surpriză foarte plăcută, promitem. Nu în ultimul rând, vom publica şi detalii la fel de picante privind modalitatea minerească în care o să fie introdusă, în caz de strictă necesitate, o instalaţie de încălzire a gazonului. Aşteptaţi, citiţi şi vă cruciţi!

2 COMENTARII
  • ciordescu 09.06.2011 la ora 20:51 pm
    Nascut ,crescut la tara ce sa-i ceri?...NEGOMIR?
  • Camelia Enachita 09.06.2011 la ora 23:47 pm
    Ma da prosti mai sunteti voi aia de la targu jiu. sa va conduca niste ciumeti de la negomir. Florin, Marin si Nicu???
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.