Condescu și Temelescu, reținuți pentru spălare de bani, fals și uz de fals
Condescu și Temelescu, reținuți pentru spălare de bani, fals și uz de fals
Ultra - Scurte13 noiembrie 2013

Președintele clubului sportiv Pandurii a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, fals şi uz de fals. Alături de acesta, în arestul IPJ Gorj, a stat și vicepreședintele Viorel Temelescu. Astăzi urmrează ca cei doi să fie aduși în fața Instanței pentru a fi emise mandate de arestare preventivă pe numele lor.
Marin Condescu a fost chemat la audieri, ieri,  în jurul orelor 16:00 şi, după aproape două ore petrecute în faţa anchetatorilor, a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Problemele penale ale preşedintelui de la Pandurii au început odată cu împrumuturile pe care acesta le-a făcut în nume personal la bancă, pentru a ajuta echipa cu sumele respective. Condescu declara recent că nu şi-a recuperat de la Club toţi banii împrumutaţi, dar anchetatorii susţin că el ar fi luat cu 200.000 de lei în plus, folosindu-se de acte false.
„În urma probatoriul administrat, poliţiştii au constatat că în perioada 2011-2013, ca preşedinte al unui club sportiv, suspectul a împrumutat asociaţia sportivă cu diferite sume de bani împrumutate în nume personal, iar cu ocazia restituirii împrumuturilor acesta a beneficiat de sume de bani mai mari decât cele împrumutate, întocmind documente justificative nereale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian.
Astfel, Marin Condescu este acuzat de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani, iar Viorel Temelescu  este acuzat de complicitate la înşelăciunea şi uzul de fals al lui Condescu.
În acest dosar a fost audiat și primarul Florin Cârciumaru, acesta fiind lăsat să plece după aproape o oră de explicaţii date în faţa procurorului.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.