Condescu: "Trebuie să facem o figură cât mai frumoasă în Europa"
Condescu: "Trebuie să facem o figură cât mai frumoasă în Europa"
Fotbal31 mai 2013

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a vorbit azi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre planurile de viitor ale grupării gorjene, despre transferuri, stagiile de pregătire, investiţii şi despre cum vor aborda sezonul următor, cel mai important din istoria clubului.

Să învăţăm din greşelile altora…
Pandurii are în faţă o provocare frumoasă, dar, în celaşi timp, extrem de dificilă. Spre deosebire de sezoanele precedente, în stagiunea ce urmează, formaţia târgujiană va lupta pe 3 fronturi. Pe lângă Liga 1 şi Cupa României, elevii lui Cristi Pustai vor avea de disputat şi meciuri în Europa League. Deplasările lungi şi meciurile în plus vor afecta considerabil forma fizică a jucătorilor. Tocmai de aceea, Condescu plănuişte o campanie de achiziţii impresionantă: „Trebuie să facem o figură cât mai frumoasă în Europa. Pentru acest lucru, este clar că trebuie să completăm actualul lot de jucători. Este clar că ne trebuie cel puţin încă 11 jucători care să fie de aceeaşi valoare cu cei care sunt în teren. Dacă nu ştim să gestionăm foarte bine lucrurile, putem să facem o anumită figură în cupe (Cupa României şi Europa League), şi să ne scufundăm în campionat. Avem experienţa altora şi trebuie să învăţăm din ceea ce alţii au greşit.”
Conducerea clubului este hotărâtă să facă toate eforturile necesare pentru ca echipa să fie competitivă în toate competiţiile. „Din punct de vedere logistic şi financiar suntem pregătiţi să facem şi transferuri, şi să acordăm şi recompensele necesare pentru o calificare cât mai sus în Europa League şi să nu rămânem în urmă în campionat. Programul îl avem stabilit. Până atunci trebuie, din punct de vedere administrativ, să facem ceea ce trebuie la stadion. Avem sprijinul primarului Cârciumaru, sperăm că vom avea şi sprijinul altor entităţi economice care pot, în perioada asta, să ne ajute”, a declarat preşedintele clubului târgujian.
„Construirea” lotului pentru Europa
Condescu a precizat că se află în tratative cu anumite cluburi pentru achizţiile câtorva jucători din străinătate, majoritatea atacaţi. „Am pornit negocierile cu jucători care sunt în activitate, încă nu am găsit, pentru posturile care sunt la noi deficitare, jucători liberi de contract. Am intrat în tratative, dar nu înseamnă că vor veni toţi.” În ceea ce priveşte transferurile din campionatul intern, preşedintele clubului spune că antrenorul său va avea tot sprijinul conducerii: „Din campionatul intern nu vom refuza absolut nimic din ceea ce spune Pustai că-i este de folos”.
Echipa de antrenori a clubului, va organiza, în perioada 10-14 iunie, un trial la care vor participa jucători de la echipa a doua, cei împrumutaţi pe la alte echipe, dar şi jucători din actualul lot, care nu au convins în acest sezon. La finalul acestui trial, Cristi Pustai va hotărî ce jucători vor fi păstraţi în lot, şi ce jucători vor pleca. „Pe 5 mă întâlnesc cu Pustai. El va decide după acest trial, la care vor participa şi jucătorii care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, cine rămâne şi cine pleacă”, a spus Condescu.
Preşedintele grupării gorjene a precizat că lui Ibeh, Unguruşanu şi Viera, jucători aflaţi la final de contract, li s-a oferit prelungirea lui. Referitor la situaţia lui Nicoară, cel care este împrumutat de la CFR Cluj, Condescu a declarat că se află în discuţii cu ardelenii pentru activarea clauzei de cumpărare definitivă: „70 de mii (euro) este clauza lui Nicoară. Noi vrem să o activăm. Purtăm nişte negocieri cu CFR”.
Există totuşi, printre atâtea eforturi de a aduce jucători la club, şi şansa ca doi dintre fotbaliştii de bază ai pandurilor să plece: „Sunt două oferte concrete pentru Nistor şi Vlad. În perioada 5-10 (iunie) plec cu domnul Pustai în Spania, la Malaga pentru a vedea care sunt condiţiile de pregătire de acolo, şi metodele, şi lotul. Dar Nistor şi Vlad nu pleacă pentru că ne-am calificat în Europa”, a mărturisit Condescu.
Programul echipei în pauza de vară
Lotul celor de la Pandurii se va reuni pe 13 iunie, la Târgu Jiu, urmând ca a doua zi, să se deplaseze la Craiova pentru a efectua vizita medicală. În perioada 16-28 iunie, echipa va efectua un stagiu de pregătire la Sibiu, după care va merge în Austria, la Viena, pentru efectuarea celui de-al doilea stagiu de pregătire ce se va desfăşura între 28 iunie şi 12 iulie. 4 meciuri de pregătire va disputa echipa olteană în cantonamentul din Austria.
Mulţumiri pentru Grigoraş şi Pustai
Marin Condescu a ţinut să le mulţumească şi celor doi antrenori care au contribuit la cel mai de succes sezon din istoria clubului. „Le mulţumesc, pe această cale, tuturor susţinătorilor echipei, suporterilor, finanţatorilor, corpului tehnic. Mulţumim şi antrenorilor, dar în special lui Petre Grigoraş, care a schimbat modul de exprimare al pandurilor. Mulţumesc lui Cristi Pustai că a avut curajul, înţelepciunea şi caracterul să continue munca domnului Grigoraş. Mulţumim şi acelor oameni minuntaţi care au fost lângă noi. Cred că cel mai profund sentiment de împlinire îl are un om atunci când poate să dăruiască bucurie, şi cred că noi am dăruit împreună bucurie acelor oameni care au intrat pe stadion.”

1 COMENTARII
  • loby 31.05.2013 la ora 20:10 pm
    asta vorbeste discutii,nimic concret,tipul mafiotului de a manipula prostimea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.