Continuă ORGIILE PENALE la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Încă un CONCURS TRUCAT de Tătaru, pentru soțul directoarei de îngrijiri!
Continuă ORGIILE PENALE la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Încă un CONCURS TRUCAT de Tătaru, pentru soțul directoarei de îngrijiri!
De cititInvestigatiiUltra - Scurte10 octombrie 2016

tataru-tiberiu-11
La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu mai contenesc concursurile trucate, pentru angajări pe bază de șpagă sau nepotism. În ultimele luni au avut loc zeci de astfel de concursuri. Toată conducerea SJU Târgu Jiu s-a perindat prin comisiile de evaluare, în așa fel încât toți sunt la curent cu practicile ilegale de care beneficiază, pe rând, fiecare sus-pus din această unitate sanitară, precum și protectorii lor din plan politic și din cadrul instituțiilor care mimează anti-corupția.
Fiecare îi este dator fiecăruia, și fiecare încalcă legea pentru celălalt, cu complicitatea structurilor statului care consumă bugete imense pentru a preveni și a stopa astfel de mizerii, dar se mulțumesc să nu facă nimic.
În condițiile în care este de notorietate publică faptul că oricine dispune de două – trei sute de milioane lei vechi ajunge, instantaneu, prin concurs ”corect”, angajat la SJU Târgu Jiu, este firesc să ne întrebăm câte secole vor mai trebui să treacă până când SRI, IPJ, DGA, DGIPI și/sau DNA vor documenta măcar o situație de acest gen.
Astfel s-a ajuns ca sectoarele administrative din SJU Târgu Jiu să colcăie de pile și rubedenii, care n-au nicio legătură cu standardele minimale de profesionalism, acest fapt afectând grav calitatea actului medical. Concomitent, tot mai mulți medici părăsesc unitatea sanitară scârbiți de practicile managerului Tiberiu Tătaru, supervizate cât se poate de cinic de inculpatul Ion Călinoiu. Nu va mai trece mult și Tătaru va fi nevoit să numească în posturi de chirurgi, pe fondul crizei de medici, chiar registratorii angajați deunăzi.
ion-calinoiu-madalin-calinoiu-1500
În SJU Târgu Jiu s-a dat un semnal clar că orice e posibil, că orice se poate rezolva, că orice concurs se poate frauda și că în acea instituție s-au abolit prevederile Codului Penal, în momentul în care Ion Călinoiu și-a angajat beizadeaua ca farmacist – șef, și managerul Tătaru partenera ca economist. Amândoi, prin concursuri ”corecte”. Din moment ce toată conducerea SJU Târgu Jiu i-a văzut în curu’ gol, prin spital, pe Călinoiu și Tătaru, au înțeles că e voie și pentru ei.
Cu prilejul recentului concurs ”corect”, soldat cu angajarea a 18 registratori, s-a trecut peste orice regulă de bun simț și s-au selectat aproape exclusiv rude, șpăguitori și chiar prietene de familie ale unor afaceriști care au încasat zeci de miliarde, bani publici, de-a lungul timpului, din pixul lui Tătaru. Câteva dintre rudele angajate, prin acel concurs, au fost enumerate de Impact în Gorj.
capota gigel
De departe, cea mai scârboasă angajare l-a avut ca beneficiar pe Gigel Capotă, pe care Călinoiu l-a făcut ditamai directoru’ financiar – contabil, pentru a dirija direct la ce firme ajunge bugetul spitalului.
centralizator-nominal-rezultate-registratori-medicali-28sep2016-page-001-1
Pentru că ”știa ce-au făcut astă-vară” colegii lui, Capotă a cerut ca, prin acel concurs ”corect”, fiica sa, Dogaru Diana, să ajungă, musai, registrator. Și Tătaru s-a executat.
diana-dogaru
Bineînțeles că, din secunda următoare, la ușa lui Tătaru s-au înființat zeci de alți șefi și șefuți, dornici să-și angajeze și ei, tot prin concursuri ”corecte”, soți, copii, frați, amante și tot felul de alte viețuitoare de pe lângă casa omului. Este și cazul lui Stoicoiu Voichița Gabriela, promovată de Tătaru, în luna mai a.c., din asistent direct director de îngrijiri la SJU Târgu Jiu.
stoicoiu-director
Dânsa are în dotare un soț, Stoicoiu Gheorghe Ovidiu, care, potrivit declarație de avere din 2015, câștigă într-un an cât directoarea într-o lună.
declaratie-avere
Dar, cum soția sa se bucură de trecere la nivelul managerului Tiberiu Tătaru, Stoicoiu Gheorghe – Ovidiu a fost recuperat de pe drumuri și angajat, într-o primă fază, electrician la SJU Târgu Jiu.
stoicoiu-sot
Apoi, dacă s-a putut pentru Capotă și alți zeci de șefi și șefuți, de ce să nu se poată încă un concurs „corect”, și încă un post „ca lumea albă”, pentru soțul doamnei director de îngrijiri? Iar ca să fie cu perversiuni, de ce să nu fie numit președinte al comisiei de concurs chiar ultra-giga-mega dezinhibatul director financiar – contabil Gigel Capotă, că tot e dator „la sistem”?
Zis și făcut. S-a găsit un post de inginer, dar debutant, în așa fel încât Stoicoiu să îndeplinească condițiile de participare, și să nici nu bată la ochi trecerea de la electrician la ditamai inginerul. S-a organizat concursul, s-a numit Capotă președinte de comisie și s-a susținut, deja, proba scrisă, la care, ce să vezi? Exact soțul doamnei director de îngrijiri a scos maximul de puncte: 100 din 100 posibile.
rezultate-proba-scrisa-inginer-ssm-6oct2016-page-001
Marți, 10 octombrie a.c., are loc examenul oral. Ca să nu apară surprize, domnul Gigel Capotă a insistat să facă personal, singur – singurel, subiectele. La orgiile penale care se petrec, în văzul lumii, în SJU Târgu Jiu, nu exclud ca subiectele să fie concepute chiar de candidat …
Acestea fiind spuse și probate, e clar că n-are niciun sens să se mai susțină examenul oral. În ceea ce ne privește, îl felicităm de pe acum pe domnul Stoicoiu Gheorghe Ovidiu care, după cum v-ați lămurit, a câștigat concursul dinainte să înceapă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.