Copaci, mamelucul anti-corupție, disperat să rămână șef la DGA
Copaci, mamelucul anti-corupție, disperat să rămână șef la DGA
Investigatii26 octombrie 2012

Sutele de ofițeri ai IPJ Gorj, interziși la concursul secret!

Constantin Copaci, unul dintre cei mai incompetenți șefi de instituții cu atribuții anticorupție din Gorj, și-a pregătit reînnoirea mandatului de conducător al Serviciului Județean Anticorupție Gorj, păstrând o secretomanie aproape totală în legătură cu concursul pe care Direcția Generală Anticorupție (DGA) îl organizează  în data de 14 noiembrie a.c.
Dacă firmele private au interesul de a-și selecta cei mai buni oameni în staff-urile de conducere, este evident că structurile de stat continuă să facă tot posibilul ca la astfel de concursuri să nu acceadă persoane competente și integre.

Sute de ofițeri de la IPJ Gorj, privați de dreptul lor legal de a participa la concursul de șef al DGA

Potrivit anunțului postat doar pe site-ul DGA, la acest concurs se puteau prezenta oricare dintre ofițerii din Ministerul Administrației și Internelor. Numai la IPJ Gorj sunt câteva sute de ofițeri mai competenți și mai dornici a se înhăma în lupta anticorupție decât Copaci, care îndeplineau condițiile legale de participare la acest concurs. Din păcate, ei nu au fost informați că se organizează acest concurs. Anunțul aferent a fost publicat doar pe site-ul DGA! Câți dintre ofițerii respectivi  se uită măcar o dată pe lună pe site-ul respectiv? Câți ajung să citească acel anunț? Foarte – foarte puțini.

Anunțul de concurs, publicat doar pe site-ul DGA și la sediul din București!

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGA, legislația în vigoare obligă doar la publicarea anunțului de concurs la sediul unității organizatoare, adică la București. Poate niciunul dintre ofițerii de poliție din Gorj n-au trecut în ultimele două săptămâni, de la anunțarea concursului, prin fața acelui sediu din București. Este evident că legile sunt făcute astfel încât să se ajungă ca inși precum Copaci să candideze singuri.
Pentru cine nu știe, în Gorj sediul DGA este pitulat la parterul Prefecturii Gorj. În situația în care Copaci ar fi publicat anunțul pe ușa biroului său, e limpede că nici așa grosul ofițerilor n-ar fi aflat de acest concurs.

Caragea, susținătorul principal al lui Copaci

Prima persoană din Gorj care ar trebui să fie interesată ca DGA să funcționeze și să fie condusă de o persoană competentă și integră este șeful IPJ, Viorel Caragea. Un DGA funcțional ar fi o sperietoare, cel puțin, pentru elementele corupte din interiorul poliției. Din păcate, Caragea se dovedește primul interesat ca DGA să rămână o gloabă fără dinți, care nu deranjează pe nimeni și suge inutil miliarde de la bugetul statului, în timp ce corupția înflorește.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, George Ioan – Neagoe, ne-a declarat că “obligația asigurării publicității concursului revine exclusiv unității organizatoare.” De aici rezultă că dacă s-ar fi postat un anunț la intrarea în IPJ Gorj sau pe site-ul acestei instituții s-ar fi încălcat legea?

Ai angaja, dom’ comandant, un veterinar prost la ferma de struți?

Pe înțelesul domnului Caragea, un scurt exemplu… Domnule inspector șef, dacă dumneavoastră aflați că se organizează concurs pentru desemnarea veterinarului din Preajba care deservește ferma dumneavoastră de struți, ce faceți? Țineți concursul secret, ca să vină cel mai prost, mai corupt  și mai pilos veterinar pe post, și să vă omoare toți struții? Sau bateți toba astfel încât postul să fie încadrat cu un veterinar deștept, integru și competent, care să asigure sănătatea fermei dumneavoastră?
Domnule Caragea, ați avut timp și multe ocazii să trageți linie și să încercați să fiți comandantul poliției din Gorj, dar, din păcate, ați ajuns să fiți amenințat public de un subofițer că vă va împușca. Din acel moment, nici măcar în fața struților dumneavoastră nu mai aveți absolut nici un fel de autoritate.

Copaci, scos din nou șef DGA de o comisie imbecilă și coruptă

Pentru ca Copaci să primească un nou mandat de șef al DGA, nu e de ajuns să ții concursul secret. Mai e nevoie de o comisie imbecilă și coruptă care să-l evalueze și să-l declare super-competent! De ce imbecilă și coruptă? Pentru că numai o astfel de comisie ar putea reînnoi mandatul de conducere pentru un ins cu realizări manageriale nule!
Pe site-ul DGA, există o secțiune cu “cazurile rezolvate”. Ultimul caz rezolvat de Copaci datează din iunie 2011. Și nu privește, așa cum puteți vedea în facsimilul alăturat, vreun grangur din poliție. Nici măcar un simplu agent, ci un cetățean prins în timp ce încerca să mituiască un subofițer.

Realizările lui Copaci din 2012: zero pe linie!

Câte cazuri de corupție a rezolvat Copaci în cele zece luni scurse din 2012? Nici unul! Zero!

Ca să avem un termen de comparație, ca să înțelegem exact cât de incompetent e Copaci în a documenta cazurile de corupție care colcăie în Gorj, vă propun să vedem care este situația în județele limitrofe.

DGA Hunedoara a finalizat patru cazuri de corupție, DGA Gorj – zero.

DGA Mehedinți a documentat trei cazuri de corupție, DGA Gorj – zero.

DGA Vâlcea a finalizat două cazuri de corupție, DGA Gorj – zero.

DGA Dolj a rezolvat zece cazuri de corupție, DGA Gorj – zero.

Mai are cineva vreun dubiu că Copaci n-are ce căuta la conducerea DGA Gorj?

Ghinion de neșansă, la interviu…

În lumina acestor dezvăluiri, misiunea comisiei de examinare de a-l scoate din nou șef al DGA Gorj pe Copaci este de-a dreptul imposibilă. De ce? Aflăm tot de pe site-ul DGA: “Concursul va consta într-un interviu pe subiecte profesionale.” Aoleu, mânca-v-aș gura, păi dacă are Copaci ghinion de neșansă și-l întreabă onor comisia o întrebare din cazurile rezolvate în 2012? Ce vei răspunde, domnule Copaci?

667 milioane, salariul lui Copaci din ultimul an

Probabil Copaci va răspunde că a fost ocupat să-și cheltuie cele 667 milioane lei vechi primiți ca salariu, din contribuțiile cetățeanului de rând, în ultimul an, și nu i-a mai rămas timp să-și exercite obligațiile profesionale. M-am întrebat mereu dacă acestor mameluci li se face, așa, vreodată silă de ei înșiși când întind mâna de-a moaca după sutele de milioane, proveniți din impozitele celor pe care ar trebui să-i protejeze.

Tinerii Ponta și Teodorescu, aceiași spoială…

În plină pre-campanie electorală, niciunul dintre candidații pentru Parlamentul României n-a suflat vreo vorbuliță despre ocrotirea corupției și a corupților de către instituțiile abilitate. Așteptăm să deschidă acest subiect chiar fostul procuror – minune Victor Ponta, deputat cu totul și cu totul fictiv de Gorj în ultimii opt ani. Dacă tandemul Ponta – Teodorescu ar avea gânduri curate pentru Gorj, prefectul ar fi făcut deja propuneri de demitere a unor exemplare sinistre din conducerea unor instituții județene, iar premierul ar fi numit până la ora asta, în locul lor, oameni competenți și integri. Dar nu, e aceiași spoială. Dacă acești doi tineri, Ponta și Teodorescu, sunt viitorul Gorjului, atunci e cazul ca Copaci să rămână șef la DGA Gorj. Se încadrează perfect în schema de joc.

Notă: Polițiștii amenință public că se împușcă între ei, și prefectul tace… Se cheamă că, la învestire, a jurat strâmb și nu știu dacă e bine, dom’ prefect, nu știu dacă e bine…

7 COMENTARII
  • marian 26.10.2012 la ora 9:54 am
    singurul caz instrumentat de caragea a fost cel cu VILI PASARE si asta caci s a bagat peste amanta lui TITINA PITROPU unde copaci isi mutase cuibusorul de nebunii in centrul orasului.de aceea a cautat sa l distruga pe primar si s a ales praful de dosar acica achitare. Copaci participa la toate ospetele si mesele festive organizate de caragea si platite de caesta cu cite 8000 ron din banii negrii spaguiti de la patroni.deasemenea copaci si caragea se intilnesc dupa program la afaceristul transportator bunaiasu la iazureni cel care incaseaza spagile transportatorilor din gj
  • iulian 26.10.2012 la ora 9:57 am
    dar si caragea participa la ospetele organizate de copaci la CASA VERA ci ocazia zilelor de nastere si il anunta pe caragea de toate incercarile subalternilor dga de a face cite i verificare fata de caragea.au ajuns lucratorii sa se fereasca de el si sa mai faca ceva la serv.Nu stiu cum de mai are curaj de a candida si sta pe capu;l lui caragea si i pupa in fund sa l ajute sa l puna sef.sa le fie rusine.caragea are nevoie de astfel de oameni slabi s ai faca interesele adica sa actioneze la comanda.
  • ionut 26.10.2012 la ora 10:25 am
    Din nefericire la nivelul Gorjului s-a creat o retea de tip mafiot cu multiple increngaturi in sfera economica in centrul careia se gaseste insusi inspectorul sef al IPJ Gorj. Există elemente de evaziune fiscală majoră la nivelul Gorjului, dar care nu apar scriptic nicăieri fiindcă toate documentele poliţiştilor sunt aprobate în final de şeful IPJ Gorj, acesta fiind de fiecare dată deranjat de încercările unor politisti de a “atinge” patronii din cercul lui de relaţii. Poliţiştii gorjeni sunt puşi în situaţii penibile în faţa unor mari patroni datorită implicării şefului IPJ Gorj în “minimalizarea” unor nereguli grave cu efect negativ major în sfera evaziunii fiscale. Actualul sef al IPJ Gorj este un fost lăcătuş mecanic, devenit între timp subofiţer de poliţie, numit la cârma IPJ Gorj în 2009, după ce a absolvit o facultate de stiinţe juridice şi administrative. Valabilitatea numirii sale în funcţie este îndoielnică tinând cont că legea prevede vechime în ştiinţe juridice de minim 5 ani, Caragea având la acel moment doar 2 ani vechime în materie juridică. Mai mult decât atât, în 2005, a fost promovat adjunct al IPJ Gorj fără a avea facultatea de drept, fostul şef al instituției modificând fişa postului (menţionând studii superioare şi nu juridice, cum ar fi trebuit) special pentru Caragea. În aceeaşi perioadă, Caragea punea rezoluţii pe dosare penale fără a avea dreptul legal de a se ocupa de acest lucru. Se accentuează în fiecare zi razboiul mediatic dintre şeful inspectoratului şi presă, deoarece manifestările ofensive si trecutul precar al acestuia l-au împins în a încerca să cumpere jurnalişti şi televiziuni locale care sa-i facă pe plac. Cu toate acestea vor exista mereu oameni verticali care vor scrie lucrurile aşa cum sunt, iar în acest sens, pentru a vă atrage şi mai mult atenţia asupra imaginii pe care Caragea Viorel Salvador o are şi menţine la nivelul judetului Gorj sunt elocvente şi articolele din presa locală care îl privesc pe ofiţer şi activitatea desfăşurată zilnic de acesta, respectiv ziarele GORJNEWS, EXCLUSIV DE GORJ. Regretabil este faptul ca niciunul dintre corespondentii locali ai televiziunilor centrale se fac ca nu au auzit despre ceeea ce se intampla in politia gorjeana din anul 2009 pana in prezent, nerelatand nimic despre acestea . Caragea nu isi poate dovedi nevinovatia decat manjind cu bani storsi de la altii pe cei care incearca din rasputeri sa faca dreptate! Nu cred ca exista politist din Gorj care sa fi fost mai umilit de alt superior decat de Caragea, si s-au perindat ceva inspectori sefi si pe la Gorj! Abuzurile acestui incult nu mai au limite: vă rugăm preluaţi articole în presa centrală, televiziuni şi solicitaţi public demisia acestui incompetent . Memoriile trimise de o parte dintre subordonaţi chiar şi ministeruluil de interne cântăresc prea uşor în faţa banilor pt campania electorală şi nu au înduplecat pe nimeni să-l dea jos pe dictator. De asemenea trebuie solicitată o expertiză psihiatrică a acestui psihopat ajuns la demenţă care săvârşeşte acţiuni diabolice. Abuzurile sunt şi de natură profesională cât şi personală mergând până la obsesii şi hărţuirea sexuală mat un grup infractional care nu mai poate fi stirpit pentru ca deja au lansat zvonul ca au cumparat deja noua conducere de la mai si igp oare are cineva curajul sa mai faca dreptate,…a incercat parchetul de la craiova dar se pare ca a abandonat lupta …..speram sa nu fie asa pentru ca politistii spera in dreptate daca nu vor fi prezenti la C.S.M. cu tot ce exista probe si care ar trebui sa fie luate in seama D-LE ziarist intrebati la minister daca s-a citit rezultatul controlului facut in luna febroarie 2012, daca da ce masuri s-au luat, fata de cei care au savirsit fapte grave,pentru ca acei infractori care nu au fost pedepsiti au pedepsit politisti cinstiti facindui vinovati de furturile pe care le-au facut ei. De ce parchetul Craiova tine dosarele la dospit si nu le finalizeaza da timp lui caragea sa santajeze politistii pentru a-si schimba declaratiile. DE ce i.g.p. timp de 2 ani nu asprijinit politistii care au fost pedepsiti fara a fi vinovati , ba chiar au actionat cum a dictat caragea …acest aspect a fost dovedit de chestor Sandu Nicolae la controlul din febroarie 2012 ,…noul ministru ar trebui sa ceara actul de control cu propunerea facuta……asta solicitati domnule ziarist daca aveti curaj si demnitate sau daca nu este nimic de ascuns acest act ar trebui facut public
  • dan 26.10.2012 la ora 10:26 am
    oameni buni de la gorj si probabil si din tara voi nu vedeti ca de o bucata de vreme la politia din gorj se intimpla ceva?????, chiiar nu vede nimeni,ce mai vreti ,ce mai vreti, daca se intimpla ce se intimpla acum acum citiva ani lua foc politia acum nimic, faceti bai oameni buni ceva nu vedeti ca ziarele colcaie de articole cu tembelul de caragea nu vedeti ca se intimpla fapte deosebit de grave cu acest nenorocit, ce mai vreti asteptati sa se dreaga si dosarul daca cumva nu s-a dres , dosarul de mult trebuia luat acolo unde trebuie si rezolvat, da rezolvat acum o sa se zica ca totul a fost o scorneala a unora care au ceva cu caragea, nu fratilor, nu fratilor, se intimpla lucrruri extrem extrem de grave si noi ne facem ca nu vedem, de ce???de ce?????,de ce ?????,sa le fie rusine celor care nu se autosesizeaza, de ce cercetarile s-au facut intr-un cerc extrem de restrins, de ce s-a ocupat numai caragea de dosar cind nu erea, de ci nu erea atributia lui, de ce????, nu se poate asa ceva, este clar ca lumina zilei ca in acest dosar s-au intimplat lucruri deosebit de grave si s-au deviat cercetaruile la un moment dat da acesta este adevarul,, si s-au deviat din luna decembrie 2011, indiferent cine este autorul sau autorii trebuia rezolvat iar cei care au lucrat au o mare parte de vina pentru ca daca s-a ajuns cu investigatiile, unde s-a ajuns……….nu mai trebuia sa mai raporteze asazisului sef de colectiv care a fost si este caragea trebuia sa se duca glont la cine trebuie si sa faca dreptate, dar s-au compromis profesional, daca este asa cum se toto aude de ceva timp , are cumva avansarea la exceptional a lui savu cu cazul???????,poate ca da poate ca nu dar ??????????ceva nu este in regula si ar trebui sa raspunda mai multi inclusiv procurorul,dar cine este procuror de caz………….??????,mare atentie ……….domnilor de la bucuresti si de la gorj care il tineti in brate pe caragea dati-i drumul sa-si sparga capul si botul nu este bine, atunci cind au aparut primele date despre incendiu …. caragea trebuia suspendat dar imediat,dosarul trebuia preluat chiar de bucuresti si rupta pisica indoua da asa trebuia facut, de ce nu s-a facut nimic?????????, din nou de ce?????de ce ???????in al doisprezecelea ceas cei in drept au obligatia sa faca dreptateindiferent care este aceasta , indiferent cine este autorul si al cui catel este, si atunci jos palaria anchetatorilo,procurorilor, dar pina atuci rusine,rusine, mai ales desteptului de caragea care a distrus politia din gorj da adistrus-o si a adus in functii de conducere numai javre,lingai, fara studii in special academia de politie ci a incurajat numai impostori, slab profesinal, incadrati direct, fosti subofiteri de-ai lui si uite asa spoiala ,spoiala,spoiala gen caragea si cloaca lui ,asteptam,asteptam dar pina cind?????,adica pina cind vom iesi in strada si nu va mai pleca nimeni pina se va face ceva………….
  • DAN SIRBU 26.10.2012 la ora 15:32 pm
    BINE C-ATI REVENIT PRINTRE PAMANTENI-DOMNULE DAJU. "FERMA" SUBOFITERULUI CARAGEA ESTE BINE APARATA DE COPACI SI TROTEA LA GORJ SI DE PROCURORI COVEI SI VOLINTIRU LA DOLJ. SOLUTIA------STRADA SI PE URMA ....CAM "NASPA" DAR COMISIA EUROPEANA--SESIZATA PENTRU ACTELE DE CORUPTIE SI ABUZURILE COMISE IN ACEST JUDET. TOTI SUNT DE ACEEASI PARERE-ATAT TIMP CAT SE ACOPERA TOT DE LA BUCURESTI. SA AUZIM DE BINE -
  • Anticorupția șchioapă la Gorj « 26.10.2012 la ora 16:59 pm
    [...] disperat să rămână șef la DGA      26 Oct 2012      Narcis DAJU      5 comentarii     Investigatii, [...]
  • Alias 02.11.2012 la ora 11:11 am
    Dupa acest articol, Caragea si Copaci tuna si fulgera prin birouri! :) Caragea chiar a dat ordin finului sau, Cristi Popescu, sa intercepteze telefoanele unor politisti, considerati principalii responsabili pentru "scurgerile catre presa"! Bineinteles, atata timp cat acei politisti nu fac obiectul unei anchete penale, ordinul este ILEGAL!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.