Copoul a căzut, va ceda și Rapidul?
Copoul a căzut, va ceda și Rapidul?
FotbalSport31 august 2012

Panduri cu gânduri mari

Nimic nu pare să-i oprească pe panduri, chiar și când jocul nu le iese, rezultatele sunt de partea lor, trupa lui Grigoraș visând să-și păstreze poziția de lider în Liga 1 și pe timpul pauzei dedicate echipei naționale.
Iașiul a fost tărâm interzis gorjenilor doar un singur punct fiind smuls până acum de Pandurii în Copou și victoria părea să rămână un vis și după meciul din acest campionat. Pandurii a evoluat sub nivelul cu care și-a obișnuit suporterii în acest sezon, însă finalul întâlnirii le-a aparținut, Nistor și-a încununat prestația cu un gol în prelungiri și, astfel, visul a devenit realitate, iar Pandurii s-a detașat în fruntea ligii 1 profitând și de eșecul Stelei la Vaslui.

Îl pierd pe Maxim?

Debutul extraordinar de campionat făcut de gorjeni, nu a trecut neobservat de granzii fotbalului românesc și nici nu avea cum, atâta vreme cât Pandurii este liderul Ligii 1. Dincolo de interesul sporit al presei față de jucătorii Pandurilor, nici conducătorii echipelor de top din România se pare că nu stau cu mâinile în sân. Alexandru Maxim, jucător care a devenit nu doar om de bază în trupa lui Grigoraș, dar deseori a fost și omul meciului în câteva partide disputate de gorjeni, a stârnit deja dorința lui Gigi Becali de a-l vedea în tricoul formației din Ghencea. După un sezon și câteva partide jucate pentru Pandurii, Maxim ar putea urma calea bătută deja de Gabi Matei, Vlad Chiricheș și Mihai Pintilii, ca să amintim doar de ultimii trei jucători vânduți de gorjeni Stelei, Becali declarând că va completa lotul echipei sale cu Tatu, dar și cu încă un mijlocaș, de la una dintre primele șase echipe din clasament, care îi place lui foarte mult. Iar Becali nu s-a sfiit să laude, în dese rânduri, glezna fină a lui Maxim, remarcând ușurința cu care acesta driblează.

Au mai rămas doar cinci

Sintagma „o echipă total schimbată” se potrivește perfect Pandurilor, fie că îi este dat un sens metaforic, fie că se vorbește strict pe lot, acolo unde doar cinci jucători mai sunt regăsiți din trupa pe care Grigoraș o găsea în urmă cu doi ani la Târgu Jiu, atunci când a preluat echipa de la Ionuț Badea. „Pe 5 octombrie fac doi ani de zile de când am venit aici, şi au mai rămas cinci jucători: Mingote, Viera, Voiculeţ, Nistor şi Băcilă. Au plecat mulţi jucători importanţi, iar într-o perioadă scurtă să aduci jucători tineri, noi şi fără pretenţii financiare mari şi să realizează cea mai bună performanţă, locul 7 anul trecut şi clasarea pe primul loc după şase etape nu e uşor…. Sunt de apreciat jucătorii!”, a declarat Petre Grigoraș încercând să explice faptul că performanța actuală a echipei este cu atât mai remarcabilă cu cât nu poate fi invocată o foarte mare stabilitate la acest nivel.
Dincolo de o serie de jucători la care Grigoraș a renunțat fără mari regrete considerând că nu pot ajuta echipa în ceea ce-și dorește el, de la Pandurii au plecat în ultimii doi ani cel puțin opt jucători importanți, aceștia fiind Pintilii, Chiricheș, Matei, Cardoso, Grecu, Vranjes, Brata și Stromajer.

Duel între fruntașe

Pandurii și Rapid sunt două dintre cele trei echipe care au nepătată coloana înfrângerilor în acest campionat în clasament, iar Grigoraș speră să o mențină așa și după confruntarea directă de sâmbătă. Antrenorul pandurilor nu-și ascunde dorința de a obține chiar un succes, asta deși recunoaște valoarea adversarului și spune că va fi un meci extrem de dificil: „Ar fi perfect să câştigăm. E un meci dificil, contra unei echipe grele, pe care nu am învins-o decât de două ori. Rapid e o echipă care a făcut un meci fantastic, revenind de la 2-0 şi din minutul 20 cu un om în minus a câştigat contra CFR-ului cu 3-2. Trebuie să ne concentrăm, să fim liniştiţi şi să încercăm sâmbătă cu ajutorul echipei, publicului să reuşim o victorie şi să avem două săptămâni liniştite”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.