Corina Dorobanţu, „prospătura” din conducerea APIA, s-a şcolit la ULIM!
Corina Dorobanţu, „prospătura” din conducerea APIA, s-a şcolit la ULIM!
Investigatii23 iunie 2011

PDL Gorj = zero resursă de cadre

Când cititorii de presă locală tocmai începuseră a se sătura de feţele palide din conducerea APIA Gorj, implicate în tot felul de scandaluri sexuale, liderii PDL Gorj au decis să o distribuie pe Corina Dorobanţu în rolul de primadonă a acestei instituţii. Deşi neştiutorii o pot considera „prospătură”, în realitate noua şefă a APIA a trudit din greu pentru a o disloca pe „veterana” Delia Mercioiu din fotoliul de director. Pentru că a trudit şi continuă să trudească, şi-a văzut visul cu ochii, deşi CV-ul nu o ajută deloc. Singura şcoală superioară la care s-a şcolit Corina Dorobanţu este Universitatea Liberă Independentă din Republica Moldova. O instituţie la care examenele, de tip test-grilă, sunt imposibil de picat. Dacă actuala conducere a PDL Gorj a ajuns să numească şefi de instituţii publice absolvenţi de ULIM, înseamnă că nu mai e nimic de distrus.
Agenţia de Plăţi şi intervenţii în Agricultură Gorj scoate de la naftalina birourilor ponosite o nouă lady. După ce Delia Mercioiu a fost trimisă la plimbare pentru că nu s-a mai ridicat la standardele portocalii, pe scena APIA urcă şi se deplasează evlavios Corina Antoanela Dorobanţu. Născută în anul 1973, femeia proptită acum politic de PD-L pentru şefia APIA Gorj a îmbrăţişat politica încă din anul 2004. După ce ani la rând a fost contabil pe la Direcţia Fitosanitară Gorj, Corina a evoluat în carieră ajungând la APIA Gorj, pe post de referent superior, de la prima strigare. Uşurel şi nu în paşi de dans, pedelista a urcat pe scara profesională, luând liftul şi ajungând, în mai puţin de un an, să lase deoparte hainele purtate când era consilier principal, pentru a ocupa o funcţie de şef birou. Nu una orişicare, ci aceea de şefă a Biroului Inspecţii Cota de Lapte şi Supracontrol… În cele din urmă, portocalia Corina a ajuns consilier superior şi acum se află la un pas de a fi bomboana de pe coliva APIA Gorj.

Corina s-a trezit directoare

Pedelista Corina Dorobanţu visa frumos şi cu ochii deschişi, în biroul său de la APIA, când s-a trezit directoare. Ea însăşi spune acest lucru, afirmând că „nu ştiu ce analiză au făcut dumnealor, dar când au dat această decizie nici măcar nu eram în localitate. M-am trezit aşa. Mi s-a spus doar că au foarte mare încredere în mine. Eu nu pot să comentez. Sunt nişte oameni care au studiat nişte CV-uri. N-a fost numai al meu. Cu siguranţă! Şi m-au ales pe mine.  Probabil că o parte din contribuţie a fost cea legată de faptul că eu am fost în teritoriu şi au văzut cum vorbesc cu oamenii, cum explic actele normative pe care le derulăm noi”. Cât despre activitatea politică, democrat liberala nu prea are cu ce se lăuda, în afara faptului că la întâlnirile politice se remarca prin purtarea ecusonului de „organizator”. „În partid sunt înscrisă din 2004, nu am fost foarte vizibilă, că nici nu-mi place să fiu foarte vizibilă”, zice viitoarea primă doamnă a APIA Gorj.

Facultate şi master la … ULIM!

Nu vă imaginaţi că e vorba de o integramă sau un joc de cuvinte, ci de „faculta” absolvită de noua directoare. Traducerea iniţialelor o face tot viitoarea şefă care spune că este vorba de „Universitatea Liberă Internaţională”. Cât priveşte scandalurile cu iz sexual care au bântuit instituţia, Dorobanţu zice doar că sunt „can-can-uri” şi că, spre deosebire de predecesoarea sa, va încerca să aibă „o relaţie normală cu presa, cu fair play şi bun simţ”. În acelaşi timp, femeia nu are remuşcări că i-a luat locul Deliei, afirmând că „eu am o relaţie bună cu Delia Mercioiu, chiar dacă se speculează că suntem certate, că am săpat-o, până la urmă n-avem nimic de împărţit. Nu e vorba de remuşcări, că eu n-am făcut nimic. Eu m-am trezit în ceva. Oamenii ăştia au avut de ales între nişte nume. Nu vă pot da numele. Nu încercaţi să aflaţi, că nu vi le spun”. La final, Corina joacă la cacealma şi susţine că nu ştie când îl va da pe Mihai Versin la o parte pentru a-şi propti tocurile sub birou.  „În cel mai scurt timp va veni decizia, dar nu se ştie ce înseamnă în cel mai scurt timp”, concluzionează viitoarea directoare a APIA Gorj.

4 COMENTARII
  • eu 27.06.2011 la ora 12:33 pm
    Dupa parerea mea, a fi contabil e cea mai buna meserie.
  • pusus 27.06.2011 la ora 19:10 pm
    Rezerva de cadre a PLD este zero. mergeti domnule la investigatii, nu puneti ca directori pe cine aveti in batatura
  • Lina 07.07.2011 la ora 15:22 pm
    Cum va permiteti sa denigrati o universitate?Aveti o astfel de acreditare?Daca ULIM are toare acreditarile,orice absolvent are voie sa ocupe orice post,intr-o institutie.Eu sunt absolvent de ASE si n-as putea sa denigrez pe nimeni,deoarece a muncit pt.diploma pe care o are,daca nu se v-a vedea in timp,pt.ca nu face fata cerintelor.Asa ca va permiteti prea mult d-lor "ziaristi".Cu astfel de vorbe puteti declansa probleme,chiar pe plan diplomati....nu credeti...ar trebui sa cereti scuze.Eu v-as juca putin daca as fi in locul lor,dar depinde de ce au fiecare in cap.De ce v-as "juca"pt.a va da o lectie de deontologie...si doar si banii vostri sunt buni...NU?
  • Narcis DAJU 07.07.2011 la ora 17:14 pm
    @) Lina "(...) daca nu se v-a vedea in timp" Sunteti putin cam analfabeta, posibil absolventa de ULIM, posibil viitoare sefa de institutie publica, asta numai daca si dumneavoastra veti trece cu bine oralul...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.