Cotizația sindicală, strânsă după regulile CEO
Cotizația sindicală, strânsă după regulile CEO
Ultra - Scurte11 octombrie 2013

Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de CE Oltenia, în procesul pe care compania energetică îl are cu sindicatele, privind modul în care sunt colectate cotizațiile sindicale. Astfel, s-a revenit la decizia Directoratului, din iunie, prin care cotizaţia sindicală se plăteşte la casieria unităţii.
De asemenea, odată cu admiterea apelului devine incertă și situaţia plângerii penale depusă de sindicate, cea în care cer daune morale un milion de euro şi reclamă conducerea CEO pentru abuz în serviciu. Respectiva plângere a fost depusă din cauză că administrația CEO nu a pus în aplicare o decizie a instanţei, ori acum, că decizia a fost schimbată, plângerea nu mai are nici un temei legal.
De altfel, sindicatele nu pot, acum, decât să se supună noilor reguli, însă, a declarat Marin Golea, administraţia trebuie să creeze condiţii pentru încasarea banilor, deoarece sunt zone unde nu sunt casierii şi crede că salariaţii de acolo nu vor să meargă câţiva kilometri ca să plătească cotizaţia.
„Dacă dumnealor continuă cu acest demers vom strânge cotizaţia pe bază de chitanţă“, a mai spus Golea.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.