Cotizația sindicală, strânsă pe chitanță sau prin parteneriate cu băncile
Cotizația sindicală, strânsă pe chitanță sau prin parteneriate cu băncile
Ultra - Scurte22 octombrie 2013

Sindicatele caută noi metode de strângere a cotizațiilor, moduri care să nu implice în acest proces, în nici un fel, administrația CEO. Astfel, în timp ce majoritatea sindicatelor din minerit și energie fac demersuri pentru a încheia contracte cu băncile pentru a reţine de pe cardul salariatului cotizaţia lunară, există și unele sindicate ce vor strânge cotizaţia la casieria sindicatelor.
Mai mult, pentru a se asigura că tot mai mulți mineri și energeticieni vor fi de acord cu plata cotizației, sindicatele au micșorat suma pe care aceștia trebuie să o plătească lunar.  Astfel, sindicatele sunt nevoite să deschidă conturi la toate băncile la care angajaţii au carduri, salariații urmând să completeze un formular prin care îşi dau acordul să li se reţină cotizaţia şi ce sumă să li se reţină.
Există, însă, și sindicate care nu vor să apeleze la bănci pentru strângerea cotizațiilor. Un bun exemplu îl întlnim în zona Motru, unde Nicolae Bădiţa, preşedintele Sindicatului Liber Lupoaia, crede că cel mai bine este strângerea cotizațiilor pe chitanță, în acest fel sindicaliştii fiind mai aproape de salariaţi.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.