Cresc nemulțumirile târgu-jienilor față de “realizările” lui Cârciumaru
Cresc nemulțumirile târgu-jienilor față de “realizările” lui Cârciumaru
Investigatii22 noiembrie 2013

Așa cum am promis, vom prezenta periodic nemulțumirile pe care locuitorii Târgu Jiului încearcă, ce-i drept, cam în zadar, să le aducă la cunoștința primarului Florin Cârciumaru, prin intermediul portalului DomnulePrimar.ro.

Tarifele la apă și canal, triplate în ultimii ani

O simplă analiză făcută asupra tarifelor pe care târgujienii le plătesc la apă și canal ne arată că acestea aproape s-au triplat în ultimii patru ani. Astfel, dacă în 2009, cetățenii din Târgu Jiu plăteau pentru apă 0,93 lei/mc, iar pentru canal 0,54 lei/mc, fără TVA, după ultima majorare, ce a avut loc în septembrie, târgujienii au ajuns să scoată din buzunar 2,42 lei/mc de apă și 2,58 lei/mc de canal, tot fără TVA. Chiar dacă aceste scumpiri sunt aprobate mereu de Consiliul Local Târgu Jiu, ori de câte ori este întrebat, primarul Florin Cârciumaru aruncă vina pe Aparegio, societate ce vine mereu cu aceeași scuză: actualizarea tarifelor e necesară şi pentru a acoperi cheltuielile de operare. Interesant este că la ultima majorare, directorul acestei societăți, domnul Ion Popescu, a avut tupeul să spună că această scumpire a fost necesară și pentru a se putea rambursa creditul luat de către Aparegio pentru cofinanţarea unui proiect de extindere a canalizării în oraș. Problema este că banii au fost dați, tarifele au fost scumpite, însă rețeaua de canalizare a rămas cam la același stadiu din ultimii ani, aspect semnalat și pe portalul DomnulePrimar.ro, la data de 10 noiembrie 2013.

”Pana unde vreți sa urcati preturile la apa si canal (care canal, ca in zona unde locuiesc canalizarea este in subsolul blocului )? Vad ca in fiecare an se tot scumpesc aceste servicii cu aprox. 25 %. Care este principiul dupa care aplicati aceste majorari?
Multumesc pt intelegere si astept raspunsul dvs. Sa stiti ca inca mai astept (si sper) sa refaceti canalizarea in cartierul Debarcader asa cum ati promis.”

”După ce ati câstigat și al treilea mandat, nu mai aveți nici timp, și nici ochi pentru locuitorii orașului!”

După cum era de așteptat, răspunsul primarului Florin Cârciumaru a fost unul evaziv, lipsit de orice informații sau explicații clare. Nemulțumit de acest lucru, la trei zile distanță, același cetățean a venit cu următoarea precizare:

”Raspunsul dumneavoastra referitor la cresterea preturilor la apa si canal nu m-a multumit deloc, din cate am vazut conform procesului verbal dumneavoastra ati fost prezent la sedinta consiliului local, deci stiati foarte bine despre aceasta; se pare ca dupa ce ati castigat si al treilea mandat nu mai aveti nici timp si nici ochi pt noi, locuitorii orasului, si din pacate nici dvs si nici consilierii locali nu mai reprezentati interesele noastre.
Sa va dea Dumnezeu sanatate , scuze pt. ca mi-am permis impolitetea de a va deranja, de azi incolo nu o sa mai fac asta.
Tg-Jiu = oras mort ???? sper din toata inima sa ma insel!”

Introducerea canalizării pe strada Sf. Dumitru – Petrești, promisă de ani buni, și … nimic!

Scumpirea acestor servicii nu este, însă, singura problemă legată de canalizare, cu care se confruntă târgujienii. Cu toate că Primăria Târgu Jiu promite,  de ani buni,  că aceasta rețea va fi supusă unor lucrări de modernizare și extindere, rezultatele tot întârzie să apară. Mai mult, în timp ce în zonele de lux ale orașului problema a fost rezolvată în mare parte, restul cetățenilor au rămas doar cu promisiuni, fapt sesizat în mai multe rânduri pe DomnulePrimar.ro.

” Domnule Primar, de ani de zile ne promiteti ca ne bagati si noua canalizare pe strada Sf.Dumitru – Petresti, si nu ne-ati mai bagat, ce sa credem ca e mai interesanta zona Panduri…. fiind mai multe terenuri libere de vanzare decat zona noastra? Va multumim numai daca o sa avem si noi canalizare, chiar daca nu mai avem terenuri libere de vanzare…”

”Va rog cu respect sa-mi spuneti cand se va baga canalizare si in zona sf.dumitru-petresti pentru ca promisiuni sunt de cativa ani buni, si nimic?!”

Și în acest caz, răspunsul primarului Cârciumaru este unul ușor de anticipat: ”Domnule Marian, vor incepe lucrarile in zona dumneavoastra in primavara viitoare.”

Fum toxic de la arderea cauciucurilor și gunoaielor, în zona CET

Locuitorii din zona CET a orașului se confruntă, de ceva vreme, cu o problema mai puțin obișnuită. Primăria a permis dărâmarea digului Jiului și depozitarea de deșeuri provenite de la materiale de construcții în acea zonă, însă, din cauză că nu este păzită corespunzător, acolo sunt depozitate incluziv gunoaie și cauciucuri ce sunt aprinse de cei care caută fier vechi. Astfel, locuitorii acelei zone sunt nevoiți să respire fumul toxic rezultat în urma aprinderii acestor deșeuri. Acest lucru a fost sesizat pe DomnulePrimar.ro, la data de 15 noiembrie.

”In zona CET ati permis daramarea digului Jiului si depozitarea de deseuri. Nu se depoziteaza numai materiale de constructii, ci si cauciucuri si gunoaie, carora cautatorii de fier vechi le dau foc sa se incalzeasca. Fumul de la aceste deseuri e cancerigen si nu il respiram numai noi ci si dumneata, nevasta dumneata si fiica dumneata. Faceti ceva in privinta asta ca sanatatea e mai importanta decat cativa metri patrati de teren sau salariul unui paznic. Am 53 de ani si atata nepasare n-am mai vazut pana acum.”

Răspunsul primarului? După ce s-a absolvit de orice vină, a promis, bineînțeles, că va mări numărul de patrule din zona respectivă, măsură prin care speră să rezolve această problemă.

3 COMENTARII
  • mitea 24.11.2013 la ora 9:32 am
    as dori sa semnalez o nedumerire personala,anume,pe strada panduri,s-a introdus reteaua de canalizare fara a se face racordarea locuitorilor acestei strazi.conducta este acoperita pe masura ce instalarea ei este finalizata.am inteles ca se va asfalta dupa aceea.cum este oare posibil sa ajungi la astfel de lucrari ,sa introduci canalizare ce leaga strazile,calea severinului si am inteles si jiului dar cetatenii strazii panduri sunt ocoliti de racordarea canalizarii.firesc ,era ca fiecare locuinta,curte,sa fie racordata si mai apoi,fiecare cetatean sa-si racordeze casa cu conducta care deja o avea in curtea sa.astept opinii si raspunsul acestui ziar.cu multumiri.
  • gorjanul 25.11.2013 la ora 14:02 pm
    Dupa ce se va finaliza asfaltarea va incepe bransarea locuintelor prin spargerea asfaltului proaspat turnat . Ca la olteni .Oare ce ai vrea dta domnule Mitea , sa moara de foame patronii care cotizeaza la bugetul personal al lu' nea' Florin , care este ,,, ?
  • gorjanul 26.11.2013 la ora 15:07 pm
    ba narodule de primar construieste dracului si parcari ca nu mai ai unde parca o masina in orasul asta .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.