Cretineii de la Centrul Brâncuși sunt deosebit de cretini
Cretineii de la Centrul Brâncuși sunt deosebit de cretini
InvestigatiiPovara Brâncuşi11 septembrie 2013

adina andritoiu

Brâncuși la Târgu Jiu: prizonierul ticăloșilor proști (The NeverEnding Story – Ep. 7)

GORJNEWS e doar unul dintre multele organe de presă care au demascat, în ultimii ani, ticăloșia și cretinismul de la Centrul Brâncuși. Retardul instituțional generat, întâi, din ticăloșie de Ovidiu Popescu și, apoi, din prostie decantată, de Adina Andrițoiu, constituie principala etichetă a Centrului Brâncuși. În consecință, pentru cei avizați nu mai e o surpriză că această structură finanțată din bani publici generează semi-continuu un amestec de ticăloșie și cretinism.
Această situație profund anormală a căpătat caracter de normalitate din cauza primarului Florin Cârciumaru, care s-a înconjurat de proști și ticăloși, ca să pară, el însuși, onest și deștept. Faptul că pozează, cu ceva talent, e drept, într-un tip iresponsabil în probleme de cultură, nu-l va scuti pe Cârciumaru de disprețul total al generațiilor viitoare, oripilate de această perioadă neagră a Ansamblului Brâncuși. Un singur exemplu: dacă lui Brâncuși i-au ajuns câteva luni, în 1937 – 1938 să facă Masa, Aleea, Poarta și Coloana de la zero, lui Cârciumaru i-au trebuit trei ani, într-o perioadă în care, ca și în 1937 – 1938, premierul e dat tot de Gorj, doar pentru a schimba o banală placă de plumb pe Poarta Sărutului, în care a plouat în tot acest timp.
Alt exemplu: vom publica, în GORJNEWS, mărturia maestrului Paolo Pagnin, cel care a restaurat Poarta în 2003. Dânsul, vizionând imagini cu maniera barbară în care au fost spălate, deunăzi, operele din piatră ale Ansamblului, nu și-a ascuns uluirea și a spus, sub semnătură, că astfel de metode se folosesc doar pentru curățarea dușumelelor și a mașinilor vechi. Aceste barbarii rămân în istorie. Prin ele, neghiobi ca Cârciumaru și Andrițoiu și-au asigurat nemurirea.

În 2012, parastas de un miliard, bani publici

Anul trecut, Cârciumaru și Andrițoiu au cheltuit un miliard de lei vechi, bani publici, pentru o tabără internațională de sculptură. Mare parte dintre operele rezultate zac în părăsire, și azi, acolo unde le-au lăsat creatorii lor: în curtea fostului Liceu Auto. De acea tabără n-a aflat aproape nimeni, în presa centrală, vizibilitate spre zero, promovarea Târgu Jiului a tins spre zero barat și ea, deși s-a cheltuit un miliard, bani publici. Aceste evenimente continuă să fie impregnate de atmosfera de parastas patentată de Teodora Cristina Ciobanu, altă somitate de-a lui Cârciumaru, îndelung criticată de Nicolae Diaconu, unul dintre foarte puținii cronicari demni ai acestei epoci cu glicemie hazardată din viața orașului. Organizarea de așa-zise evenimente culturale de care nu știe și nu află nimeni, și care nu ridică cu absolut nimic orașul, doar pentru a bifa activități în agenda pauperă a Centrului Brâncuși, este molima care s-a transmis cu succes pe traseul Ciobanu – Buliga – Popescu – Andrițoiu. Cu girul lui Cârciumaru, firește.

În 2013, alt parastas și alt miliard

Anul acesta, altă tabără și alt miliard cheltuit din impozitele plătite de locuitorii orașului. Dovadă clară de cretinism: Andrițoiu și Cârciumaru administrează cea mai importantă operă de artă aflată în aer liber a umanității, dar nu reușesc să atragă niciun fel de donație, nicio sponsorizare, niciun leu pentru finanțarea Centrului Brâncuși, pentru restaurarea și punerea în valoare a Ansamblului. Cretinismul lor îi obligă să se adape non-stop din bugetul local. Chiar și în condiții de criză, sunt zeci și poate sute de companii care și-ar alătura numele de Brâncuși și de orașul lui. Trebuie doar întrebați. N-are cine. Cretinii se înțeleg doar între ei, cu oamenii normali, nu. Andrițoiu ne-a răspuns că, de la 1 ianuarie 2012 până în prezent, Centrul Brâncuși a atras doar 3850 lei, din surse extra-bugetare. Din câte știu, această sponsorizare a fost perfectată de Ovidiu Popescu, fostul director. Oricum, în niciun loc civilizat de pe planetă, un primar n-ar ține o nepricepută ca Andrițoiu într-o asemenea funcție. Dar, cum arătam mai sus, ei doi se înțeleg.
sponsorizareȘi dacă ai vinde spațiul publicitar de pe dunga hârtiei igienice cu care se șterge de pupături Cârciumaru, după o Agendă Locală la teve, tot  ai scoate câteva sute de milioane. Cretinii de la Centrul Brâncuși, nu. Ei sunt bugetofagi.

Olguța se râde de ei

O oportunitate simplă de a vinde: încheierea, pe bani, de parteneriate cu companii private, interesate să cumpere expunerea și vizibilitatea generate în media de Tabăra Internațională de Sculptură, din acest an. Oamenii normali la cap presupun că un eveniment cultural internațional, legat de Brâncuși, pentru care se cheltuie din nou alt miliard de lei vechi, bani publici, e preluat de televiziuni centrale, deci oferă expunere și vizibilitate pentru partenerii privați. Revenim pe pământ, la Cârciumaru și Andrițoiu: tot ce pot ei să facă e un parastas despre care relatează Alin Ion în fostul Adevăr de Seară și Eugen Măruță în Gazeta de Sud, să citească Olguța și să se râdă de ei. Tabăra internațională din acest an a zăcut tot în suc propriu, pitulată pe o alee ce leagă Parcul Central de vilele îmbuibaților din Primărie. Întrebată prin care organe de presă centrală s-a aflat de tabăra ei, Andrițoiu s-a lăudat fix cu ce v-am zis adineauri: cu Adevărul, cu Gazeta de Sud și cu niște posturi de radio care nu merg în niciun taxi.

mediatizare

Publicitate pe de-a moaca pentru Timișoreana

Singurul logo, singura marcă sau, pe înțelesul lui Cârciumaru, singura etichetă afișată la tabăra internațională a fost TIMIȘOREANA. Deci, tot spațiul de vizibilitate a fost alocat de Andrițoiu unei singure mărci. Câți bani a costat asta? Câți bani a produs Andrițoiu, din surse private, pentru bugetul evenimentului? Niciun leu. Deci, altă dovadă de cretinism: Andrițoiu a afișat peste tot TIMIȘOREANA în mod gratuit. Bine, dânsa invocă argumentul, ce-i drept, cretin, conform căruia a primit, la schimb, umbrele. Nu de tot, doar pe perioada taberei. Ajungem, astfel, la alt semn al cretinismului: cretinii cheltuie un miliard, bani publici, și nu-s capabili ca din suma asta să plătească chiria pentru cinci umbrele pe care să scrie „Târgu Jiu” sau „Brâncuși” sau „Cârciumaru ne vrea pe toți cretini și pupincuriști.”

acord timisoreana

 Când tabăra era în plină desfășurare, am realizat fotografiile de mai jos și am cerut, oficial, contractul cu Timișoreana, intuind că cretinii afișează logo-ul berii fără niciun leu.

timisoreana 1

 timisoreana 2

 Ce credeți că au făcut după ce au primit solicitarea mea de acces la informații de interes public? Au pitulat, febril, toate umbrelele, încălcând, astfel, înțelegerea făcută pe de-a moaca cu Timișoreana, pe principiul dacă tot sunteți cretini, făceți-ne publicitate gratis.

timisoreana 3

 timisoreana 4

 Note: 1. E adevărat că nu Cârciumaru, ci doamna viceprimar Iulia Vână (pe care însuși premierul României a cunoscut-o, în persoana cât se poate de fizică a domniei sale, când era numa’ … vână, fără pic de osânză) coordonează activitatea Centrului Brâncuși. Totuși, rămâne cum am stabilit, deoarece trebuie să fii puțin cretin să-ți alegi viceprimărița din secția de croitorie.
2. Dacă doriți să revedeți, selecțiuni din programul de Revelion… 🙂

Brâncuși la Târgu Jiu: prizonierul ticăloșilor proști (The NeverEnding Story):

Ep. 1
Ep. 2
Ep. 3
Ep. 4
Ep. 5
Ep. 6

5 COMENTARII
  • gorjanul 11.09.2013 la ora 12:38 pm
    Mai Narcis , tu nu esti normal ,,,,,,,,,,,,,,, esti genial . Felicitari . Daca Carciumaru (sic) nu ar fi atat de negru in cerul gurii si ar gandi cu creierul poate ca s ar inconjura si el de oameni inteligenti . In schimb sa inconjurat de copii si nepotii fostilor activisti de partid comunisti la fel de inteligenti ca el .Cine se aseamana se aduna .
  • Calusaru Ionut 11.09.2013 la ora 14:42 pm
    Citesc cu placere articolele semnate Nrcis Daju, am asteptat cu nerabdarea revenirea articolelor propri dar fotografia cu Andritoiu cand isi da ochi peste cap este tendentioasa.
  • liviu 11.09.2013 la ora 19:33 pm
    Narcis,te astept la o bere,in sala de festivitati"Constantin Brancusi".In rest mai vedem,pe ce carari o luam.
  • gorjanul 12.09.2013 la ora 5:09 am
    Tanti o fi avut vreun ****** la vederea vacarului de la Negomir ?
  • Olguta 13.09.2013 la ora 0:18 am
    @Calusaru Se stie ca baiatul doamnei este ********** si din pacate a transmis si altora aceasta pasiune ucigatoare! Dupa cum arata, o fi incercat si ea sa ******* ceva?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.