Crucea bate pumnul
Crucea bate pumnul
Fotbal17 mai 2012

Nimic n-ar trebui să ne mai mire în fotbalul românesc, însă avem mereu parte de momente care ne fac să ne întrebăm ce am comis de suntem obligați să trăim într-o lume atât de strâmbă.
Deunăzi, am văzut cum un fotbalist, Budescu, de la Astra Ploiești, a primit două galbene în trei secunde și a primit și o suspendare de trei etape. Dar ce a făcut bruta? A căzut cerând fault. A primit primul galben cu o bucurie de nedescris afișată de arbitru. Apoi, infamul Budescu, a îndrăznit să-și facă o cruce mai mare decât și-a făcut-o arbitrul Dragoș Istrate după ce i-a dat roșu. Cireașa de pe tort a venit de la Comisia de Disciplină, care l-a ars pe astral dictând o suspendare de trei etape, adică mai mult decât a primit Bornescu pentru incalificabilul gest de la meciul dintre U Cluj și CFR. No comment…
Rămași fără cuvinte după felul în care sunt măsurate și pedepsite faptele de pe terenul de joc în fotbalul românesc, pentru ceea ce se întâmplă în jurul său suntem obligați să găsim câteva.

Lăsată la dospit un an de zile, excluderea Universității Craiova a fost finalizată în stil de mare campion de „dumnezeul” Mircea Sandu. Este incredibil cum acest personaj continuă să facă ceea ce vrea și cum vrea într-un fotbal pe care termenul „îl conduce” nu este suficient pentru că el se folosește de tot ce-i cade la îndemână pentru a-l transforma într-o jucărie cu care își pune în aplicare, se pare, răzbunări personale sau de grup. Un grup pe care nu s-a sfiit să-l numească „lumea noastră”, una din care unii nu merită să facă parte… Devine extrem de jenant pentru orice persoană cu bun simț să se afle în preajma acestei „distinse” companii. Și pentru ca să arate Mircea Sandu că este un „dumnezeu”, acesta nu s-a sfiit să demonstreze că, mai presus de legi și regulamente, are drept de viață și de moarte asupra oricărei echipe. A decis ca Universitatea lui Mititelu să moară cu aceeași ușurință cu vrea să dea viață Universității lui Cîrțu sau a oricărui alt personaj. Dacă despre Mircea Sandu nu mai aveam demult nicio îndoială, la mascarada de vot de la Adunarea Generală a FRF m-a uimit servilismul cu care 168 de membri au votat pentru dezafilierea Craiovei și doar cinci au avut curajul de a-i spune „nu” Nașului.


    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.