Culisele împăcării dintre Caragea și Râmescu ies la iveală în procesul dintre șeful IPJ Gorj și M.A.I.
Culisele împăcării dintre Caragea și Râmescu ies la iveală în procesul dintre șeful IPJ Gorj și M.A.I.
Investigatii10 octombrie 2013

mihai ramescu protest

Șeful IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, nu renunță la visul său de a fi avansat la gradul de chestor, pentru care un cazier profesional alb este cu totul și cu totul indispensabil. Prin urmare, printr-o plângere depusă la 30 august a.c. la Tribunalul Gorj, Caragea reclamă ca ilegală și abuzivă sancțiunea care i-a fost aplicată de ministrul Radu Stroe, respectiv reducerea cu 10%, timp de două luni, a salariului său de polițist. Din conținutul plângerii reies lucruri incredibile, ce nu au fost date până acum publicității.
În data de 13 iunie a.c., omul de afaceri Mihai Râmescu intra în greva foamei, și anunța că este hărțuit de luni de zile de Caragea, care-i cerea să devină parteneri de afaceri, o solicitare cel putin nefirească venită din partea unui comandant de inspectorat județean de poliție. Tot atunci, Râmescu a relatat cum îl teroriza Caragea prin intermediul fostului prefect Liviu Andrei, care l-a chemat și l-a anunțat că urmează să fie arestat. Săndel Lupulescu, zis Lexy Star, care a depus și plângere penală împotriva lui Caragea, la DNA, nesoluționată până în prezent, a dezvăluit și el public sumele de bani și bunurile pe care i le-a dat, de-a lungul timpului, lui Caragea. Fostul adjunct Ion Voinescu a povestit la Antena 3 despre atmosfera irespirabilă din IPJ Gorj, despre mușamalizarea unor dosare penale și modul în care Caragea deconspiră sursele poliției. Carmen Alioani, femeie de afaceri, a relatat pe larg cum a amenințat-o Caragea cu arest și … sex oral. Telu Pârvulescu, director în Ministerul Finanțelor, a declarat, în prezenţa avocatului său, că i s-a cerut mită 50.000 de euro de către Caragea. Procurorul Moța a ascuns declarația în cauză. Sunt doar o parte din lucrurile gravisime ce au apărut în spațiul public în ultimele luni, despre Caragea. Totuși, IGPR, în virtutea legăturilor foarte strânse dintre Caragea și chestorul Petre Tobă, a aplicat o sancțiune formală, de diminuare cu 10%  a salariului, timp de două luni, în condițiile în care Caragea ar fi trebuit reținut și deferit justiției.

Radu Stroe n-are nici curaj, nici bun simț

După ce se antepronunțase că la Gorj abuzurile atribuite inspectorului șef sunt nemaiîntâlnite, ministrul Radu Stroe n-a mai avut nici curajul, nici bunul simț de a anunța public că confirmă sancțiunea de ochii lumii stabilită de IGPR. Totuși, din plângerea depusă de Caragea rezultă că Radu Stroe a emis, la 23 august a.c., un ordin prin care a confirmat că, de acum înainte, toți șefii de poliție din țară au voie să facă ca Caragea și primesc, pentru asemenea fapte, doar o tăiere salarială de 10%. Practic, Caragea arată în plângerea sa că i s-a imputat, după trei luni de anchetă ministerială, folosirea față de subordonați a unor expresii necuviincioase și neconforme cu statutul profesiei de polițist. Bineînțeles că Caragea apreciază această măsură ca netemeinică și nelegală, susținând că doar a atras atenția unor polițiști în legătură cu ținuta de serviciu, atitudinea față de superiori și relaționarea cu persoane suspecte de comiterea unor fapte antisociale.

Caragea a cerut avocat din oficiu pentru a-l reține pe Râmescu

În aceeași plângere, Caragea susține că, în data de 7 august a.c., Mihai Râmescu a dat o declarație prin care a arătat că “demersurile pe care le-a efectuat împotriva mea (n.n. – a lui Caragea) au fost consecința unor influențe exercitate asupra sa de alte persoane”. Deși s-a vehiculat intens, împăcarea dintre Caragea și Râmescu n-a fost confirmată oficial prin niciun alt document, cu excepția acestei plângeri. Din informațiile noastre, Caragea este cercetat în momentul de față pentru că ar fi obținut acea declarație a lui Râmescu prin șantaj. De altfel, în ziua în care a dat acea declarație, Caragea a solicitat Baroului Gorj avocat din oficiu, pentru Râmescu. La prezentarea apărătorului, Râmescu se afla în biroul lui Caragea, șeful IPJ Gorj anunțând avocatul că îl va reține pe Râmescu pentru 24 de ore. A fost, de fapt, un scenariu pus în scenă de Caragea pentru a obține de la Râmescu acea declarație.  Imediat după ce Râmescu a semnat împăcarea cu Caragea, campania de denigrare dusă împotriva sa de trustul lui Ionuț Răitaru, în ultimele luni, a încetat.
Una dintre cheile întregii povești stă într-o discuție purtată de premierul Victor Ponta, copilul de țâță al mafioților din instituțiile județului Gorj, la întoarcerea sa din China, cu ministrul Radu Stroe. Atunci, Ponta l-a întrebat, sec, pe cel care era pe punctul să-l aresteze pe Caragea: “ce, bă, s-au terminat corupții din țara asta și ai ajuns la al meu?”.

3 COMENTARII
  • jiji 11.10.2013 la ora 10:08 am
    Felicitari pt curajul de a scrie adevarul ca sunteti singurul care mai face asta. Poate detaliati despre d na cms sef nicu daniele care a fost demisa din sef serviciu cabinet acum o saptamina in urma unui asa zis consiliu de disciplina alcatuit din sclavii lui caragea adica filip.crac si ionescu. Femeia a slabit de are 40 kg si e grav bolnava la un spital in bucuresti. Cit a ececutat abuzurile lui caragea a fost buna dar cind nu a distrus o tablagiul. A dat acum 3 luni raport comisiei din igpr lui tanco ce. Facut cercetarea lui caragea si a distrus o caragea.
  • cacalinoiu 11.10.2013 la ora 11:23 am
    Pe functia doamnei Micu - va veni de la DNA-fina lui Copaci. Tablagiul aduce pe cine vrea el-este feuda lui. Veti vedea in gorj domino-resursele unui alt "specialist " de-al subofiterului "doftor injener"""""" Gradinaru. VAI DE CAPUL LUI PONTICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PE CINE GIREAZA...................
  • la multi ani cacaragea 12.10.2013 la ora 10:32 am
    azi 12 oct este ziua de nastere a sefului cel mare cacaragea. noi politistii din gorj ii uram sa aiba parte doar de atita fericire cit a adus el politistilor din gorj.adica sa se aleaga praful de el si de familia lui.asta la cit rau a facut va murii in chinuri f mari si cancerul il ca minca. astazi va fii coada la usa lui si slugoii sai vor astepta la usa lui ca la sfintele moaste Paraschiva sa l pupe in fundul ala nespalat unde colcaie viermii si mustele.cu timpul Dumnezeu va face ordine ........
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.