Cum a ajuns Vîlceanu singur pe lume, în marele Partid Național Liberal? Gorghiu, Blaga, Predoiu și Barbu tac, în timp ce copreședintele PNL Gorj e în a treia zi de grevă a foamei
Cum a ajuns Vîlceanu singur pe lume, în marele Partid Național Liberal? Gorghiu, Blaga, Predoiu și Barbu tac, în timp ce copreședintele PNL Gorj e în a treia zi de grevă a foamei
De cititOpiniiUltra - Scurte21 februarie 2016


Până vineri, când a intrat în greva foamei față de intenția de mutare la București a sediului Complexului Energetic Oltenia, Dan Vîlceanu, copreședintele PNL Gorj, credea despre el că face politică pe picior mare, și că e implementat bine de tot în interiorul marelui Partid Național Liberal.
Cu fiecare zi în care nu pune sărat pe limbă, lui Dan Vîlceanu este posibil să i se urce luciditatea la cap și să-i coboare negura de pe ochi.
Fără să fiu în greva foamei de imagine, ca alții, pentru mine sunt clare următoarele lucruri:
1.Alina Gorghiu, Vasile Blaga și Cătălin Predoiu ”au căcat fiert în creier” (citat din Tudor Barbu), din moment ce n-au scos niciun sunet, în nicio declarație publică, și nici măcar în vreo juma’ de rând de postare pe facebook, despre colegul lor Dan Vîlceanu, aflat în a treia zi de grevă a foamei.
vilceanu gorghiu blaga barbu
2.Pentru liberalii de la București, problemele CEO nu există în niciuna din frământările lor de oameni de stat. Să ne amintim cum, în urmă cu doar câteva luni, Gorghiu, Blaga, Barbu și Vîlceanu mai aveau puțin și puneau oamenii de la pază (aaa, scuze, nici pază nu au) să-l evacueze pe liderul sindical Manu Tomescu din sediul PNL Gorj.
manu tomescu la pnl3.Gorghiu, Blaga și Predoiu n-ar strâmba din nas dacă sediul CEO s-ar muta la București, pentru că ei trei ar fi mai aproape de locul în care se taie și se împarte tortul, de aceea sunt și atât de ”agitați” în a bloca treaba asta.
4.Liderii PNL au mințit că Predoiu va veni la Târgu Jiu în fruntea unei mari comisii de salvare a CEO, dar până la urmă n-a venit nici picior, și totuși niciunul dintre liderii mincinoși n-au recunoscut că sunt mincinoși. La schimb, Tudor Barbu a dus la guvern o compunere despre energie, încropită din mai multe pasaje găsite pe internet, de o dactilografă aflată în conflcit dășchis cu limba română.
5.Pentru conducerea de la nivel național a PNL, Gorjul nu există. În ultimii doi ani și jumătate, Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost aici doar în două rânduri, prima dată împreună cu Iohannis, aflat în campanie de prostire a populației. Mai mult, dacă-i întrebi pe Gorghiu și Blaga de Dan Vîlceanu, cred că și-l amintesc vag, dar nu prea știu de unde să-l ia.
barbu si vilceanu
6.Pentru Gorghiu și Blaga, ”județul lui Ponta” nu există și nu calcă prin el tocmai pentru că este ”județul lui Ponta”. Mai mult, din moment ce nu există, este de bon ton ca organizația PNL din acest județ inexistent să fie condusă de un măscărici incoerent și fără caracter ca Tudor Barbu, cu din ce în ce mai puțini spectatori, în tandem cu cine-o accepta să apară în același tablou cu măscăriciul, în fața ziariștilor, și să-l urmeze cu sfințenie în toate derapajele. Ați ghicit, s-a găsit: Dan Vîlceanu.
7.Dacă și-ar fi propus, măcar, să facă politică la modul serios, ca lider al opoziției din ”județul lui Ponta”, Vîlceanu ar fi trebuit să priceapă că este elementar să apară și el măcar o secundă într-o dezbatere politică de la un post central de televiziune, chiar dacă pentru asta trebuia să redășchidă OTV-ul. Acum, când pe unele posturi ajunge, cu chiu, cu vai, știrea că Dan Vîlceanu este în greva foamei, Bucureștiul și țara nu știu cine e și de unde să-l ia.
8.La Târgu Jiu, dacă un șef de asociație de scară de bloc intră-n greva foamei, sigur alți doi – trei vecini sunt solidari cu protestul lui, pentru că șeful a fost un șef bun. Dacă niciun alt liberal nu a intrat până acum în greva foamei, înseamnă că Vîlceanu știe de ce. Să ne amintim doar cum urla la consilierii liberali de la Rovinari, cu ochii ieșiți din orbite, să-l aleagă pe Laurențiu Chivu, de la UNPR, ca primar interimar, adică pe ăla despre care cu doar două zile înainte spunea că nu-i place, că e plângăcios și n-are caracter. Despre același Chivu, cu o zi înainte, Barbu spunea că nu-l va susține, fiindcă l-ar scuipa lumea pe stradă. Între timp, Chivu a fost impus de cei doi ca și candidat ”liberal” la Primăria Rovinari. De aceea este Vîlceanu atât de singur în protestul său extrem.
dan vilceanu 3
9.Când ți-l alegi ca și camarad pe Tudor Barbu, trebuie să ai reflexe ca lumea, în momentul în care stai cu spatele la el. Circarul de București tace și el. Cu borcanul de distonocalm în față, șterpelit, probabil, din rația pensionarilor, Barbu nu-și poate răspunde cum de nu lui, geniul combinațiilor jegoase, ci lui Vîlceanu, i-a venit primul ideea de a intra în greva foamei de imagine, tocmai acum când se pune problema ca PNL Gorj să rămână cu președinte unic. A propos, dar vreo variantăă ”forte” sau ”expres” chiar n-au scos ăștia, la distonocalm?
După ce că este singur în protestul lui, Dan Vîlceanu nu este nici sincer. Oamenii, chiar și în Gorj, au nevoie de lideri cu care să poată să țină, pentru care să sufere, cărora să li se alăture. Dan Vîlceanu a ratat oportunitatea asta, dar trei zile de grevă a foamei nu sunt de ajuns ca să i se urce, de tot, luciditatea în cap, și ca să-i coboare negura de pe ochi.

1 COMENTARII
  • gheo 21.02.2016 la ora 17:19 pm
    Da unde doarme Walceanu (sic) cand doarme n greva ? In BMW ul X 5 al lui , in BMW ul X 5 al tatalui sau groparul SC Amorim SA sau in BMW ul X 3 al nevestei ? Ca lu ****** ***** inca nu ia luat BMW u ,,,,,
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.