Cum l-a distrus Caragea pe Liviu Chiţiba
Cum l-a distrus Caragea pe Liviu Chiţiba
Investigatii19 noiembrie 2010

Pe scurt, lucrurile stau aşa: pentru că n-a fost niciodată agreat de Caragea şi s-a încăpăţânat să candideze şi să câştige un post în care Salvador îşi numise, deja, fără concurs, omul lui, Liviu Chiţiba, unul dintre poliţiştii de excepţie ai Gorjului, a fost desfiinţat profesional şi urmează a fi mutat într-un alt judeţ.

Nu l-am cunoscut niciodată pe Liviu Chiţiba, dar mi-a părut întotdeauna un poliţist dedicat, cu vocaţie, la locul lui. Are în spate o carieră de excepţie: Absolvent de Academie de Poliţie, şef al Poliţiei Tismana, şef al Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Gorj. Ajuns în această din urmă funcţie a deranjat cel mai mult pentru că, în virtutea atribuţiilor sale legale, trebuia să cerceteze şi să  documenteze orice aspecte care ar fi grevat îndeplinirea misiunii legale de către oricare dintre poliţiştii din Gorj. Or, în această funcţie cel mai bine lui Caragea îi pica un mameluc, un băiat de casă. Cum şi-a îndeplinit acest vis, voi relata cu altă ocazie. Înţelegând că nu este lăsat să îşi facă treaba ca şef al SIPI, Chiţiba a cerut să fie transferat la Serviciul de Investigare a Fraudelor, lucru care s-a şi întâmplat, în ianuarie a.c.
Cronologic, la 15 februarie a.c., Caragea îşi pune omul lui, cum era şi firesc, fără concurs, la comanda Poliţiei Rovinari. Este vorba de comisarul Bărbulescu Constantin.
La 11 martie a.c. se anunţă organizarea concursului pentru postul de şef al Poliţiei Rovinari. Termen – limită pentru înscrieri, 19 martie a.c. Îşi depun candidaturile Chiţiba şi Bărbulescu. Structura de managementul resurselor umane din IPJ Gorj demarează verificările legale, pentru a stabili dacă cei doi se pot înscrie la concurs. În context, la 23 martie a.c., poliţiştii de la personal întreabă în scris SIPI Gorj dacă deţine despre vreunul dintre cei doi candidaţi date care îi fac incompatibili cu funcţia vizată. SIPI răspunde , la 25 martie a.c., că cei de la personal îi pot chestiona pe acest subiect doar dacă în urma verificărilor lor au obţinut ei înşişi asemenea indicii, că au obligaţia să comunice SIPI elementele respective şi să acorde un termen rezonabil pentu a fi aprofundate. Una peste alta, SIPI n-are nimic împotriva candidaturilor.
Şeful Poliţiei Rovinari, nota 5,09
La 08 aprilie a.c. se desfăşoară  concursul, Chiţiba e notat cu 9,45, iar Bărbulescu, la fel de isteţ ca Salvador, ia 5,09. În acest moment, Caragea începe să se încordeze şi să-i caute lui Chiţiba nod în papură.  După ce poliţiştii eminenţi de la personal avizaseră participările la concurs, constată abia în 12 aprilie a.c. că Liviu Chiţiba nu depusese la dosarul de concurs documentele de studii originale. Caragea solicită imediat Direcţiei de Resurse Umane din Inspectoratul General al Poliţiei Române să anuleze concursul! Cei de la IGPR, zdraveni la cap, îl validează!
Apoi, Caragea cere Parchetului General al României să avizeze promovarea lui Chiţiba într-o funcţie superioară. Liviu trece şi această încercare cu brio, drept pentru care Caragea uzează de ultima şi cea mai jegoasă intre cărţi. Se adresează, la 28 aprilie a.c., Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă pentru a i se retrage lui Chiţiba avizul de acces la informaţii clasificate. Reamintesc că, până în ianuarie a.c., Chiţiba fusese şeful SIPI, structură din Gorj care efectuează verificări pentru astfel de avizări de acces la informaţii clasificate. Dacă în cazul lui ar fi existat riscuri de securitate, nu ar fi ajuns niciodată într-o asemenea funcţie ce presupunea manipularea de documente cu grad înalt de secretizare.


Verificări de securitate fulger

Deşi, în mod uzual, verificările pentru reavizarea accesului la informaţii clasificate durează câteva luni, la doar câteva zile distanţă de la solicitarea făcută de Caragea, la 13 mai a.c. lui Chiţiba i se comunică verbal că i s-a retras avizul de acces la informaţii clasificate. Răspunsul scris, datat 02 iunie a.c., îl primeşte abia la 16 iunie a.c., în aşa fel încât să se apropie vacanţa judecătorească şi Liviu Chiţiba să nu apuce să acţioneze în instanţă IPJ Gorj şi DGIPI pentru acest abuz mârşav.

Era Bărbulescu urmărit penal?
Caragea îl înscăunează definitiv pe Bărbulescu şef la Poliţia Rovinari, deşi, potrivit unor surse, la momentul susţinerii concursului împotriva sa începuse urmărirea penală, fapt ce ar fi trebuit să-i invalideze candidatura. Mai mult, în luna august, Caragea obţine punerea la dispoziţie a lui Chiţiba, retroactiv!, începând din mai a.c.
Judecătorul Daniel Surdoiu se retrage din dosarul Chiţiba vs. Caragea
Chiţiba se adresează ministrului Administraţiei şi Internelor, ORNISS şi DGIPI, dar răspunsurile primite sunt formulate ca de după cireş. Apoi, îndrăzneşte să se adreseze Tribunalului Gorj şi Curţii de Apel Bucureşti, împotriva IPJ Gorj şi a DGIPI. Pe fondul presiunilor inimaginabile, la 08 octombrie a.c., judecătorul Daniel Surdoiu anunţă în scris că se abţine de la soluţionarea cauzei, fiind înlocuit cu judecătorul Ion Stănulescu.
Printre altele, în instanţă Chiţiba demonstrează că SIPI a avizat participarea sa la concurs, că, potrivit Metodologiei interne de organizare a concursului, în cazul existenţei unor riscuri de securitate în cazul său ar fi trebuit să i se remită premergător examenului o adresă în care să i se interzică să candideze, că era imposibil ca în scurtul interval de după concursul din 08 aprilie şi până la retragerea avizului său de acces la informaţii clasificate, în 13 mai a.c., el să comită o faptă reprobabilă.
Caragea, deosebit de jegos
Pentru că a fost acţionat în instanţă de Chiţiba, Caragea nu s-a oprit, deşi îl desfiinţase, deja, profesional. Zilele trecute, Caragea a înaintat la IGPR o adresă prin care anunţă că el, comandantul poliţiei gorjene, nu mai are niciunde în judeţ niciun loc liber pentru Chiţiba, drept pentru care solicită să fie mutat urgent, oriunde, în alt judeţ. Aţi văzut ceva mai jegos de atât?
Cauzele lui Chiţiba, active pe rolul Tribunalului Gorj şi al Curţii de Apel Bucureşti
Deşi cauzele în care se judecă cu IPJ Gorj şi DGIPI sunt active la Triunalul Gorj şi Curtea de Apel Bucureşti, în poliţia română a comandanţilor Caragea şi Şoric pare să nu mai fie loc pentru poliţistul de excepţie Liviu Chiţiba.
Vom reveni.

23 COMENTARII
  • Marius Daea 19.11.2010 la ora 14:13 pm
    Salve Narcis, Sunt convins ca ai fi reusit sa spui povestea evitand cuvintele grele. Oricum subiectul e beton. L-am urmarit profesional pe domnul Chitiba cativa ani buni, m-a impresionat in mod placut, un tanar care schimba in bine imaginea politiei. Este grav daca lucrurile stau asa cum spui tu. Domnul Chitiba nu are decat sa lupte pentru a recastiga locul pe care il merita, exista destui oameni care mai cred intr-o societate corecta. Bafta tuturor, Marius
  • Narcis DAJU 19.11.2010 la ora 14:26 pm
    @) Marius Daea Când ajungi în intestinele unei întâmplări ca asta, strigătoare la cer, n-ai cum să raportezi în poziţie de drepţi. Te felicit, sincer, pentru că îţi asumi comentariul, semnându-l, şi pentru premiul de care am aflat de aici: http://www.ziarulgorjului.ro/de-actualitate/jurnalistul-marius-daea-premiat-de-comisia-europeana/ Altfel, sper să apuc ziua când voi fi avea cel puţin un motiv să mă mândresc cu şeful poliţiei judeţului meu.
  • bebe 19.11.2010 la ora 20:37 pm
    la fel a procedat Bala la puscarie si l-a scos pe seful sipa din joc de frica sa nu il incomodeze pe drumul spre suces dupa treaba cu Gorbunov cind a zburat de la pusaria Craiova unde conducea toata regiunea oltenia acu e plin de zimbet a ramas fara ofiterul de informatii care lupta la fel ca si Chitiba in 3 instante din Romania cu smecherii din sistemul penitenciar,mai mult Bala e prieten cu palmuitul de Cozma-Caragea si le plac sclavii si lingai .Pe real Schiopu pare ca e sef la pucaria TIRGU JIU,un agent plin de ifose si tupeist de nu a vazut lumea ,el profita de haosul din sistem si isi bate joc de cei care il deranjeaza la stomacul profesional
  • ion 19.11.2010 la ora 21:12 pm
    dar bine zici domnule reporter.la rovinari unde sunt banii multi din minerit lui caragea ii trebuia un corupt ca si el.barbulescu care are numeroase afaceri in rovinari a fost agreat de primarul filip care doar politia nu o mai privatizase caci in rest a furat tot din oras.primarul filip este nasul prefectului si asa caragea a ajuns sa il pupe in fund pe barbulescu care este un hot ca si el.nimeni nu vede cum ginerele lui barbulescu ,brailoiu eugen,ce lucreaza alaturi de fiica lui barbulescu la depozitul de carbune al e. m. c.. rosia din oras scoate zilnic din oras masinile de carbune furat de la locul de munca. deasemenea barbulescu ce ii cinta in struna primarului terbuie sa si termine casa la iezureni inceputa cind lucra la economic si cind l a sprijinit pe primarul filip la toate magariile.este josnic modul in care caragea l a terminat pe liviu chitiba si sper ca dreptatea va invinge.barbulescu se lauda cu citiva amariti pe care i aresteaza ca fura si ei 3 fiare vechi si 2 carute de carbune pe cind hotii cei mari sunt protejati de el
  • gheorghe 19.11.2010 la ora 21:21 pm
    normal ca lui caragea nu i terbuie oameni destepti care stiu mai multe ca el.cum se face ca barbulescu de la judiciar la municipiu unde trebuia sa ramina peste noapte deveni cel mai bun.a fost agreat de filip care trebuia sa aiba politia la picioare caci tot orasul e al lui.nu stiu de ce organele competente ca d n a ul nu vor sa vada toate afacerile lui barbulescu din rovinari.deasemenea sclavii lui caragea de la sipi nu vor sa si faca treaba.eu cred ca acest caragea este ****** ****** si nu ar trece un test psihologic niciodata.
  • danut 19.11.2010 la ora 21:33 pm
    felicitari pentru articol.sunt foarte multe de spus si ar trebui sa verificati si afacerilr lui barbulescu din rovinari,circiuma din fata politiei,magazinele alimentare din piata,casa din tg jiu facuta cu materiale produse de la unitatile din rovinari ca energoconstructia..barbulescu ca om nu este demn de aceasta functie caci si a parasit 3 copii la turceni pentru a face afaceri la rovinari alaturi de concubina lui.filip avea o datorie morala de a l pune sef pe acest coupt caci l a tot ajutat cit a fost la economic si doar politia nu era privatizarea lui filip in roviari.nimeni din roviari nu a auzit de scandalul facut de fiul primarlului din rovinari in vara acestui an in fata clubului morenito din oras cind a mers cu gasca lui si a batut pe unii din tg jiu cu sabiile.barbulescu a scapat si de oamenii incomozi din politie de acolo de la politie oprind doar niste tineri care nu deschid gura si ii executa ordinele orbeste
  • marian 20.11.2010 la ora 10:08 am
    te felicit pentru articole si asteptam in continuare alte noi dezvaluiri ca ai multe de spus.este f f strigator la cer cum l a distrus pe acest om chitiba pentru a si numi un sclav al sau la rovinari unde caragea isi face afacerile caci banii multi ai judetului sunt la rovinari in minerit.oare daca fiecare om ce a fost batjocorit de acest ,,plotonier,, ar pune zilnic cite o luminare la biserica dumnezeu ar avea grija de el si ar face dreptate.cind nu va mai fii sef cred ca ar trebuii sa se mute din romania caci va fi linsat.caragea este cel mai bogat din oras avind o vila noua langa liceul de la coloana infinitului pe str cea noua, ,ferma de animale,struti,bivoli,etc la preajba si conduce in continuare cea mai mare afacere din tg jiu de linga kauffland peste pod cu nisipuri si agregate.stringe bani de la toti afaceristii din judet pe care ii da la MAI pentru a l tine in functie.el pe toti oamenii capabili care ar putea sa i ia locul vrea sa i distruga.
  • un politist 20.11.2010 la ora 19:19 pm
    si eu te felicit pentru aceste articole si astept cu nerabdare altele pe care sa le ia in seama organele abilitate.poate scapam de ecest tablagiu cit mai repede.a spaguit pe toti din MAI SI IGPR cu banii strinsi din judet pentru a si tine functia.numai el stie cite vile a facut la rinca lui bostina,voinea etc.nu misca nimic in judet fara stirea lui ,toate nisipurile,lemnul etc el controleaza tot.si a schimbat repede culoarea politica din rosu s a decolorat repede in portocaliu si a devenit un mascarici al prefectului al lui calinoiu si circiumaru.cu toate astea tot un tablagiu frustrat ramine si cind nu va mai fii va fi distrus ca un vierme de toti.
  • felicitari 21.11.2010 la ora 11:01 am
    si eu va felicit pentru aceste minunate articole care sunt perfect adevarate.asteptam cit mai multe si de la alti oameni de bine.poate le veti deschide ochii celor ce ar trebui sa le ia in seama si vor face ceva cu aceasta ,,FIINTA,,care nu se poate numi om.este diabolic felul in care a scapat de acest ofiter capabil ce reprezenta un potential candidat la functia lui.
  • webber 21.11.2010 la ora 12:10 pm
    jenant pentru judetul nostru, serios.
  • adrian 21.11.2010 la ora 12:45 pm
    Oricat ai scrie domnule Daju, la noi in Romania nu se ia in calcul hartia. daca omul si-a facut putere in frunte, e foarte greu sa il mai misti, daca Chitiba nu a vrut sa faca ce i s-a zis, era normal sa se intample asa. nu mai traumatizati, traim in ROMANIA.
  • Costi Barbu 21.11.2010 la ora 13:22 pm
    ....cine ridica sabia, de sabie va muri! Chitiba l-a sapat pe Buleteanu, ( nu ca l-as fi iubit pe fostu sef SIPI) ca sa-i ia locul, ca daca statea la permise, era si acum in functie! Poate un sut....e un pas inainte!
  • scrieti prieteni 21.11.2010 la ora 15:12 pm
    dar buleteanu era un sclav al ui caragea care daca si ar fi facut treaba nu ar fi promovat tablagiul la sef al i p j.buleteanu cu caragea aveau afaceri la rovinari,utilaje inchiriate la minerit,rovuncon etc.,tiruri cu rudi,interese financiare la rovinari.de aceea caragea isi vrea tot un hot escroc la rovinari pentru a nu iesi la iveala afacerile de acolo.nimeni nu a aflat de promex ul lui caragea ce a cazut de pe trailer pe drumul european spre rovinari accidentul musamalizindu se.sau de alt utilaj tot al lui caragea ce a distrus gradinile oamenilor spre negomir sau de multe altele de care nu trebuie sa stie.de astfel functia de sef trebuia data tot unui om de afaceri ca si caragea ea fiind licitata inainte de a se tine concursul
  • si eu va felicit pt articole 21.11.2010 la ora 15:21 pm
    ia verifica d le narcis acum un an cadourile de citeva sute de milioane cumparate de primaria rovinari pentru sarbatorile de iarna cum au fost achizitionate de primarie de la firma lui barbulescu ,,DUNACOM SRL,,.atunci barbulescu era tg jiu si primarul filip se simtea obligat sa l ajute pe micut ca era cam amarit,ia sa verifici factura de sute de milioane cum a fost decontata lui barbulescu,lucrez la primarie si cunosc multe afaceri de zeci de miliarde care au fost.....acoperite de politia aconomica.mi se pare ca aceasta este condusa de colonelul voinescu care are si el toate neamurile la aceasta primarie,si care nu au fost disponibilizati.
  • un om simplu 21.11.2010 la ora 15:26 pm
    domnule chitiba nu inteleg cum de nu dimineata cind ii prezenati raportul acestui caragea de ce nu ai scos pistolul de la briu sa fi scapat judetul de acest corupt.eu cred ca ai fi devenit erou ....
  • safta 21.11.2010 la ora 22:08 pm
    nu are rost sa impuste un jepat, scuze, cioban.caragea e un cioban ordinar.Nu vedeti ce fata are? de miner.
  • ion de la militie 22.11.2010 la ora 19:20 pm
    Aceasta nulitate si incompetent si necioplit si badaran si incult si PROST DE FAPT TRECUT DE PROST TREBUIE SCHIMBAT CA SORIC LA NEAMT
  • geo 23.11.2010 la ora 12:42 pm
    El Salvador, o sa te duci dupa Soric - la viteza cu care te deplasezi spre dosare penale,poate il si depasesti ABUZ ABUZ ABUZ
  • DNA 23.11.2010 la ora 23:51 pm
    Foarte interesante postarile voastre !!....insa din toate de pana acum nu aduceti nimic concret la adresa "omului negru", ceva ce ar putea fi dovedit..., tot ce ati comentat voi sunt simple cuvinte......cum va asteptati sa faca ceva institutiile statului daca voi aruncati cu presupuneri auzite la o bere ?!..... "nemuriciu" stie bine sa-si ascunda urmele doar a ajuns sef acolo nu ?....asta nu inseamna ca au fost si verificate toate spusele voastre.... insa.....veniti cu ceva nou si concret daca tot pierdeti timpul pe ziarele online. Bafta!
  • kyty 28.11.2010 la ora 4:30 am
    Nu este posibil ca acest caragea un analfabet,un complexat si un needucat sa conduca iPJ.GORJ. Trebuie neaparat opinia publica sa afle cu adevarat cine este acest militian facut la apelul bocancilor, care dintr-o greseala genetica a ajuns sa fie o pata neagra neagra pentru POLITIA ROMANA ! Scapati-ne de acest incompetent !
  • kyty 28.11.2010 la ora 4:46 am
    Cum a ajuns un tablagiu care lua suturi in fund si cu studii la fara frecventa la mine Petrosani facute cine stie cum sa conduca IPJ.GORJ?LOCUL ACESTUI PAPAGAL ESTE LA ZOO...
  • kyty 28.11.2010 la ora 5:01 am
    Este o vorba din batrini ... Ce semeni aia culegi! Nu mai are mult... Uitati-va la gusa papagalului!
  • unu rau 30.11.2010 la ora 14:57 pm
    ia cam ramas urma pe barbie tot stand in varful BÂTEI.......
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.