Cum ne văd alții: “Târgu Jiul, acelaşi oraş prăfuit,  congestionat şi prost administrat”
Cum ne văd alții: “Târgu Jiul, acelaşi oraş prăfuit, congestionat şi prost administrat”
Altele10 octombrie 2013

stapanii gorjului

Definim „Miştocraţia” drept „guvernarea la mişto”. Le suntem recunoscători concetăţănilor noştri romi (sau ţigani sau cum vor dânşii să-şi spună) pentru îmbogăţirea vocabularului şi ne cerem scuze pentru nota peiorativă care va urma, dar nu există un termen mai bun pentru a descrie modul în care este guvernată ţara. USL conduce România „la mişto”.

 Autoritățile, iritate de prezența lui Brâncuși

Am trecut zilele trecute prin Târgu Jiu. Dacă ar fi ascultat vorbele lui Brâncuşi – „Voi nici nu ştiţi ce vă las eu vouă aici” – poate că lucrurile s-ar fi schimbat. Dar, NU, nu le pasă. În afară de câteva semne scrise într-o engleză timidă, există foarte puţine indicaţii că te afli în prezenţa unei capodopere. Pare că autorităţile sunt mai degrabă iritate de prezenţa lui Brâncuşi. Acelaşi oraş prăfuit, congestionat şi prost administrat pe care îl ştiam dinainte de ’89 şi, probabil, unele din cele mai proaste drumuri din ţară. Şi, să nu uităm, este oraşul în care candidează constant prim-ministrul României, Victor Ponta.

 Murdar, înghesuit și fără speranță

Murdar, înghesuit şi fără nicio altă speranţă decât cei plecaţi „afară” să facă bani. Singurii care par să prospere sunt sindicaliştii lui Marin Condescu, deşi şi între ei există conflicte ca între mafioţi, punctate cu „dezvăluiri incendiare” în presa locală despre procurori şi judecători afiliaţi unui clan sau altuia.

Târgu Jiul,metafora perfectă a guvernării la mișto

Târgu Jiu este metafora perfectă a guvernării la mişto: Totul pentru imaginea şi procentele guvernanţilor, nimic pentru cei guvernaţi, care nu sunt buni decât pentru a furniza voturi. Miştocraţia nu se reduce doar la Târgu Jiul lui Ponta, se poate vedea cu ochiul liber şi la Alexandria lui Liviu Dragnea sau Constanţa lui Mazăre sau Bucureştiul lui Oprescu. O excepţie o constituie Sibiul lui Johannis, care arată superb, dar dacă te uiţi în ungurime, la localităţile secuieşti, îţi vine să spui că Ţinutul Secuiesc este guvernat mai prost de UDMR decât restul ţării, pentru că UDMR, dedată la avantajele şi beneficiile ce vin de la Bucureşti, a cam început să guverneze la mişto. Comparaţi cu Clujul mult hulitului Boc sau cu Braşovul lui Scripcaru, care nu sunt lipsiţi de pete, dar măcar nu îşi bat joc de mandat. La PDL sau la USL, Reşiţa lui Sorin Frunzăverde stagnează, iar sub USL, probabil pentru prima oară în istoria ei post-revoluţionară, Timişoara dă înapoi. Nu mai vorbim de Moldova, care nu este rivalizată, probabil, decât de sudul Munteniei în ceea ce priveşte extorcarea de voturi şi de bani în folosul elitei aflate la putere şi a guvernării la mişto. (…)
Notă: Acest text a fost preluat din “România Liberă”.
 

5 COMENTARII
  • relu 11.10.2013 la ora 9:13 am
    Suntem condusi de comonisti si securisti care asta au invatat sa faca,sa tina oameni la limita saraciei pentru ai controla este politica PCR-FSN-PSD si sa nu ne gandim vreodata ca acesti "oameni" ne vror vrea binele...
  • relu 11.10.2013 la ora 9:18 am
    Si poza este superba exact ca pe timpul PCR-ului,este imaginea in oglinda a comunismului
  • gagu 12.10.2013 la ora 0:47 am
    Si totusi dintre cei 4 aflati in primul rand in poza unul nu este comunist!Dar este mult mai rau pentru ca se crede un mare politician,un nimeni care se baga singur in seama .Si-si doreste ,ajungand aproape sa cerseasca,o functie importanta crezand ca o si merita.Un asemenea individ ,parvenit politic-la un partid de doi lei-este mai de condamnat decat comunistii la care va referiti mai sus!
  • liviu 12.10.2013 la ora 14:20 pm
    Domnilor,autorul acestui articol denigrator,are partial dreptate.Individul este un basaist infocat,iar pentru asta aruna laturile acolo unde-i convine.Referitor la Targu-Jiu,desigur sunt multe nemultumiri fata de cum este gospodarit orasul,fiind in urma urbanistica a altor resedinte de judet.Numai ca situatia este una care se mosteneste de f.multi ani,iar cei ce pastoresc acuma municipiu,nu inteleg ca acesta trebuie desprins de statutul de targ al anilor '50-60,adica modernizarea urbei nu este la ea acasa,si e mare pacat ,stiind si de ce.Ce minte cu nerusinare autorul articolului,sunt manipularile ,bunaoara vizavi de Cluj si celelate orase.Calatoresc mult in Ardeal si cu regret o spun ca si pe acolo zac gunoaiele,ruinele unor cladiri de patrimoniu,grafitti ce mazgalesc peretii imobilelor chiar prin zonele centrale,etc,etc.Asa ca aproape toti primarii sunt o apa si-un pamant,ghidati politic de la centru de indivizi ,cel putin la fel de neispraviti.Asa ca s-o lasam mai moale ,comunisti ,necomunisti,toti sunt la fel.In ce priveste pe Carciumaru,Calinoiu si ceilalalti polticieni din Gorj,cu indulgenta le putem acorda nota 4,in primul rand pentru lipsa locurilor de munca si minciunilor in lant.
  • PanDarul 14.10.2013 la ora 11:36 am
    Vad in planul doi un om care a facut totusi ceva pentru Gorj si nici nu a fost comunist.Dar a fost matrasit apoi de borfasii din fata pentru ca are demnitate, nu e spagar si nu fura. Pe deasupra mai e si dintre putinii care nu ies pe sticla sau in presa locala toata ziua-buna-ziua decat cand au ceva cu adevarat de spus. Nu ne intoxica zilnic precum unii care-si dau in petec din orice. Ghi cine e, d.le Daju?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.