Cum putem împiedica trucarea concursului de la noul Centru Brâncuşi
Cum putem împiedica trucarea concursului de la noul Centru Brâncuşi
Povara Brâncuşi25 martie 2010

Ieri la Primăria Târgu Jiu s-a reunit, după foarte mult timp, Consiliul Cultural Consultativ, prilej cu care Florin Cârciumaru a anunţat desfiinţarea Centrului de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi”, în prima şedinţă a Consiliului Local, substituirea acestuia cu o Direcţie ce va activa în cadrul primăriei,  şi desemnarea conducătorului noii structuri prin concurs.

[youtube]S5euBckVJWc[/youtube]

Surse din Primăria Târgu Jiu relatează că se va recurge la desfiinţarea Centrului Brâncuşi, instituţie înfiinţată de Nicolae Diaconu, dar gândită într-un cu totul şi cu totul alt mod, deoarece Sorin Lory Buliga refuză să demisioneze şi Cârciumaru nu a identificat o altă modalitate de a scăpa de acesta decât închiderea Centrului. În acest punct, este evident că dacă structurile interne de control de la Primăria Târgu Jiu şi-ar fi făcut, în timp, datoria de a monitoriza cel puţin modul de cheltuire a banilor publici de către Buliga, lucrurile ar fi fost mult mai simple. Primarul a permis abia acum un audit intern la instituţia condusă de Buliga, dar mă îndoiesc că rezultatele controlului vor fi făcute publice.

În fine, propun tuturor celor cărora le pasă cu adevărat de Brâncuşi ca, în momentul în care Primăria Târgu Jiu va face public anunţul organizării concursului, să îl posteze pe site-uri cu oferte de locuri de muncă, vizualizate de zeci de mii de persoane zilnic. Este singura şansă de a nu avea un concurs ca pe la noi, cu câştigătorul ştiut de toată lumea înainte să se cunoască data organizării lui.

3 COMENTARII
  • mitrut stanoiu 25.03.2010 la ora 10:16 am
    Gresesti enorm ..particularizand. Corect era "Cum putem împiedica trucarea oricarui concurs in Gorj inclusiv cel de la ..." Doar asa se pot obtine rezultate pozitive..
  • Narcis DAJU 25.03.2010 la ora 10:52 am
    Cred că o soluţie viabilă ar fi aducerea a cel puţin doi manageri din corporaţii transnaţionale, capabili să elaboreze o strategie responsabilă, pe termen scurt şi mediu, de promovare a Ansamblului Sculptural Calea Eroilor şi, implicit, a oraşului. Prima conditie ca niste specialisti sa ajunga la Centrul Brancusi este sa afle de organizarea concursului. Din Curierul Primariei Targu Jiu, le-ar fi imposibil. Celor care vor sari in sus spunand ca visez cai verzi pe pereti, ca nu sunt bani pentru remunerarea unor astfel de specialisti, le voi explica, pe indelete, in zilele urmatoare, cum prejudiciaza Florin Carciumaru bugetul local si interesele comunitatii şi cum, desi Primaria e sufocata de datorii, edilii nostri prospera si au nevoie de gps să nu se rataceasca prin palatele personale, ridicate din salariiile de functionari publici, desigur. Sunt pe salata verde, urzici si spanac de cateva zile, dar tot mi-e foarte sila!
  • Dromi 26.03.2010 la ora 1:44 am
    Se vorbeste despre reorganizarea structurii Centrului... nu despre un simplu concurs... (care ar putea fi un concurs corect doar cu o comisie corecta ) Cat despre bani... au fost si sunt ... doar ca sunt prost gestionati ... si / sau sunt cheltuiti in interese personale ... Iar despre Dl. Buliga ... eu ma intreb ce fel de om poate sa se inscrie ca student ... la aceeasi Facultate la care cu 1 an inainte a predat un curs ... de Istoria Artei - cum poti sa devii student la Facultatea la care ai fost profesor...? Si cu asta cred ca am spus totul. @Narcis ... un sincer Bravo Domnule! BRAVO!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.