Cum să-l scoatem pe BEZNĂ primar. Metoda ROMANESCU
Cum să-l scoatem pe BEZNĂ primar. Metoda ROMANESCU
De cititOpiniiUltra - Scurte23 mai 2017


Majoritatea oamenilor normali din Târgu Jiu sunt siderați de derapajele și de abuzurile continue ale lui BEZNĂ, zis Aurel Popescu, din scurtul lui mandat de viceprimar cu atribuții de primar. Până de curând, perspectiva ca BEZNĂ să fie ales primar în 11 iunie era inacceptabilă și de nediscutat. La fel de imposibilă era și varianta ca partidele non-PSD să nu fie în stare să găsească un candidat care să scoată oamenii din case, la vot, și să valorifice șansa istorică de a răsturna gașca de comuniști proști și hoți care nenorocește orașul lui Brâncuși de 27 de ani.
În ceea ce mă privește, analizând în detaliu felul în care se mișcă toți candidații non-PSD, sunt convins că vom avea un absenteism uriaș și că BEZNĂ va fi înscăunat primar.
Principalul artizan al victoriei lui BEZNĂ este Romanescu. Argumentând, sunt pus în situația de a analiza nimicul, dar n-am încotro, sunt dator să o fac. Ne aflăm cu numai 18 zile înainte de alegeri. Cum stă Romanescu? Catastrofal. Nici nu mai contează dacă o face deliberat sau nu. Cert e că, pentru mine, se conturează tot mai clar convingerea că Romanescu e mai degrabă prost decât blatist. Voi argumenta în continuare, nu pentru a-l umili, ci pentru că mai sunt 20 la sută șanse ca mortul cu pricina să se uite-n oglindă, să facă schimbări și să-ntoarcă rezultatul de la pauză.
De doi ani se antrenează să candideze la Primărie, s-a victimizat că e cel mai frumos și cel mai deștept dar nu l-a vrut partidul, și-acum, când e, în sfârșit, candidat, n-a reușit să prezinte public nicio frântură din proiectul lui de oraș.
E profesor universitar, dar până azi n-a existat niciun fel de mesaj de susținere din mediul universitar, pentru Romanescu. Nici măcar femeia de serviciu de la Științe Economice n-a pus un amărât de îndemn pe facebook, de tipul ”Hai Romanescu!”. De ce? Pentru că în mediul universitar Romanescu este doar una dintre cârpele areactive ale distrugătorului UCB, Adrian Gorun. În UCB, Romanescu e un fel de Nilă din Moromeții care se visează dintr-o dată primar. Reacția e spontană, chiar dacă rămâne la nivel de limbaj intern: ”Băăă, nărodule, dacă și tu te vezi primar… !”
E candidatul partidului oamenilor de afaceri, dar niciun om de afaceri din Târgu Jiu n-a ieșit cu mesaj de susținere pentru Romanescu. De ce? Pentru că oamenii de afaceri onești din Târgu Jiu nu l-au auzit niciodată pe Romanescu criticând felierea orașului și a bugetului local în beneficiul exclusiv al câtorva afaceriști agreați. Restul, cei care n-au trecere la nivelul conducerii PSD, au fost dintotdeauna obligați să încerce imposibilul: supraviețuirea, într-un context economico-social total ostil.
E profesor de management, dar are cea mai dezlânată pre-campanie, și n-are staff, cu excepția a doi-trei anti-pesediști convinși, care-mping mortul cu o consecvență incredibilă, dorindu-și mai mult decât el să ajungă primar.
BEZNĂ are un slogan scurt, puternic, dar nesimțit și aberant: ”CRED ÎN TÂRGU JIU”. Romanescu n-are nici slogan. Aici am vrut să scriu ”căcănarul” n-are nici slogan, dar am reușit să mă abțin. E mai bine așa.
Romanescu nu e sprijinit nici de propriul partid. Principalii comunicatori folosiți de Romanescu sunt Denisa Șuță și Edi Berca. Eu încă nu știu dacă ei își bat joc deliberat, prin prestațiile lor, sau doar atâta pot. De pildă, Denisa Șuță a spus recent că Romanescu nu poate schimba nimic în Târgu Jiu, chiar dacă ajunge primar. Cu toate acestea, Romanescu a continuat s-o delege ca și comunicator, și a spus alte și alte prostii, care bănuiesc că se constituie în tot atâtea garanții de supușenie ale candidatului PNL față de BEZNĂ.

Cum și-a bătut joc Romanescu de Ludovic Orban

În condițiile în care la Târgu Jiu urmează să vină, în susținerea lui BEZNĂ, o mare roșie de lideri PSD de la nivel central, din care nu vor lipsi premierul și câțiva miniștri, pentru Romanescu a venit doar Ludovic Orban, deși alegeri parțiale sunt în numai câteva orașe, și nu există scuza că staff-ul central e răspândit în zeci de localități, la nivel național. Din păcate, universitarul Romanescu, cel foarte deștept în cap, și-a bătut joc chiar și de prezența lui Orban, pe care l-a dus în mijlocul țigăniei pesediste de pe Insuliță, s-a pozat cu el acolo și s-a pus pe facebook. În acest fel, Romanescu a legitimat acel loc și, implicit, modul batjocoritor în care administrația PSD continuă să sărbătorească Târgu Jiul, acest oraș turistic și cultural, orașul lui Brâncuși. Dacă ar fi avut consultant, Romanescu ar fi putut face un pictorial cu Orban în locuri extrem de grăitoare pentru modul retard și infracțional în care PSD-ul păstorește Târgu Jiul și Gorjul: la Coloana aflată în contiuare în BEZNĂ, în centrul kitschios, cu beton amprentat crăpat, lângă Jiul colmatat, din cauza căruia omorâm milioane de pești la fiecare evacuare, pe drumul național Rovinari – Bumbești Jiu, nerecepționat la 10 ani de la demararea lucrărilor, pe centura semi-abandonată, la fereastra păienjenitului cabinet de deputat al lui Ponta, cu clasamentul Ligii naționale de fotbal, care arată o echipă, Pandurii, în curs de desființare, din cauza mafiei PSD, cu traficul infernal și parcările din bidinea, de pe străzile din Târgu Jiu. Aceste imagini ar fi putut ajunge în presa centrală, acolo unde Barbu a uitat cuvântul ”Gorj”, iar Vîlceanu funcționează pe post de somnifer, prin platourile televiziunilor de știri. Dar nu, Romanescu l-a dus pe Orban în mijlocul țigăniei pesediste de pe Insuliță, și a fost foarte mândru, în capul lui, de treaba asta.

Romanescu e umilit și izolat continuu de Vîlceanu, dar nu îndrăznește să ridice ochii lui de sclav din pământ, în fața lui.
Ceea ce face candidatul PNL este mai degrabă o campanie de reconfirmare a fratelui său, George Romanescu, în fruntea ITM Gorj. Este o miză infimă, pentru oameni mici, pentru care Romanescu dă cu piciorul șansei istorice de a răsturna PSD-ul, în 11 iunie. George are un portofoliu uriaș de oameni de afaceri, care oricând s-ar putea alinia în spatele lui Marcel Romanescu. Nu și în ipoteza, destul de plauzibilă, în care George e atât de înfipt în ceea ce înseamnă Sistemul local, și de dependent de el, încât nu-i poate întoarce spatele. În această ipoteză, e exclus ca Marcel să nu știe asta. De ce mai candidează, atunci? Doar pentru a-și reconfirma fratele, așa cum a reușit prin atâtea alte blaturi?
Ceea ce nu pricepe Romanescu este că el NU se află într-o cursă personală, care-l privește doar pe el. Mingea e pe linia porții, și poarta e goală. Romanescu trebuie doar s-o împingă. Deocamdată, stă în tribune, mestecă semințe din protocol de la ITM, și fluieră a pagubă. Pentru Târgu Jiu. Și asta ne privește pe toți. Azi, clasa politică locală e formată din comuniștii proști și hoți din PSD, și din jigodiile ”inteligente” și ”cinstite” din partidele non-PSD, care ne vând PSD-ului la fiecare scrutin electoral.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.