Cum să scapi de Cardoso
Cum să scapi de Cardoso
Fotbal8 iunie 2012

Așa cum cinematografia clasică ne oferă un film magnific numit „Cum să furi un milion”, titlu de care Marin Condescu s-a folosit atunci când se lupta cu Dinamo pe milionul iscat de cazul „Ilie Iordache”, ultimele evenimente de la Pandurii ne fac să ne gândim la un scenariu pe care l-am putea denumi simplu, „Cum să scapi de Cardoso”.
Alături de brazilian, doar portughezul Mingote a mai rămas din deja celebrul lot „Portugalia”, însă, se pare, Cardoso își găsește acum mai puțini susținători prin Consiliul de Administrație al Pandurilor decât portarul gorjenilor. Spun asta deși de partea lui Cardoso, în nenumărate rânduri, și la bine și la rău, a stat chiar Condescu, președintele Pandurilor făcând din brazilian un nou „copil de suflet” al său după trădarea și renegarea lui Ilie Iordache, cândva și el în grațiile șefului echipei gorjene.
După partu ani și jumătate, Cardoso este scos la mezat de oficialii Pandurilor după un retur catastrofal al brazilianului, retur venit după o primă parte de sezon de pus în ramă. Interesant este modul în care Pandurii alege să se despartă de un jucător care, în mod cert, a avut evoluții peste media jucătorilor perindați pe la echipa gorjeană în ultimii cinci ani.
Acum, când vedem hotărârea cu care Pandurii încearcă să scape de Cardoso, avem câteva întrebări ale căror răspunsuri pot conduce spre o stare de fapt pe care oficialii gorjeni încearcă să o ascundă. Una din întrebări este de ce n-a fost cedat Cardoso în iarnă, când CV-ul său era unul pompos, cu 16 meciuri disputate și cinci goluri marcate, cifră fantastică pentru un fundaș, fie el mutat în ofensivă? Apoi, de ce se încearcă tocmai acum vânzarea unui jucător cu o cotă aflată în scădere? O altă întrebare derivă chiar din aceasta. Oare, n-a fost ajutat Cardoso să ajungă la o cotă mai mică pentru a fi vândut mai ușor? Are, oare, vreo legătură salariul lui Cardoso, unul dintre cele mai mari de la Pandurii, dacă nu cumva cel mai mare, cu dorința conducerii de scăpa de jucător? Și, dacă da, atunci de ce nu se spune franc faptul că acolo este problema?
Cred că nu este tocmai fair play modul în care Pandurii alege să se despartă de un jucător care a făcut și destule lucruri bune la echipă, chiar dacă a făcut și destule boacăne. Un jucător de care nimeni din club nu și-a amintit că a trecut de pragul a 100 de jocuri în Liga I, club select în care puțini stranieri care au jucat sau joacă în România au intrat.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.