Cum sunt batjocoriţi cetăţenii de autorităţi şi ONG-uri
Cum sunt batjocoriţi cetăţenii de autorităţi şi ONG-uri
Investigatii8 iulie 2011

De peste şase ani, la parterul unui bloc din zona Gârdu a municipiului Târgu Jiu funcţionează ilegal un complex comercial improvizat, tolerat de toate autorităţile statului. Două apartamente de la parter au devenit cârciumă, sifonărie şi buticuri, transformând într-un coşmar viaţa locatarilor blocului. Deşi, scriptic, activităţile comerciale din zonă nu au fost niciodată autorizate, în cei peste şase ani de funcţionare niciuna dintre instituţiile de stat obligate să aplice măsurile legale nu şi-a făcut datoria la modul real, până la capăt. Colac peste pupăză, recent, Burci Daniel, „creierul” afacerii, s-a înscris într-o asociaţie care, declarativ, luptă împotriva corupţiei, abuzurilor şi nedreptăţilor din România. Aşa se şi numeşte: Liga Împotriva Corupţiei Nedreptăţilor şi Abuzurilor din România (LICNAR). Până azi nu am văzut niciun mare corupt şi nicio faptă de corupţie demascate public de acest ONG. Ştim, însă, multe persoane care se plâng la poliţie şi la parchete că au fost înşelaţi, că li s-au luat bani pentru a fi “asistaţi juridic” şi nu au primit nimic în schimb. Întrucât liderii LICNAR se cred deasupra legii, au preluat activităţile comerciale ilegale de la noul membru şi şi-au pus firma pe frontispiciul magazinului. Niciunde nu se poate vedea – pentru că nu există – autorizaţia de funcţionare. Oricum, dacă mai aveaţi vreun dubiu că la mijloc nu e decât o şmecherie penală ieftină, vă spunem că deja LICNAR l-a împuternicit, la rându-i, pe proaspătul său membru să se ocupe de activităţile comerciale. Adică i-a întors ce-i aparţinea, dar cu antetul sclipicios al LICNAR, generator de imunitate în faţa legii şi a autorităţilor.

Lista completă a autorităţilor care îşi bat joc

Primăria Târgu Jiu, Garda Financiară, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Poliţia Locală Târgu Jiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu sunt instituţiile care şi-au bătut joc în ultimul hal de interesele, drepturile şi libertăţile cetăţenilor afectaţi de activităţile comerciale ilegale ce ar fi trebuit stopate din faşă.

Primăria Târgu Jiu încurajează fărădelegile

În 2002, Primăria Târgu Jiu a aprobat concesionarea către Burci Daniel a trei suprafeţe de teren limitrofe blocului. Acesta nu a respectat destinaţia contractuală a terenurilor respective. Mai mult, recent a cedat către LICNAR, aşa cum arătam anterior, spaţiile comerciale ridicate ilegal pe terenul concesionat. Deşi sunt întrunite multiple condiţii de anulare a concesiunilor, Primăria Târgu Jiu nu mişcă niciun deget. În 2002, din partea Primăriei a semnat procesul-verbal de predare-primire a terenurilor concesionate ing. Vişan Ion, pe atunci angajat al Serviciului Patrimoniu. În 2005, Burci contestă la Judecătoria Târgu Jiu o amendă de 20 milioane lei vechi şi decizia de desfiinţare a construcţiilor neautorizate, emise de Primăria Târgu Jiu. În acel dosar, acelaşi angajat al Primăriei, ing. Vişan Ion, apare ca expert şi autor al unui raport de expertiză favorabil lui Burci (!!!), în baza căruia autoritatea locală pierde procesul! Cine a fost judecătorul atât de “inspirat” încât să numească un expert ce ar fi trebuit să se autorecuze? Ivănişi Dorina. Deşi nu s-a plătit niciun fel de amendă şi nu au fost demolate construcţiile ilegale, Primăria Târgu Jiu încă mai trimite, în 2011, adrese locatarilor blocului, în care se împăunează că l-a amendat pe Burci în 2004. O altă amendă, de 10 milioane lei vechi, şi o nouă decizie de demolare, emise în 2010, au fost atacate şi ele în instanţă de Burci, următorul termen de judecată fiind programat în septembrie 2011. Cum juriştii Primăriei sunt perfect antrenaţi să piardă orice proces, e lesne de anticipat soluţia şi în acest dosar. Deşi au demolat peste noapte alte spaţii comerciale a căror situaţie juridică era confuză, nu profund ilegală ca cea a lui Burci, reprezentanţii Primăriei susţin că pe acestea le vor demola doar dacă instanţa de judecată va încuviinţa acest lucru. Adică, niciodată.

Răspunsuri mincinoase, semnate de Cârciumaru

După ce a fost informată de locatari că în apartamentul lui Burci funcţionează ilegal LICNAR, Primăria le-a răspuns în scris că “în vederea funcţionării ong-urilor, nu e necesar niciun aviz sau autorizaţie de funcţionare emis de către instituţia noastră”. Adică, din nou, batjocură la adresa cetăţenilor, pentru că la o altă adresă, aparent fără legătură cu prima, cu alt expeditor, tot primarul Florin Cârciumaru răspunde conform interesului care poartă fesul: “în cazul menţionat de dumneavoastră este necesară obţinerea unui certificat de urbanism pentru schimbarea de destinaţie.”
Deşi activităţile comerciale s-au derulat şi continuă a se derula neîntrerupt, “inspectorii” Primăriei au altă părere: “La faţa locului s-a deplasat periodic o comisie şi nu s-a constatat desfăşurarea de activităţi comerciale. Astfel, nu se confirmă că spaţiul în cauză ar avea destinaţia de spaţiu comercial.” Mă rog, poate ni se pare, nouă, celorlalţi. Poate avem vedenii.
La fel, nici Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, nici Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu a găsit magazinele deschise. În mod cert, pe Burci l-a costat foarte mult ca aceste instituţii să nu descopere nimic.

Ale dracu spaţii, ba apar, ba dispar…

La Direcţia de Sănătate Publică Gorj ori se lucrează pe brânci, ori e plin de incompetenţi, din moment ce directorul Marius Boeriu răspunde locatarilor că “până în prezent nu s-au putut verifica toate documentele emise privind desfăşurarea activităţilor comerciale de către d-nul Burci Daniel. Câteva luni mai târziu, DSP a emis trei decizii de suspendare a activităţii, ultima la 16 martie 2010. Burci nu a ţinut cont de niciuna. Garda Financiară, instituţia care trebuia să verifice dacă omul de afaceri respectă deciziile DSP, n-a găsit nici ea vreun spaţiu comercial la faţa locului. Mai rău ca în Dosarele X! Ale dracu spaţii, ba apar, ba dispar, în funcţie de cât e de mare şpaga. Specialişti în bătaie de joc, întrebaţi de cetăţeni ce măsuri legale au adoptat, comisarii de la conducerea Gărzii Financiare Gorj răspund aşa: “s-au aplicat sancţiuni şi s-au dispus măsuri conform competenţelor legale pe care le are Garda Financiară”. Adică s-a luat şpagă şi atât.
Pe lângă DSP, au mai emis decizii de suspendare a activităţilor comerciale cu pricina  DSVSA, la 01 februarie 2010, şi Poliţia Locală Târgu Jiu, la 23 iunie 2011. Destul de neconvingător şi de lipsit de autoritate, domnul colonel (r.) Ion Tudor, din moment ce Burci a redeschis prăvăliile imediat după ce au plecat organele de control… Bine, dacă e să-l credem pe primarul Cârciumaru, toate ilegalităţile identificate au dus la “oprirea activităţii pe o perioadă nedeterminată”. Cum am reuşit atunci, noi, cei de la GORJNEWS, să facem cumpărături acum două zile, şi să luăm şi bon fiscal emis de LICNAR, rămâne, în aceste condiţii, o mare enigmă.

Procurorul – tăinuitor Cârstea, avocatul infractorilor

De la IPJ Gorj aflăm că abia în 2009, după patru ani de funcţionare ilegală, ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au aplicat o amendă anemică, de 1500 lei, contestată, desigur, şi anulată în instanţă. Atât, adică zero barat pe toată linia, poliţişti cu numele.
Procurorul Cristian Cârstea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, prin rezoluţia de neîncepere a urmăriri penale date în cazul lui Burci, s-a erijat nu în procuror, ci în avocat al omului de afaceri şi tăinuitor al infracţiunilor de fals şi uz de fals existente în dosar. Zice aşa domnul   procuror – tăinuitor: “referitor la semnarea în fals a vecinilor (…), prin care aceştia îşi dădeau acordul ca Burci Daniel să-şi deschidă un spaţiu comercial (…) se constată că a intervenit prescripţia răspunderii penale, deoarece acest înscris a fost în cursul anilor 2002 – 2003 şi nu a fost folosit niciodată până în prezent”. În realitate, dacă ar fi făcut minime săpături, procurorul Cârstea ar fi constatat că acel înscris falsificat a fost folosit recent de Burci, în instanţă, pentru a obţine anularea deciziei Primăriei de demolare a spaţiilor comerciale ilegale.

LICNAR, în pericol de dizolvare

Cât despre implicarea ca paravan a LICNAR, o organizaţie care mimează lupta împotriva corupţiei şi a corupţilor, Ordonanţa nr. 26 / 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii spune clar: dacă desfăşoară activităţi comerciale fără autorizările legale, ONG-ul respectiv va fi dizolvat pe cale judecătorească.

Pentru omul de rând, nicio lumină, de nicăieri


Ar fi de dorit ca, măcar pentru câteva momente, conducătorii corupţi ai instituţiilor publice din Gorj să se pună în locul omului simplu, batjocorit la nesfârşit şi lezat în cele mai elementare drepturi şi libertăţi ale sale. După ce ai trăit şase ani cu o sifonărie ilegală ce produce un zgomot infernal chiar sub apartamentul în care locuieşti şi toate instituţiile s-au întrecut în a muşamaliza aceste nereguli, nu îţi mai rămâne nicio speranţă şi nimic de făcut.
Într-o ediţie viitoare vom demonstra cine sunt liderii LICNAR şi ce fac ei cu adevărat pentru oamenii de rând din Gorj.

5 COMENTARII
  • consumator nemultumit 08.07.2011 la ora 13:40 pm
    Bravo domnilor. Felicitari pentru acest reportaj. Eu umpleam de obicei sifoanele la dumnealor. Niciodata nu am primit bon pe motivul ca nu le merge casa de marcat. Cand era barul mai ieseam si la o bere cu vecinii inclusiv cu fostul domn presedinte al asociatiei de proprietari din zona. Pe acela trebuia sa-l cautati si sa-i puneti o intrebare doua. Sta in acelasi bloc cu indivizii. El ia favorizat si tolerat ani la rand. Este ruda cu Primarul Carciumaru si aranja apele pe la primaria Tg-Jiu sa fie favorabile respectivilor. Asa s-a functionat ani la rand fara autorizatii. Eu am avut probleme cu asociatia in urma unei altercatii cu vecinii de deasupra care sunt mai tineri si mai dadeau bairame mai tot timpul. Nu a vrut sa ia masuri pana nu i-am scos ochii cu ceva. Asa a facut si cu indivizii astia. Tot timpul sta in barul lor. Facea cumparaturi de la ei ba chiar si sifoanele le umplea tot de acolo. Cate din cele mentionate anterior au fost achitate si cate primite cadou, asta nu o mai stiu. Inca o data felicitari pentru scoaterea adevarului la suprafata si cautati-l va rog si pe fostul presedinte de asociatie sa va spuna dumnealui cum a umblat numai cu magarii cat a fost presedinte al asociatiei de proprietari si sa dezminta dumnealui cele mentionate de mine. Rusine sa le fie. Il compatimesc pe vecinii de deasupra balcoanelor. Cat a functionat barul, a fost o galagie de nedescris acolo in permanenta. Incepuse sa ne fie scarba noua vecinilor din carter de totii betivanii care urlau, se injurau porcos sau urinau prin gardurile vii din cartier cand sau dupa ce consumau la bodega lu vecinu. Bine le face. Sa-i demoleze primaria ca este oribila si nesigura constructia respectiva.
  • cineva din cinema 14.07.2011 la ora 15:20 pm
    vă admir curajul!
  • cititor fidel 01.08.2011 la ora 11:08 am
    pai da e stilul procurorului carstea sa-i scoata pe infractori curati, albi, imaculati, iar pe oamenii nevinovati sa-i infunde sa le puna in spinare faptele infractorilor pe care ii protejaza. nu merita sa fie nici macar jurist asemenea specimen uman , cu atat mai mult procuror, dar asta este , rugati-va sa nu ajungeti pe la el.
  • caracuda milica 25.08.2011 la ora 15:57 pm
    Domnu Cristi as fi tare curioasa sa vad ce rezolvare are cazul acesta.tare mult as vrea sa aflati cine se afla in spatele lui domnu BURCI DANIEL se pare ca functioneaza desi nu are autorizatii....am incredere in dumnevoastra ca ve-ti scoate adevaru la iveala.
  • GIRLEA CRISTINEL 18.01.2013 la ora 21:39 pm
    Sancţionaţi că au ,,însetat” Preşedinţia României Un tren de marfă care transporta apă minerală către Preşedinţia României, pe ruta Timişoara-Târgu-Jiu-Caracal, a provocat ,,valuri” de-a lungul întregii regionale CFR. Evenimentul s-a petrecut anul trecut, la sfârşitul lunii septembrie, iar cei aflaţi în tură, în ziua respectivă, nu au scăpat nici acum de urmările nefericite ale incidentului care le-a schimbat viaţa. Doi impiegaţi de mişcare au fost sancţionaţi, fiind mutaţi disciplinar cu serviciul din Gara Târgu-Jiu la două staţii CFR de mai mici dimensiuni din judeţ, reducându-li-se considerabil şi salariul. Aceştia au fost acuzaţi că au oprit nemotivat trenul de marfă privat în gara municipiului, deşi ambii ceferişti, dar şi alţi colegi de pe traseul CFR, făcut atunci de mijlocul de transport, au sesizat că marfarul avea o defecţiune la unul din vagoane, fapt ce impunea remedierea de urgenţă a defecţiunii. Foştii salariaţi ai staţiei CFR Târgu-Jiu, impiegaţii de mişcare (IDM) Cristinel Gîrlea şi Florin Ştraţ se aflau în tură la data de 28 septembrie 2008, zi de duminică în calendar, în gara municipiului. Pentru că şeful de staţie era liber, Gîrlea era IDM dispozitor, Ştrat era IDM localist, iar IDM expeditor era Gheorghe Ciobescu, cel care are şi el un rol important în felul în care s-au petrecut lucrurile atunci în gară. La orele 10.06, în staţia CFR a municipiului soseşte trenul 30402, ,,nesemnalizat instrucţional, adică neavând cârlig de tracţiune la unul din vagoanele semnal, discul roşu fiind agăţat pe cutia vagonului”. Această defecţiune, constatată la ultimul vagon din compunerea trenului, a fost sesizată în staţia CFR Strânbuţa, aflată la intrarea pe Defileul Jiului, la orele 8.40, angajaţii de aici emiţând şi o dispoziţie care prevedea şi verificarea trenului de către Revizia Vagoane în staţia Târgu-Jiu. Cei doi impiegaţi de mişcare constată că trenul marfar aparţinea societăţii SERVTRANS INVEST Bucureşti, că nu era însoţit de şef de tren şi nici de revizie de vagoane a societăţii, fapt de care nu avea cunoştinţă însă operatorul de circulaţie. Se constată, de asemenea, că trenul avea în compunere vagoane încărcate cu apă minerală, ce trebuiau să ajungă la Caracal. Pe parcurs, Cristinel Gîrlea află, întâmplător, că marfa ar fi trebuit să ajungă la Preşedinţia României. Demersuri conform regulamentelor CFR La orele 10.35, impiegatul de mişcare dispozitor Cristinel Gîrlea aduce la cunoştinţă toate aspectele constatate, printr-o telefonogramă, operatorului de circulaţie. La aceeaşi oră, mecanicul marfarului, Ion Coacă, înscrie neregula constatată, şi la Târgu-Jiu, în registrul de mişcare, prezentând şi un proces-verbal încheiat cu şeful staţiei CFR Baru Mare, în care se arată că trenul a avut probleme tehnice, la vagonul de semnal, fiind consemnată existenţa cârligului de tracţiune rupt. Impiegatul din Târgu-Jiu îl întreabă pe mecanic, prin staţie, ce va face în legătură cu expedierea trenului, mecanicul răspunzând că aşteaptă un răspuns adecvat în privinţa părăsirii staţiei din municipiu de la firma în posesia căruia se afla marfarul. La orele 11.55, mecanicul trenului face o nouă însemnare în registrul de mişcare expeditor, prin care consemnează că, în urma dispoziţiei unuia dintre operatorii SERVTRANS, s-a dispus ca trenul să nu plece din staţia CFR, fără vagon semnal, până la remedierea cârligului rupt. Curg ameninţările ,,Între orele 10.30 şi 14.00 am fost ameninţaţi (n.r. Cristinel Gîrlea şi Florin Ştraţ), presaţi, cât şi întrebaţi, atât de către regulatorul de circulaţie Craiova, ing. Popa Ingineru Gheorghe, cât şi de regulatorul de circulaţie Craiova, Constantin Glodeanu, să expediem trenul cu neregula arătată”, se precizează în memoriu semnat de cei doi impiegaţi de mişcare şi adresat ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Mai mult, Florin Ştrat este întrebat de regulatorul de circulaţie Craiova dacă ştie sau are la cunoştinţă ,,cine este director la SERVTRANS”, fapt ce implică, în opinia celor doi, expedierea trenului. La această întrebare, Ştrat ar fi răspuns că nu ştie şi că nici nu îl interesează acest aspect. ,,În urma presiunilor şi ameninţărilor, trenul a fost expediat la orele 14.25, pe baza unei dispoziţii emise de şeful de tură RC, Constantin Glodeanu, şi semnată de şeful diviziei Trafic, Victor Frasinioni”, se arată în acelaşi document ajuns pe masa ministrului Berceanu. Memoriul nu primeşte însă răspunsul scontat de cei doi angajaţi CFR, deoarece reprezentanţii Ministerului Transporturilor le transmit iniţial celor doi salariaţi ai Gării Târgu-Jiu, în mail, următoarele: ,,Aveţi răbdare, cu siguranţă veţi primi răspuns în termenele legale”. Anchetă şi sancţiuni După un concediu medical, luat la puţin timp după înregistrarea acestui eveniment, şi după câteva zile petrecute în spital, ceferistul Cristinel Gîrlea se întoarce la serviciu, stresat în urma celor întâmplate. Imediat este anchetat de revizorul de sector al Gării Târgu-Jiu. Între timp, colegul acestuia, Florin Ştrat trece deja printr-o anchetă asemănătoare care se finalizează cu sancţionarea acestuia. Ştrat este astfel înlocuit din funcţia de IDM I de la staţia Târgu-Jiu, în IDM II la staţia Rovinari, ancheta în cazul lui nefiind atunci finalizată. Cristinel Gîrlea are şi el parte de acelaşi tratament, fiind obligat să răspundă la o serie de câteva zeci de întrebări legate de oprirea marfarului în staţia CFR, deşi această măsură nu ar fi fost contrară reglementărilor CFR, în legătură cu siguranţa circulaţiei feroviare. În urma anchetei, şi acest salariat este sancţionat cu înlocuirea din funcţia de IDM I de la Staţia CFR Târgu-Jiu, cu IDM III la staţia Valea Sadului. ,,Noi nu ne face vinovaţi de nereguli”, spun într-un glas ambii ceferişti, fapt ce îl susţin în memoriul înmânat conducerii Regionalei CFR Craiova. Ambii susţin, de asemenea, că au procedat conform regulilor de serviciu, motiv pentru care nu ar fi meritat sancţionarea şi penalizarea din salariu. ,,Am fost trimis la Valea Sadului şi mi s-a redus 400 de lei din salariu. Eu am o vechime la CFR de 13 ani, iar colegul meu de 20 de ani, timp în care ne-am desfăşurat activitatea respectând ordinele, regulamentele şi dispoziţiile în vigoare, cu privire la siguranţa circulaţiei”, susţine Cristinel Gîrlea. Acesta spune că deţine la dosarul ajuns la instanţă şi un document prin care se arată că personalul marfarului s-a retras la odihnă, pe perioada staţionării trenului, mai ales că acest lucru se impunea după 14 ore de serviciu continuu. Neregulile, pe rolul Tribunalul Gorj Impiegatul Gîrlea îşi caută dreptatea în instanţă ,,Se caută pe toate căile posibile înlocuirea noastră şi aducerea altor impiegaţi de mişcare care să-şi desfăşoare activitatea în modul cerut de cei de la conducerea staţiei Târgu-Jiu, a Regulatorului de Circulaţie Craiova cât şi a Diviziei Trafic Craiova. Am făcut contestaţie cu privire la sancţiunile aplicate, la Tribunalul Gorj”, anunţă cei doi impiegaţi atât conducerea Regionalei CFR Craiova cât şi Ministerul Transporturilor, prin memoriile adresate. Răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor nu îi descurajează pe cei doi, deşi în martie 2009 lor li se transmit următoarele: ,,Din analiza dosarelor cu acte care au stat la baza sancţionării dvs. a rezultat că măsurile luate de SRCF Craiova au fost în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Având în vedere că deciziile de sancţionare au fost atacate în justiţie, conform prevederilor Codului Muncii, pe cale de consecinţă, instanţa este singura în măsură se pronunţe şi să soluţioneze această cauză”. Ceferiştii trimit un memoriu asemănător şi Sindicatului Mişcare-Comercial Bucureşti. Bâlbele sistemului gorjean de justiţie Ajunşi în instanţă, în 13 noiembrie 2008, după ce atacă deciziile de sancţionare, cei doi impiegaţi se lovesc de alte probleme. În momentul în care, la data de 5 martie 2009, s-a dat pronunţarea în dosar, prin Sentinţa Civilă nr.1455, instanţa respingând contestaţia formulată de Cristinel Gîrlea, în locul numelui acestuia figurează numele martorului din dosar, Gheorghe Ciobescu. ,,Am constatat că în sentinţa civilă apărea în locul numelui meu cel al lui Gheorghe Ciobescu, iar la partea intimată era trecută SNCFR Marfă-Regionala Craiova în loc de Regionala Craiova, Divizia Trafic”, susţine Gîrlea. Instanţa se sesizează din oficiu de eroarea apărută şi o săptămână mai târziu se modifică cele două greşeli, dar se comite o a treia. De această dată numărul dosarului cauzei este trecut greşit. Impiegatul face însă recurs la Curtea de Apel Craiova, însă are temerea că aici vor fi trimise alte documente, în condiţiile în care numărul dosarul în care ceferistul se judecă este altul. ,,Mă tem că se încearcă intenţionat tărăgănarea procesului, este deja a treia greşeală apărută într-un proces ce părea simplu la început”, spune angajatul de la staţia CFR Valea Sadului. CFR nu se disculpă Reprezentanţii CFR îşi explică aplicarea sancţiunilor referitoare la cei doi salariaţi chiar în decizia de sancţionare emisă acestora. ,,Salariatul nu şi-a recunoscut vinovăţia răspunzând că nu a expediat trenul deoarece impiegatul de mişcare Gheorghe Ciobescu nu a vrut să înmâneze ordinul de circulaţie mecanicului, cu condiţiile de circulaţie primite de la IDM, a considerat că dispoziţia RC contravine înscrierilor făcute de mecanicul trenului în registrul de mişcare al impiegatului iar următoarele dispoziţii le-a luat la cunoştinţă sub semnătură abia la orele 13.00, din cauza presiunilor făcute de RC Craiova”, se arată în decizie. În acelaşi document se menţionează că Cristinel Gîrlea a fost sancţionat în perioada 2005-2008 de patru ori, pentru activităţi în activitatea de mişcare, ,,dovedindu-se că nu poate conduce activitatea de mişcare într-o staţie cu activitate complexă ca Staţia Târgu-Jiu”. Impiegatul contestă însă aceste remarci şi declară că, dacă va câştiga în instanţă, va solicita să îi fie şterse din cartea de muncă aceste sancţionări pe care nu le recunoaşte ca fiind reale. În ciuda tuturor acestor neînţelegeri, trenul marfar a ajuns la destinaţie, deşi pe parcursul traseului circulaţia feroviară nu a fost în siguranţă, fapt ce reiese din documentele cu care cei doi îşi susţin spusele.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.