Cum vin banii
Cum vin banii
Fotbal14 septembrie 2012

Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide, este una dintre învățăturile biblice care par să se potrivească de minune Pandurilor în acest moment.
Puțini știu că, în ciuda startului perfect de campionat făcut de trupa lui Grigoraș, lucrurile nu au stat la fel de bine și la nivelul conturilor, banii venind foarte târziu. Înainte de meciul cu Rapid, nicio primă din acest sezon nu fusese achitată, dar jucătorii Pandurilor și-au văzut de treabă și au jucat fotbal. Astfel, jucând un fotbal frumos și fiind pe primul loc, fotbaliștii Pandurilor au cerut și, până la urmă, li s-a dat. CEO a deschis baierele pungii pentru că performanța obligă, iar Pandurii reușește prin performanță să facă să se vorbească și frumos despre mineri, categorie căreia, până acum nu-i erau atribuite decât acțiunile brutale din urmă cu mai mulți ani.

Chiar dacă poate fi considerată a fi forțată, aș încerca să fac o analogie. Ultimul titlu la fotbal ajuns în Oltenia a fost cucerit de Universitatea Craiova în 1991, vremuri în care Știința nu stătea pe roze din punct de vedere financiar. La începutul acelui sezon, jucătorilor li s-a spus franc faptul că urmează o perioadă lungă în care nu vor primi bani, însă în conturi urmau să intre, mai târziu, banii din transferul lui Gică Popescu la PSV Eindhoven. Conducerea craioveană le-a mai spus jucătorilor că aceia care nu sunt dispuși să joace fotbal așteptând ca recompensa să vină ulterior, pot pleca. Și fotbaliștii n-au plecat, iar Universitatea a câștigat campionatul. Ar fi posibil un nou titlu pentru olteni?…

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.