Dacă mi-aș extirpa creierul, aș fi la fel de fericit ca procurorul Moța
Dacă mi-aș extirpa creierul, aș fi la fel de fericit ca procurorul Moța
Investigatii30 noiembrie 2012

Am sunat-o de mai multe ori, săptămâni la rând, pe Dr. Lidia Pavel, soția primarului comunei Peștișani, ca să aflu răspunsul ei la o întrebare care mă macină de ceva vreme: de ce stă Florin Pavel SINGUR la pușcărie? Căci arestul IPJ Gorj tot pușcărie e… A acceptat greu, cu rezerve firești, și nu mi-a spus nici pe departe totul (vezi interviul ).

Nu m-am ocupat îndeaproape de cele întâmplate în ultimii ani la Peștișani, dar promit să pun în perioada următoare niște întrebări legate de modul în care se face justiția în raport cu problemele din această comună. Sigur, distinșii procurori trebuie lăsați să lucreze în liniște, iar jurnaliștii să rămână, toți, doar goarna semi-imbecilă prin care ei transmit prostimii izbânzi de ultimă oră în lupta cu marea corupție.

Deocamdată, subliniez numai câteva lucruri, evidente și pentru vânzătorii volanți de ziare care n-au apărut, încă, în vreo emisiune a lui Dan Diaconescu:

Era imposibil ca un singur om, Florin Pavel, să facă SINGUR toate nenorocirile care i se pun în cârcă, la Peștișani.

A-l ține SINGUR în arest și a cocoloși, timp de șase luni deja,  multe alte persoane implicate în problemele de la Peștișani, seamănă cu justiția de bodegă, de la a șaptea bere în sus. Seamănă a justiție cu pipeta. Seamănă a justiție excesiv de selectivă. Unii au clauză de imunitate, alții nu, iar acest tratament diferențiat este descalificabil pentru procurorii gorjeni care-l practică.

Faptele care i se impută lui Florin Pavel sunt antice și de demult. Pentru justiția din Gorj, ele au căpătat conotații penale doar după ce a câștigat alegerile locale. E regretabil că, mai nou, procurorii gorjeni se implică în validarea sau invalidarea votului popular, arestând opțiunea majorității, imediat după ce a fost exprimată. (E ca la IPJ Gorj. Cu ani în urmă, la cinci minute după ce a câștigat concursul de șef al Poliției Orașului Rovinari, neagreatului Liviu Chițiba i s-a retras avizul de acces la informații clasificate. De ce imediat după și nu înainte de concurs, mânca-v-aș gura?)

E inadmisibil că apar denunțători “de bună credință”, care n-au somn de “bunul mers al comunei”, doar după ce gașca lor e pe punctul de a pierde alegerile și de a se îndepărta de banii statului și de contractele firmelor agreate cu statul.

E dureros că procurorii, înainte să ajungă la campusul de la Peștișani, nu s-au împiedicat de campusul – dărăpănătură de la Bârsești. E dureros că apartenența la PSD aduce, în Gorj, imunitate liderilor acestui partid.

Merită scuipați între ochi cei care pretind că în Gorj există justiție sau că această anchetă penală se derulează corect, din moment ce doi dintre experții numiți să facă expertize “corecte” au fost numiți, recent, în funcții publice de unul dintre învinuiți, chiar în timp ce expertizau (“corect”, firește). E limpede că expertizele lor sunt scrise după dictare. Deci, ce justiție e aceasta? Or, dacă faceți justiție la caterincă, de ce-l mai țineți închis pe Pavel, domnilor procurori? Eu chiar mă declar de acord să-mi extirpez creierul: doar așa aș putea ajunge la fel de fericit ca procurorul Moța. El a obținut nenumărate prelungiri ale mandatului de arestare a lui Pavel invocând faptul că, în libertate, primarul ar influența experții!!! Între timp, un lider de partid i-a numit în funcții publice, dar Moța se face că plouă, pentru că doar Pavel e pe lista celor care trebuie să pice în afacerea Peștișani. A scris Gorj Exclusiv, acum două săptămâni, despre numirile politice în funcții publice ale celor doi experți. Din păcate, Moța citește și crede alt ziar, de culoarea campusului de la Bârsești, și o singură altă ziaristă. Nepermis de puțin, pentru așa un procuror.

E inacceptabil să lași un om închis, care așteaptă să-ți finalizezi ancheta pe care ai abandonat-o dinainte să pleci în concediu, la București, ca să te faci de râs concurând pentru o funcție în care ajung, cu greu, doar procurorii cu respect pentru ideea de justiție și cu frică de Dumnezeu. Doar procurori ale căror rezoluții nu sunt aflate de ziariști înainte să le afle prim-procurorii. Deci, Moța nu, n-are cum.

Băiatul de 11 ani al lui Florin Pavel știe, așteaptă, merge cu mama lui la vorbitor…

Acest articol a fost scris de Narcis DAJU, ziarist abuzat de Șeful Secției Penale a Judecătoriei Tg Jiu, judecătorul Liviu BOIAN.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.