“Dacă nu e mânjit și el, Ponta să trimită urgent corpul de control să cerceteze cum s-au furat 15 milioane de euro pentru gropile de pe D.N. 66!”
“Dacă nu e mânjit și el, Ponta să trimită urgent corpul de control să cerceteze cum s-au furat 15 milioane de euro pentru gropile de pe D.N. 66!”
InterviuriInvestigatiiUltra - Scurte28 aprilie 2014

-Domnule Ion Săvoiu, ca președinte al Forței Civice Gorj ați solicitat premierului Ponta, ministrului Dan Șova și directorului general al CNADNR o serie de documente și date financiare legate de tragedia D.N. 66, o arteră rutieră a cărei modernizare a început acum șapte ani, a înghițit nenumărate milioane de euro și este departe de a se fi încheiat. Ați primit răspunsurile scontate?
-În primul rând, țin să subliniez un lucru extrem de regretabil: faptul că Ponta, Călinoiu, Cârciumaru și toată armata de parlamentari gorjeni sunt incapabili să repare, de șapte ani, 30 de km de drum. Ei sunt cei care țin acest județ paralizat și aruncă oamenii de rând în disperare. Asta dovedește că nu le pasă câtuși de puțin, că nu au nicio strategie, nici un obiectiv. Ce obiectiv au îndeplinit ei în ultimii șapte ani dacă n-au fost în stare să repare 30 de km de drum, dar au decontat, deja, circa 15 milioane de euro pe lucrări neefectuate?
Revenind, până în prezent am primit răspuns doar de la CNADNR, unul batjocoritor și cu atât mai dureros cu cât este semnat de un gorjean, Narcis Neaga, ajuns vremelnic în fruntea acelei instituții. Este stupefiant, dar nu mi s-a transmis niciunul dintre documentele solicitate, invocându-se dreptul de proprietate intelectuală, industrială și principiul concurenței loiale!  Nici contractele semnate cu firmele maghiară și spaniolă, nici contractul cu consultatul englez, nici graficele de lucrări, nici ce lucrări efective s-au decontat și nici ce sume s-au plătit! Mai mult, nu mi s-a “deconspirat” niciuna dintre firmulițele mahărilor PSD din Gorj, care au subcontractat de la societatea spaniolă COMSA SAU lucrările de modernizare a DN 66.

-Pe ce vă bazați, atunci când susțineți că s-ar fi plătit deja circa 15 milioane euro pentru gropile de pe DN 66?
Accesând “Registrul operațiunilor generatoare de plată”, am descoperit că, de la 1 ianuarie 2013, deși nu s-a mișcat aproape nimic pe D.N. 66, firma COMSA SAU a primit 266.464.457.100 lei vechi, adica mai mult de 6 milioane de euro! Pentru ce? Dacă Ponta mai are o brumă de respect pentru locuitorii acestui județ, să trimită urgent corpul de control al primului ministru să ia urma acestei bombe penale! Și asta nu e nimic! Din aceeași sursă – puteți verifica – am aflat sumele plătite de același Neaga catre HYDER CONSULTING, o firmă englezească angajată să supervizeze lucrările pe DN66. Păi din moment ce nu se lucrează, HYDER nu are ce superviza! Și, totuși, de la 1 ianuarie 2013 această firmă a primit și ea peste 800 de mii de euro!
Ca o paranteză, de la Bumbești Jiu la Petroșani se prefigurează același dezastru: acolo se lucrează cu aceeași “viteză”, dar s-au plătit deja unei alte firme spaniole, COPISA, care s-a asociat cu firma COREMI a multi-miliardarului Nicolae Sarcină, peste un milion și două sute de mii de euro!
La aceste sume se adaugă milioanele de euro plătite din 2007 până în 2011 firmei maghiare VEGYEPSZER INTERNATIONAL LTD. La fel, nici ei nu au făcut nimic, doar s-au încărcat cu milioane de euro și au plecat. În răspunsul emis de Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, dânsul recunoaște cu o seninătate imperturbabilă că nici până azi, în 2014, statul român n-a mișcat vreun deget pentru a recupera măcar garanția de bună execuție, în sumă de 3.572.681 euro, depusă într-un cont bancar inaccesibil guvernului nostru! Acești lideri ai Partidului Nesimțit au nesimțirea de a veni iar, în aceste zile, la porțile oamenilor, cu candidații lor nesimțiți, să le cerșească iar voturi, cu o nesimțire maximă! Mă întreb și eu: dacă Ponta sau Călinoiu ar fi avut de recuperat 3 milioane și jumătate de euro pentru familiile lor, ar fi așteptat atâția ani fără să facă nimic? Sau inacțiunea lor se explică tocmai prin faptul că sunt mânjiți până la gât în această afacere deosebit de penală, de pe urma căreia suferă zeci de mii de gorjeni?!
– Cum vă explicați că, în ultimul timp, sunteți singurul lider politic interesat de soarta D.N. 66?
-Șefii partidelor din Gorj s-au obișnuit să deschidă gura doar în subiectele în care au interese personale imediate și doar pentru a prosti alegătorii. Însă, cine umblă printre oamenii de rând și stă de vorbă cu ei pricepe repede că gorjenii au început să se trezească, și se va vedea asta și la alegerile din 25 mai.
Oricum, în cel mai scurt timp, Forța Civică va depune plângeri în instanță față de refuzul guvernului Ponta de a comunica informațiile publice legate de D.N. 66 și față de jaful de milioane de euro.

3 COMENTARII
  • EU GORJEAN 28.04.2014 la ora 19:16 pm
    LAS STATI CALM CA PE DN66 ROVINARI - BUMBESTI-JIU NU LUCREAZA NICI O COMSA SA SI NUMAI SUBANTREPRENORI, DIN CARE DOAR CITIVA AU HABAR DE CONSTRUCTII, CONSULTANTA HYDER DE ABIA S-A CHINUIT SA II INVETE SA LUCREZE CATE CEVA, SI DACA DRUMU II SUBLICITATA VOI CHIAR CREDETI CA SE VA FACE VREODATA :) ASA MAI DECONTEZA SI EI CATE CEVA CE SE MAI POATE LA PRETURI CAT DE CAT OK, SI GATA DISPAR ;) SI STATU ROMAN IAR FLUIERA IN DUDA
  • Olaru 28.04.2014 la ora 21:39 pm
    Drumul va fi gata pana la alegeri sa se laude Poanta cu el .
  • economist 08.06.2014 la ora 21:18 pm
    toate firmele protejate subinchiriaza la firme care nu sunt verificate de finante 2 ani dupa care intra in insolventa ....scopul....fraudarea bugetului de stat....T.V.A. NEACHITAT SAU DEDUS, IMPOZIT PE PROFIT MAI MIC....practica generala...NU VERIFICA NICI UN ORGAN ABILITAT....DE CE ACEASTA PRACTICA ESTE ACCEPTATA , pentru ca este posibil ca cei C.C.C. sprijiniti de parchete si judecatori care abroba insolventa sa favorizeze infractorii.....oare exista dreptate in Gorj?.....cei ce au sesizat aceste aspecte au fost dusi la tacere... sau urmeaza?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.