Davițoiu: ”În 2014, CEO va disponibiliza circa 5000 de salariați!”
Davițoiu: ”În 2014, CEO va disponibiliza circa 5000 de salariați!”
Ultra - Scurte22 noiembrie 2013

Fostul lider democrat-liberal Nicolae Davițoiu este convins că în 2014 aproximativ 5000 de angajați din cadrul CEO vor fi concediați. Davițoiu și-a motivat această afirmație spunând că CE Oltenia va pierde contractele pentru vânzarea de energie şi că nu va fi listată la bursă. De asemenea, Davițoiu crede că la finalul lui 2014, CEO va fi privatizat majoritar.
”CEO în momentul de faţă vinde la preţuri care sunt mult sub preţurile de producţie. Vor fi 4-5 mii de concedieri la anul. Lucrurile sunt foarte clare, ca să se menţină pe linia de plutire la anul complexul, ca să poată fi listat la bursă pentru că trebuie să fie, pentru că are nevoie de bani, ei trebuie să facă ceva, să aibă o situaţie financiară bună. Ori atunci când se listează pe bursă, ca şi Nuclearelectrica, ca şi Romgaz trebuie să publice de fiecare dată bilanţul, performanţele economice, din trei în trei luni.  La performanţele care le-a publicat până acum, n-are nicio şansă la listarea pe bursă”, a declarat Davițoiu.
Mai mult, Davițoiu este convins și de faptul că anul viitor, CEO va fi privatizat majoritar, lucru stabilit și în acordul pe care România la făcut cu FMI.
”Complexul Energetic Oltenia nu va fi listat pe bursă, ci se va vinde. Undeva pe la sfârşitul anului viitor. Am văzut că este prevăzută şi în memorandumul cu FMI vânzarea majoritară, adică undeva la 51% ”, a mai precizat Davițoiu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.