De ce nu scriu editoriale: „În şapte zile vei fi arestat!”
De ce nu scriu editoriale: „În şapte zile vei fi arestat!”
Opinii26 ianuarie 2011

Mi-am propus de mult – şi mulţi cititori mi-au cerut – să includ în paginile Ziarului de investigaţii GORJNEWS şi câte un editorial. Am tot evitat pentru că eu ştiu să scriu doar nuanţat şi doar adevărul despre realitatea imediată. Problema este că în prăbuşirea continuă economică, morală şi culturală a României şi a Gorjului nu e nicio nuanţă. E prăbuşire continuă într-un hău fără întoarcere şi atât. E vorba în acest proces de nişte jeguri care ne conduc şi ne trag în jos, şi de un popor care decantează acest jeg şi îl scoate la suprafaţă cu emfază, ca pe ceva de laudă.

PDL Gorj, păpuşa gonflabilă din braţele PSD-ului iubitor

De ce să urmăresc eu şi să comentez atacurile lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta – deunăzi îl punea la îndoială şi ca procuror – şi ale lui Dian Popescu cu privire la Ion Călinoiu, din moment ce la doar câteva săptămâni distanţă ei ne anunţă naşterea unei noi mari alianţe politice, aproape cât fostul partid unic de mare, cu aerul nevinovat al beţivului care dimineaţa simulează că nu s-a întâmplat nimic seara trecută, când, mort de beat,  şi-a luat la omor muierea. Faţa ei tumefiată ţine, însă, minte perfect fiecare alint din acea noapte romantică. Cum să explici cititorilor viziunea şi strategia viitorului preşedinte al PDL, Vasile Blaga, care, după ce  a stors de identitate, de discurs şi de orice împotrivire organizaţia judeţeană, a predat-o PSD-ului, păpuşă gonflabilă, să-i facă felul, în toate felurile.

Un ziar poate face meniul aleşilor

În nouăzeci şi nouă la sută din cazuri, autorităţile şi politicienii, prin ceea ce spun, fac agenda publică şi, deci, sumarul ziarelor. Ca director editorial al Ziarului GORJNEWS, am ales să le  dau, eu şi echipa mea, prin ceea ce scriem, subiecte de discuţii, dureri de cap şi insomnii celor care ne conduc. Cum ar veni, ia tu de la GORJNEWS, că e original. De la Băsescu ia toată lumea, deci n-are farmec.

Serialele noastre nu sunt ca ale lor

Aţi găsit şi veţi găsi în continuare în GORJNEWS seriale. Pentru că cei despre care scriem nu deraiază episodic. Au făcut din asta un mod de viaţă. Pentru că nu facem ca alţii. Suntem consecvenţi şi coerenţi cu noi înşine, în primul rând. Adică nu ne oprim după episodul I, indiferent de presiuni şi de consecinţe. Spre comparaţie, amintiţi-vă cum, luni de zile anul trecut, un cotidian local a cerut arestarea lui Nicolae Sarcină, prezentându-l drept cel mai mare infractor din istoria Gorjului şi somând tot felul de instituţii să-l bage la bulău. La puţin timp distanţă, patronul cotidianului cu pricina s-a asociat cu Nicolae Sarcină şi a preluat paza la Complexul Energetic Turceni. Adică presa e doar o etapă intermediară către bani, către foarte mulţi bani. Călare pe salteaua cu bani, omul se stafideşte, putrezeşte, moare fără să bage de seamă.

Tudor, cerut la „Panoul de onoare”

Am scris foarte mult despre Poliţia Comunitară Târgu Jiu şi n-are niciun haz să continui, dar acolo nu se poate trage linie şi nu se poate vieţui înăuntrul legilor. Este cel mai cerut subiect pentru emisiunea „Panoul de onoare”, pe care o realizez la GORJ TV. Aşa se întâmplă când şefii instituţiilor vor cu tot dinadinsul să se potrivească lumea după ei, şi nu ei să se regleze după mersul lumii.

Cea mai emisiune frumoasă

Cel mai mult îmi place o emisiune TV de la un post local la care nu se uită nimeni. Realizatoarea îl contrazice la fiecare ediţie pe Blaise Pascal, demonstrând că  omul e o trestie necugetătoare, care se îndoaie sau, mă rog, se cocoşează după fiecare invitat. Nu ţine minte, nu are puncte de vedere ale ei, laudă azi pe cel criticat ieri şi partea cea mai tare e că din trei în trei vorbe sloboade cuvântul cheie: „bănuţi”. Dacă ar băga şi un „P” încercuit pe ecran, ar mai merge. Aşa, însă…

Dezvăluiri înfiorătoare din ograda DSV-ului

În numărul viitor al Ziarului de investigaţii GORJNEWS scriu iar despre directorul adjunct de la DSV pentru că, după ediţia de săptămâna trecută, mi-au venit documente înfiorătoare. Apoi, prietenii lui nu pot fi şi prietenii mei, iar serialele nu au niciodată un singur episod. Mă rog, ca să fiu un om de lume la ora asta ar fi trebuit să mă găsesc deja asociat în afaceri cu victima, după modelul cel puţin scârbos povestit adineauri.

Răsculaţi-vă înăuntru

Când scriu editoriale, se supără şi mai multă lume, şi se răscoală. În afară, pentru că înăuntru – pentru cei despre care vă povesti adineauri – nu mai există demult.
Notă: Un om mic, acum paznic şi la Complexul Energetic Turceni, mi-a transmis că, dacă mai scriu despre el, „în şapte zile voi fi arestat.” Mi s-a făcut atât de frică, încât n-am mai scris, dar cred că va fi personajul principal al primei plângeri penale întocmite de sus-semnatul, pe persoană fizică, dacă n-o să-mi tremure mâna, de frică, foarte tare.
Partea bună e că oamenii mici nu se văd şi nu se aud.
Partea proastă e că oamenii mici compensează deficitul de statură, altitudine şi vertebre prin faptul că put.

3 COMENTARII
  • gorjanul 26.01.2011 la ora 20:37 pm
    Da Narcis ai dreptate , dar trebuie sa stii faptul ca , cu cat mai mic e ,, omul ,, cu atat pute mai tare .
  • Antidot 27.01.2011 la ora 9:39 am
    Pestele de la cap se impute si ca sa vedeti ca e asa : Pute toata Prefectura a hoit, iar ministrul alearga sa vaneze....”angajatorii de hartie”. Put Politia si DNA-ul a dosare penale dospite prin v'un sertar de la nu stiu care compartiment ; Cum sa nu fii trist cand auzi de arestari in "7 zile" comandate poate chiar de hotii care sttriga hotul! 1. Capo del tuti capo pute rau - ca "stampileaza" cu "coada vacii" in loc de stampila Prefecturii; iar al de sub el vede tot si sta la panda ca sa-i ia locu', da' n-are curajul sa spuna ce vede ; 2. Adjunctu' - tablagiu' care a facut "salt inainte" dupa o flegma in mecla si a fost avansat la rang de comandant, pute si el rau; 3. Ce sa mai zicem si de Consilu' Judetan' care pute-a "agricultura" neperformanta; 4. Sindicatele apera pe patronii si nu pe muncitori si se mandresc cu Carmen Electra; 5. Pute si la APIA si colcaie a coruptie cand o sefa care se vrea "Pretty Women", cu giru' lu' Capo del Tuti Capo, ia bani de la argati in loc de vasilina sa-si "unga" scaunul; 6. DSVu' pute si mai rau fiin'ca probele de carne controlata s-au imputit, iar "malaiul" cernut nu mai are loc in saci; 7. Pute si la Jandarmerie, dupa ce un "fost" si-a rupt pantalonii-n cur la proba de cinsope' metri garduri; 8. Ce sa mai zicem la ISU, ca pute-a "Fabrica de angajari" pe banda rulanta; 9. La Garda de Mediu, pute sefutu' care vinde pe sub mana parchetul produs de nevasta-sa la Parachet; 10. Toate institutiile cu rang de control put pen'ca au PLAN la dat amenzi: minim 3 pe luna, uitand ca ele tre' sa-ndrume si nu sa-nfunde firmele care mor pe capete; 11. Pe la primarii pute de nu poti trece fiin'ca si-o "trag" pe la spate unuii altora uitand sa spele urmele; 12. Pute pe la benzinarii pentru ca se vinde conbustibil neaccizabil la pret de accizabil si evaziunea fiscala e-n floare, sub ochii lui El Capo care se mandreste c-a destructurat evaziunea fiscala din Gorj cu doi studenti care-au fost prinsi c-au stat pe blat o noapte la Ranca sau c-au inchiriat schiuri fara bon de casa; 13. Pute peste tot de nu mai poti sa respiri si in curand toti o se se n-asfixiem de-atata puteala ca n-o sa mai putem respira-n tara asta....
  • 215 27.01.2011 la ora 11:13 am
    Dupa logica astarii presedintelui CJ Arges, Nicole cu, care e arestat pentru o presupusa fapta penala comisa in 2005-2006, adica dupa 5 ani, inseamna ca pe sf. Vasalie de la Prefectura o sa-l salte baietiimabia in 2013?!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.