De ce o să votez Traian Băsescu
De ce o să votez Traian Băsescu
Opinii3 decembrie 2009

basescuPentru că între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este cel puţin diferenţa de clasă şi de bun simţ dintre Ionel Manţog şi Ion Călinoiu.
Pentru că la cât de dezvoltate sunt astăzi mafiile din România şi de întrepătrunse cu instituţiile de stat şi de încasat banii degeaba, avem în continuare nevoie de un preşedinte cu coaie.
Pentru că, spre deosebire de camarila pesedistă, generalii lui Băsescu din serviciul secret în care am activat zece ani se mai duc şi pe la biserică, şi se mai îndeletnicesc şi cu ţara asta.
Pentru că a greşit, deja, suficient, şi tocmai şi-a cerut scuze, în interviul acordat lui Cătălin Tolontan, faţă de 22 de milioane de români. Pentru că nu mai avem timp, ca popor, pentru alte greşeli, alţi greşiţi şi alte iertări.
Pentru că României şi Gorjului îi mai lipsesc exact cinci ani de guvernare pesedistă pentru a uita de tot drumul înapoi, către normalitate.
Pentru că România sub Mircea Geoană ar fi precum Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj sub Viorel Salvador Caragea, precum comuna Schela sub Aristide Şerbănescu, precum PNL Gorj sub Dan Ilie Morega.
Pentru că majoritatea activiştilor PSD nu cred în Mircea Geoană nici ca preşedinte de partid, cu atât mai puţin ca preşedinte de ţară, pe când portocaliii văd în Traian Băsescu “împăratul lor”.
Pentru că libertatea presei a fost şi va rămâne întotdeauna incertă sub PSD.
Pentru că, bine sau rău, Traian Băsescu a condus o ţară, a condus nave. Mircea Geoană nu a condus, încă, nimic, dar este butonat, condus şi copleşit de datorii şi de obligaţii.
Pentru că, atunci când vorbeşte Traian Băsescu, apropiaţii săi, politici sau nu, tac, în timp ce, atunci când crede că are ceva de spus, Mircea Geoană cere voie să se înscrie la cuvânt sau, primeşte, pur şi simplu, notiţe şi crâmpeie de discurs.
Pentru că statul român continuă să influenţeze foarte mult viaţa cetăţenilor săi, şi pentru că nu este loc de mai rău.

24 COMENTARII
  • Silviu sh 18.01.2010 la ora 21:03 pm
    Bune motive. Sunt in acord cu tot ce ai scis. Domnul Basescu are defecte, dar macar ne-am obisnuit cu ele. Nu este nevoie sa suportam pe Geoana si totalitatea defectelor cumulate pe pe care le aduce la presedentie.
  • eu 18.01.2010 la ora 21:04 pm
    Pt ca nu te duce capu'. Mai pe romaneste.... esti limitat
  • jana g 18.01.2010 la ora 21:04 pm
    Comparatiile de mai sus sunt patetice si de toata jena, dar nu asta e problema...chiar numai de asta il votezi pe Basescu...ia mai gandeste-te...m-ai dezamagit...sincer...nu ca il votezi pe Base...si eu il votez, dar...vorba celui de mai sus..asta e!
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:05 pm
    @)eu Spui ca nu mă duce capu' şi că sunt limitat. Sunt conştient de toate acestea şi să ştii că nici mie nu-mi e uşor aşa. Pe de altă parte, polemica, dezbaterea presupun nu atacuri la persoană, ci abordarea (pseudo)argumentelor interlocutorului.
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:05 pm
    @)jana g "G" - ul din id-ul tău sună promiţător, construcţia ilogică a comentariului, descurajant.
  • 1234 18.01.2010 la ora 21:05 pm
    pentru ca ai niste polite de platit. recunoaste. interesul personal nu te lasa sa vezi interesul general. oricum diferentele dintre psd si pdl sunt infime.
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:06 pm
    @)1234 Aşa este, am o listă, ca în "Kill Bill: Vol. 1".
  • fiul gorjului 18.01.2010 la ora 21:06 pm
    Mda .. De acum incolo vei fi taxat ca atare. Cred ca ai gresit. Sper sa ma insel. Bafta.
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:07 pm
    @)fiul gorjului Sunt un om liber, opţiunile mele sunt ale mele, mi le asum, le argumentez şi le semnez cu numele meu. Nu semnez nici "eu", nici "1234", nici "fiul gorjului", nici "jana g". Nu văd nicio vinovăţie şi niciun handicap în a spune public cu cine şi de ce votezi. Aştept în continuare CONTRAARGUMENTE. Din exprimarea ta nu pricep nimic: "De acum încolo vei fi taxat ca atare. Cred că ai greşit." Frate, am susţinut eu un violator în serie să devină stareţ la o mânăstire de maici?
  • fiul gorjului 18.01.2010 la ora 21:07 pm
    Narcis... ai cititori in ambele tabere si ar putea fi o lipsa de tact ce ai facut... Nu stiu cum se procedeaza in breasla jurnalistilor in astfel de cazuri. De ex. as fi vrut ca Dobro sau alti ziaristi sa-mi dea o idee de cum voteaza. Ti-ai asumat ideea si asteapta te la acuze de tot felu. Oricum ai predecesori celebrii. Gandeste te doar la TRU. Tu oricum vezi d p de vedere regional, dar gadeste te ce e si in alte parti. Oricum stim cu totii ca GJ e rosu.
  • jumpersio 18.01.2010 la ora 21:08 pm
    Singurul argument,parerea mea,este urmatorul: Votez cu Base' pt ca el e in finala cu Prostanacu'
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:09 pm
    Este convingerea mea că tot ce îi mai lipseşte României în acest moment este un preşedinte ca Mircea Geoană. De ce, am explicat deja, în articol. Este o chestiune prea importantă pentru a nu mă pronunţa. Este felul meu de a mă simţi mai puţin vinovat în raport cu ceea ce va urma. Sunt conştient că Traian Băsescu are şanse mai mici, şi că niciun articol nu poate schimba raportul de forţe. Între a mă poziţiona, acum, public, de partea viitorului preşedinte, strict din raţiuni mercantile, şi a continua să îmi exprim convingerile personale, cu totul şi cu totul liber, optez clar pentru a doua variantă. Încă ceva: am postat bannerul electoral strict din convingere, fără un contract publicitar, lucru uşor de verificat.
  • silviu sh 18.01.2010 la ora 21:10 pm
    Mereu atacuri la persoana din partea PSD-ului - de la conducator pana la cel mai marunt simpatizant. Chiar si aici.
  • Prestidigitatorul 18.01.2010 la ora 21:10 pm
    Votez Mircea pentru ca Traiana a pus mai presus de mine pe Elena si nu pe Maria, pentru ca Traian a reinventat nepotismul, punandu-ne sa-i votam fiica pentru a o face europarlamentar, o fiica ce nu stie nici macar sa vb bine romaneste, pentru ca Traiana apus mai presus de mine pe Berceanu, pe Videanu, pe Umbrarescu, pe Bucsaru, pe Casuneanu si pe Cocos, iar acestia s-au infruptat din covoarele asfaltice ale tarii si m-au lasat sa-mi rup masina in santuri, pentru ca Traian a pus pe urmele mele TOATE serviciile secrete din tara si asta nu s-a mai intamplat de la Ceausescu incoace si pentru ca, in ultima instanta DIFERENTA INTRE TRAIAN SI MIRCEA ESTE DATA DE DIFERENTA INTRE BOC SI JOHANNIS!!!
  • Prestidigitatorul 18.01.2010 la ora 21:10 pm
    DEGEABA TRAIAN-MIRCEA>0, PENTRU CA BOC - JOHANNIS <<< 0 (pt. cine le are cu matematica la capitolul inegalitati, se va vedea ca diferenta mica pozitiva intre Traian si Mircea este COMPENSATA MULT de diferenta extrem de negativa intre BOC si JOHANNIS la TOATE capitolele). Nu mai vreau impozit forfetar, nu mai vreau somaj, nu mai vreau sa am grija zilei de maine nu mai vreau pe TRAIAN !
  • cosmin 18.01.2010 la ora 21:11 pm
    sal narcis.mai ai timp pana duminica sa-ti schimbi parerea si sa votezi cu "mogulii"decat cu "cocos"
  • SIVA SVARODAIA 18.01.2010 la ora 21:11 pm
    Nu mai vreau prim ministru de-un metru si complexat - ridicandu-se pe varfuri sa para de 1.10 m, nu mai vreau un prim ministru care sa stea in pozitie de drepti pt. ca asa ii spune seful si sa repete ca un papagal simfonia cantata la Cotroceni. VREAU UN PRIM MINISTRU DE 2 METRI !!! Vreau un PRIM MINISTRU CALCULAT, CORECT, VERTICAL, SINCER, CARE SA INSPIRE INCREDERE PENTRU INVESTITORII GERMANI, ELVETIENI SI RUSI, SI CARE SA NU POATA FI MANIPULAT CA O PAPUSA DE PAPUSARI! NU MA INTERESEAZA PRESEDINTELE TARII, MA INTERESEAZA DOAR CA ACESTA SA NU FIE CONFLICTUAL SI SA LASE PRIM MINISTRU SA-SI FACA TREABA !
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:13 pm
    Mihnea Măruţă (http://mihneamaruta.ro/) scrie aşa: "Oamenii care semnează pe proaspăt lansatul site presa.nu, printre care mă număr, precum şi alţi jurnalişti foarte cunoscuţi şi-au dezvăluit opţiunea pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. E un exerciţiu de transparenţă pe care-l consider necesar în aceste zile dominate de ipocrizie şi de interese mascate în principii." http://www.presa.nu/politica-interna/exercitiu-de-transparenta-15-jurnalisti-si-comentatori-isi-fac-public-votul-99.html
  • durerea romaniei 18.01.2010 la ora 21:14 pm
    indiferent de vot...indiferent de ce presedinte va iesi...intr-un final toti vor fi indiferenti la dorintele (visele) si durerea (suferinta) noastra a poporului care inca mai locuieste intr-o tara care se mai numeste "ROMANIA"...aveti mare grija si nu va lasa.ti manipulati de aceasta lupta pt putere care se da intre II (doi) ELEVI care a venit timpul pt a.si da examenul final...sa nu care cumva sa avem parte de un "Chisinau"...
  • Alin 18.01.2010 la ora 21:14 pm
    Avem pretentii la tine, dar se vede ca te-ai vandut si tu. Ai ramas tot un om al serviciilor. Adevarul ca ne meritam soarta. Ne place show-ul, sa-l vedem pe base cu danseaza cu nevasta, cum injura, cum bea si apoi se urca la volan. Spectacol pe paine. Pe urma ne plangem ca nu avem bani, ca traim greu,ca nu ne luam salariile chiar de sarbatori. O tara de cretini si ne meritam soarta! Alta placă nu mai ştie Băsescu, decât asta cu mogulii? Are si el mogulii lui, iar unul dintre ei e Mantog, care pe langa faptul ca devalizeaza tot, mai omoara si oameni nevinovati. O sa pateasca ceva? Eu sunt sigur ca nu. Asa ca voteaza Dajule linitit si impacat cu Basescu! Votati dragi români cu Basescu! Sa traiti bine! Imi vine sa râd ...
  • Adrian 18.01.2010 la ora 21:14 pm
    In sfarsit, te/ai inselat! Tor jigodie de securist ai ramas!
  • fiul gorjului 18.01.2010 la ora 21:15 pm
    Un fleac .. si tu i-ai ciuruit ?
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:15 pm
    @) Adrian Aseară, la 22.29, în timp ce Mircea Geoană ţopăia a prost pe toate televiziunile de partid şi de stat, tu, viteazule care eşti şi semnezi "Adrian" şi expediezi de la [email protected], IP 92.83.104.198, spuneai că "m-am înşelat" (ca şi cum aş fi scris eu vreodată, undeva, cine va câştiga alegerile, sau ca şi cum Mircea Geoană câştigase deja, la ora aia) şi că am rămas "jigodie de securist", ca şi cum am mai fost cel puţin o dată "jigodie de securist". Nu mai insist, e limpede că raţionezi împrăştiat, împotriva logicii şi a realităţii. Pe de altă parte, te înţeleg că suferi acum: te leagă atât de multe de Mircea Geoană! Mirciulică Badea ar spune că îţi scurge scuipat din gură de prost. Eu doar te compătimesc. Se ştie că stupizilor trebuie să le faci binele cu forţa. De asta tu şi cei ca tine au nevoie de un preşedinte cu forţă. De Traian Băsescu.
  • Narcis DAJU 18.01.2010 la ora 21:16 pm
    @) fiul gorjului Nu i-am ciuruit. Doar am scris ce gândesc, contra curentului. Pentru că mă ţine.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.