De ce vor niște JAVRE să mute C.E.O. din județul fără câini
De ce vor niște JAVRE să mute C.E.O. din județul fără câini
De cititOpiniiUltra - Scurte16 februarie 2016


În aceste zile, Gorjul și gorjenii află, în sfârșit, că nu au conducători. Că în fruntea instituțiilor publice, a partidelor și în posturi de parlamentari se află niște păcălici, niște caricaturi. Suntem în situația unui bețiv care, după o viață de excese, află că nu mai are sistem imunitar și că următoarea răceală îi va fi fatală.
Ar merita studiat, la nivel microcelular, cum au reușit cei mai deștepți dintre olteni, gorjenii, să expectoreze astfel de pociți, în fruntea lor, timp de 26 de ani.
Gorjul nu are conducători și nu este condus, motiv pentru care un venetic ca Laurențiu Ciobotărică, adus de la Târgoviște să conducă cea mai mare companie de stat din România, își permite să sfideze o întreagă regiune, anunțând, printr-un comunicat hazliu, lipsit de orice argumente reale, că gata, pa – pa, sediul social și administrativ al Complexului Energetic Oltenia se mută la București.
Viața acestui județ depinde, ombilical, de CEO. Cu cât cordonul e mai lung, cu atât sfârșitul va fi mai aproape. Opinez că un management din care să facă parte, la vârf, și localnici, sau cel puțin un management cu sediul la Târgu Jiu este, de departe, mai responsabil față de unul relaxat, miserupist, distanțat, de la București.
Știu că în perioada următoare vor pleca acasă alte câteva mii de angajați, și că mutând managementul la București se încearcă punerea lui la adăpost și la distanță de protestele de amploare ce vor avea loc la Târgu Jiu.
Practic, Ponta, Ciurel și Călinoiu au cebăluit CEO în așa hal încât singurul mare angajator din acest județ monoindustrial nu mai poate fi salvat, nici de Isus Hristos, nici de Spider Man, în actuala configurație și cu păstrarea efectivelor de angajați din prezent. De aceea, urmează să se taie în carne vie, și pentru asta managementul trebuie pitulat într-un sediu bine păzit din București.
Ponta a spus că CEO nu va mai exista după ce el nu va mai fi premier, deoarece a știut că Ciurel e bomba cu ceas, montată de PSD, în inima celei mai mari companii de stat din România. CEO este deja țăndări, dar asta nu se va spune până nu se va oficializa mutarea sediului în capitală.
Dacă Nicolae Mischie ar fi fost azi în fruntea județului, nimeni n-ar fi îndrăznit nici măcar să pună în discuție mutarea sediului CEO, din Târgu Jiu. Ponta rămâne unul dintre cei mai influenți oameni din România, dar continuă să i se rupă de ceea ce se întâmplă în Gorj. De aproape 4 luni, singura lui funcție în statul român este aceea de deputat de Târgu Jiu. Este plătit să și-o exercite, dar nu face nimic. Timp de 4 luni, a venit în Gorj doar 5 minute, în decembrie, ca să spună într-o emisiune tv cât se poate de scârboasă că el, Victor Ponta, a industrializat Gorjul!!! Moderatoarea n-a avut nicio replică, și nimeni n-a taxat ulterior, în spațiul public, această injurie adusă de Ponta gorjenilor.
Dacă Marin Condescu mai era președinte la Pandurii, îl trimitea pe Cârciumaru la psihiatru, îi pitula beutura, îi dubla doza de pastile pentru glicemie și nu-l lăsa să dărâme nicio cărămidă din stadion.
Într-un județ condus de 20 de ani de doctorul inginer agronom Călinoiu, 90 la sută din terenurile agricole sunt pline de mărăcini. Acest gâng, care nici măcar la agricultură nu se pricepe, a fost foarte ocupat în ultimii ani să distrugă CEO, în tandem cu Ponta și Ciurel. Din păcate, în afară de câțiva ziariști, de câțiva lideri sindicali și de doi-trei parlamentari, nimeni nu li s-a opus.
Gorjul este, în mod cert, cea mai naturală și protejată rezervație de corupți din România. Asta ar putea explica nevoia de mutare a managementului în București, într-un mediu steril. V-aș aminti, însă, declarația televizată a lui Ciurel, care spunea că a fost chemat la guvern, adică la București, unde-l așteptau niște interlopi din Constanța. Pentru ce? Ca să i se spună să vândă cărbune în Serbia prin intermediul lor. Marile tunuri din ultimii ani, de la CEO, au fost gândite în București și comandate de acolo. Din acest punct de vedere, prin mutarea sediului în capitală nu va mai fi nevoie de convorbiri telefonice.
Totuși, să recunoaștem că pentru noul guvern de tehnocrați este șocant să afle că în biroul managerului celei mai mari companii de stat din România existau aparatură de bruiaj și camere video disimulate. N-ar trebui să îi mire. În Gorj e rezervație de corupți. Singurul dosar făcut de DNA, mă refer la dosarul Ponta – Șova, e deschis din 2008, adică de 8 ani. De atunci, au fost sute de alte fapte penale, la CEO, de competența DNA, dar niciun alt rechizitoriu.
Din păcate, cei care l-au muls și condus pe Ciurel s-au abonat, acum, la Ciobotărică. Și, previzibil, Ciobotărică se simte chiar onorat. Motivând că vrea liniște, Ciobotărică a acceptat să plătească cel mai mare preț din istoria CEO, pentru servicii de pază, tot către firmele colonelului SRI în rezervă Ion Făget, care au provocat de-a lungul timpului prejudicii uriașe companiei, fără să pățească nimic, și fără să le fie retrase licențele. Suntem în inima Mafiei, din moment ce avem mega-dosar Mafia Cărbunelui, cu mega – arestări, inclusiv din rândul polițiștilor, și absolut niciun angajat tras la răspundere, de la firmele lui Făget care au ”păzit” cărbunele furat. Mai mult, Ciobotărică i-a emis și scrisoare de recomandare pentru bună purtare, aceluiași Făget, pentru a-i putea reîncredința serviciile de pază!
Același Ciobotărică a păstrat lângă el, în managementul CEO, niște inși expirați moral și profesional, ca Ion Rușeț și Cosmin Popescu, și nu s-a sfiit să aducă un inculpat ca Octavian Graure, la vârful CEO.
CEO nu poate fi apărat din interior de gorjeni pentru că în ultimii zece ani în fruntea acestei companii au fost promovați doar politruci și rude de politruci. Pentru acești jegoși contează doar să aibă buzunarul și mațul plin, atât. Unii dintre ei nu vor ajunge niciodată specialiști în minerit și energie, chiar dacă ar lucra o viață în domeniu. Înțelegem, din această perspectivă, de ce nu avem niciun gorjean în Consiliul de Supraveghere. Toți sunt din București! Mai mult, niciun angajat al CEO, cu excepția liderilor sindicali, nu se opune public, până acum, mutării sediului companiei!!! Asta dovedește că nu sunt numai amatori, ci sunt și lași, în primul rând față de familiile lor, care au interesul vital ca CEO să fie condus de la Târgu Jiu.
CEO poate fi dezintegrat foarte ușor, din moment ce mișcarea sindicală este dezbinată, compromisă și lipsită de credibilitate. Este încă un ”beneficiu” pe care i-l datorăm lui Ciurel. Totuși, opinez că FNME ar trebui să se alinieze la protestul extrem declanșat de lideri ai SMEO, nuanțându-și, însă, poziția. Eu cred că, în realitate, Căldărușe și ai lui protestează pentru victimizarea lui Ciurel și demonizarea lui Ciobotărică. Nu văd astfel de slugoi capabili să ducă un protest extrem pentru o cauză nobilă, cum este aceea a menținerii sediului CEO la Târgu Jiu.
Parlamentarii de Gorj ar trebui să constituie o perdea de protecție în jurul acestui județ, dar ei nici măcar nu-și vorbesc între ei. N-au nici obiective personale, ca parlamentari, deci nu le putem pretinde să își stabilească ținte comune și să acționeze în echipă pentru atingerea lor.
Pentru slugile din presă, care fac orice pentru un plic burdușit cu bani negrii, chiar dacă le vede un județ întreg la televizor, va fi din ce în ce mai greu de făcut interviuri în genunchi cu șefii CEO, odată mutați la București.
Din capitală, vor fi mult mai ușor de concesionat rezerve de cărbune către entități din afara țării. Un gigant ca Wesley Clark are toate șansele să rezolve cu Ciobotărică ceea ce n-a reușit cu Ciurel.
Din păcate, în 2016, toți expirații recirculați prin toate partidele politice vor umple listele cu candidați pentru alegerile locale și parlamentare, nelăsând loc pentru nicio față nouă, pentru niciun om normal.
Primul gorjean patriot care va îndrăzni să candideze la un post de primar, în Târgu Jiu, sau de parlamentar, va deconspira toată această adunătură de pociți. Or ea, adunătura de pociți, nu-și poate asuma un risc atât de mare.
Uitați-vă ce obosiți și-au anunțat, deja, candidaturile, și îmi veți da dreptate.

1 COMENTARII
  • Amarad-Claud.Trincka 24.02.2016 la ora 13:48 pm
    am stat in America peste 30 de ani, dar nu mi-am închipuit că prostia din România o să clocească atâția netoți doar în 25 de ani și căruța să nu se miște din drum în nici-o direcție. America, cât este ea de mare putere militară , dar și economică și mă refer la Statul Federal, care este un fel de cerber peste cele 50 de State Americane, n-a strâns toate serviciile/agențiile în capitală, așa cum se încearcă în România să fie împinse spre București. Oltenia este un mare bazin carbonifer, de gaz și petrol și în loc să aducă spre producție serviciile, le împinge spre orașe, unde fug câinii cu covrig în coadă, pentru a mări cheltuielile pe producție. Valea Amaradiei care are Sonde ce bat Kuweit-ul, cu birouri jos pălăria în Stoina, până nu s-au mutat spre București, Craiova și Târgu Jiu, nu s-au lăsat, că le mirosea gazolina și gazul de șist, abandonând clădiri de milioane de euro, făcute din truda populației. Și atunci, cum o să meargă treaba bine, la toate palierele, dacă lor nu le pasă decât de salarii babane!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.