De frica pușcăriei, Ponta îl scoate ”nebun” pe ministrul Gerea!
De frica pușcăriei, Ponta îl scoate ”nebun” pe ministrul Gerea!
De cititInvestigatiiUltra - Scurte9 martie 2015


Ministrul Energiei, Andrei Gerea a fost forțat să își retracteze declarațiile publice făcute vineri, la Târgu Jiu, în legătură cu demiterea managerului Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciurel, și a Consiliului de Supraveghere. Cu toate că poziția sa oficială fusese cât se poate de clară și de fermă, fiind difuzată inclusiv de Realitatea TV, ministrul Gerea și-a modificat-o la mai puțin de 48 de ore distanță, fără a oferi niciun fel de explicație publică. 
[youtube]lxwrUxDgxSg[/youtube]
Răfuieli mafiote în toată regula între managerul CEO, Laurențiu Ciurel, și premierul Victor Ponta. După ce a fost huiduit săptămâni în șir, la Târgu Jiu, de mii de protestatari nemulțumiți că îl susține pe fostul pesedist Ciurel, în ciuda rezultatelor dezastruoase înregistrate la conducerea CEO, Ponta l-a trimis vineri pe ministrul Energiei, Andrei Gerea, să-i asigure pe liderii sindicali că la nivelul guvernului s-a decis schimbarea lui Ciurel, a Consiliului de Supraveghere și că deja au fost sesizate organele judiciare în legătură cu contractul ilegal de vânzare de cărbune în Serbia.
Sâmbătă, toată ziua, anunțul lui Gerea a rulat în jurnalele de știri difuzate de Realitatea TV, lucru care l-a scos din minți pe Ciurel!
[youtube]NBfWYKf2adM&list[/youtube]
Imediat, Ciurel i-a transmis premierului că nu va merge singur la pușcărie, aluzie la combinațiile financiare ale celor doi, care au debutat în 2007 – 2008, cu contractul încheiat de Complexul Energetic Rovinari, condus atunci de același Ciurel, cu Casa de Avocatură Șova, din care Ponta s-a înfruptat din plin, la modul cât se poate de oficial, dovadă cele peste 12 miliarde lei vechi pomenite în declarațiile de avere pe anii 2007 și, respectiv, 2008. Pentru acel contract, Ciurel este în prezent urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție. Mai mult, contractul vădit ilegal de vânzare de cărbune în Serbia, sub prețul de producție, a fost încheiat de Ciurel cu acceptul lui Ponta, chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, când toți pesediștii aveau certitudinea că Ponta va deveni președinte și va transforma DNA-ul într-o instituție decorativă. Cunoscut ca un tip coleric, incontrolabil, Ciurel a amenințat în mai multe rânduri liderii PSD Gorj, în ultimele luni, că ”nu va merge singur la pușcărie”, multe dintre deciziile sale manageriale fiind generate de comenzi venite din interiorul fostului său partid.
Încolțit de DNA pe mai multe piste, Ponta l-a forțat pe ministrul Gerea să-și retragă declarațiile făcute vineri. La mai puțin de 48 de ore, Gerea i-a acuzat pe liderii sindicali prezenți la întâlnirea de vineri că ar fi răstălmăcit declarațiile cât se poate de clare pe care chiar ministrul Energiei le făcuse postului Tele3, de bună voie și nesilit de nimeni!
gerea la tg jiuMai mult, după ce n-a mai recunoscut nimic din cele declarate vineri, Gerea a fost acuzat că ar fi … nebun!!!, într-un ziar deținut chiar de un demnitar din guvernul Ponta! Astfel, cotidianul ”Gorjeanul”, patronat de secretarul de stat Bebe Viorel Ionică din Ministerul pentru Societatea Informațională, îl acuză pe Gerea de ”gestul nebunesc” de a vorbi despre demiterea managerului ”apolitic” Ciurel, susținut de PSD Gorj: ”Deşi ministrul cunoaştea că Ciurel este susţinut de la nivel judeţean, a făcut un gest nebunesc, menţionând chiar, potrivit celor prezenţi, că susţine demiterea actualului manager al CEO şi reînceperea negocierilor pentru CCM-ul pe 2015.” 
Panicat de spectrul pușcăriei, Ciurel continuă să fie incoerent în declarațiile sale publice. Inițial, a spus că șeful Consiliului de Supraveghere, Gabriel Dumitrașcu, i-a cerut să încheie contractul vădit ilegal de vânzare de cărbune în Serbia.
[youtube]4dWnX8Cu9q8[/youtube]
Apoi, același Ciurel s-a răzgândit într-un comunicat oficial, arătând că ”(…) nu a existat niciun fel de presiune din partea membrilor Consiliului de Supraveghere, ministerelor sau altor institutii care sa impuna in vreun fel semnarea in conditii dezavantajoase a acestui contract. (…)”.
După ce vineri ministrul Gerea a vorbit în termeni clari despre demiterea iminentă a Consiliului de Supraveghere al CEO, Ciurel s-a sucit încă o dată, scăpând către un alt ziar aservit informația că el însuși a cerut schimbarea Consiliului de Supraveghere, pe-ai cărui membri i-a acuzat că se află în incompatibilitate! În ”Gorj Domino”, ziar deținut de Ion Făget, agent al Poliției Politice Comuniste, conform CNSAS, abonat la contracte de pază de milioane de euro cu CEO, din 2008 până în prezent, se precizează că ”Directoratul CE Oltenia a cerut în urmă cu o săptămână schimbarea Consiliului de Supraveghere. Ar fi vorba despre cazuri de incompatibilitate printre membrii CS şi, astfel, conducerea companiei a solicitat, în temei legal, modificarea componenţei Consiliului. ”
Este greu de anticipat cum se vor finaliza aceste răfuieli de tip mafiot, în condițiile în care Ciurel este ferm hotărât să nu meargă singur la pușcărie. Pe de altă parte, menținându-l la conducerea CEO, Ponta riscă escaladarea protestelor de la Târgu Jiu și aducerea CEO într-un punct în care compania și cele 19.000 de locuri de muncă să nu mai poată fi salvate.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.