De groază: o firmă cu imagine zob, cercetată de DNA, se va ocupa de promovarea Târgu Jiului și a operelor lui Brâncuși!
De groază: o firmă cu imagine zob, cercetată de DNA, se va ocupa de promovarea Târgu Jiului și a operelor lui Brâncuși!
exportInvestigatiiPovara BrâncuşiUltra - Scurte26 iunie 2017


S.C. EURO JOBS S.R.L., firmă cercetată de Direcția Națională Anticorupție, aparținând unui fost senator din Hunedoara, Haralambie Vochițoiu, cercetat și el de DNA, este pe punctul de a fi mandatată de Consiliul Local Târgu Jiu să se ocupe de ”promovarea imaginii Municipiului Târgu Jiu și a Ansamblului Monumental Calea Eroilor”, potrivit documentelor oficiale ajunse în mapele consilierilor locali.
Mai concret, o firmă cu imagine zob, specializată în selecția și plasarea forței de muncă, cu experiență zero în crearea de imagine și care n-are nici măcar un site de prezentare, plină de datorii și de litigii în instanțe judecătorești, a fost selectată de viceprimarul pe probleme de cultură Adrian Tudor să împrumute din imaginea ei ”foarte bună” și orașului lui Brâncuși, prin intermediul specialiștilor ei inexistenți.
Firma Euro Jobs ar urma să realizeze un film de prezentare care să conțină ”un tur virtual prin tehnologia de scanare 3D a Coloanei fără Sfârșit”. Prin scanarea 3D a capodoperei brâncușiene, firma respectivă colectează date în baza cărora se va realiza o copie digitală identică a Coloanei, ce ar putea fi multiplicată la nesfârșit, în diverse dimensiuni și materiale, întrucât, prin ”Protocolul de colaborare” ajuns în mapele consilierilor locali, edilii Târgu Jiului nu-și iau nicio măsură de control asupra a ceea ce vor face reprezentanții srl-ului cu datele colectate.
Toată documentația propusă a fi aprobată de Consiliul Local este plagiată de Adrian Tudor la modul imbecil, după niște documente găsite de viceprimar pe site-ul Primăriei Alba Iulia.

Tichie de mărgăritar, pentru Brâncuși, de la o firmă cercetată de DNA

În cadrul nesfârșitei epopei pesediste de batjocorire a orașului lui Brâncuși și a capodoperelor lăsate la Târgu Jiu de titanul din Hobița, viceprimarul Adrian Tudor a ajuns la etapa în care se dă de ceasul morții să repare imaginea unei firme cercetate de DNA, aparținând unui fost senator din Hunedoara, cercetat și el de DNA, prin asociere publică cu Ansamblul Brâncuși, pentru care este mandatată să lucreze, deși n-are niciun fel de experiență în domeniu.
În condițiile în care nu există niciun fel de strategie de creare de imagine și de promovare a Târgu Jiului, Adrian Tudor a simțit, spontan, nevoia de a realiza un tur virtual pe baza scanării 3D a Coloanei Infinite, care ar trebui să se concretizeze într-un filmuleț ce nu poate fi integrat în nimic, tocmai pentru că nu există o strategie de imagine și de promovare.

Senatorul Vochițoiu, ”o brută și un cretin sinistru”

S.C. EURO JOBS S.R.L. a fost înființată în 2005 de fostul senator Haralambie Vochițoiu, și are ca obiect de activitate selecția și plasarea de forță de muncă. Despre Vochițoiu, un traseist care n-a ratat niciun partid politic, unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigații din presa centrală, Cătălin Prisăcariu, scria recent că este ”o brută” și ”un cretin sinistru”.
Potrivit site-ului Euractiv, înainte de ultimele alegeri parlamentare, Vochițoiu întregea galeria candidaților penali, întrucât DNA Alba efectua asupra sa ”acte de urmărire penală pentru folosire ori prezentare de documente ori declaraţii false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

110 miliarde lei vechi, destinați șomerilor din Valea Jiului, au ajuns în alte buzunare

În ultimii ani, firma cu care Adrian Tudor vrea să îmbunătățească imaginea Târgu Jiului și a Ansamblului Brâncuși a obținut finanțări externe de peste 110 miliarde lei vechi, sub pretextul selecției și plasării forței de muncă. Mare parte din bani au luat-o pe alte căi, de aceea firma a ajuns în atenția DNA.
În prezent, 85 la sută din acțiunile firmei sunt deținute de Vochițoiu Teodora Diana, fiica fostului senator, iar 5 la sută aparțin finului lui Vochițoiu, un anume Stepan Nicu Daniel, fost consilier local la Petroșani, fost expert la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale și fost consilier în Ministerul Muncii. Acest Stepan Nicu Daniel ar urma să se ocupe, din partea firmei, de coordonarea implementării protocolului cu Primăria Târgu Jiu.

Firma care se va ocupa de imaginea Târgu Jiului n-are nici site de prezentare

La momentul actual, firma cu care Adrian Tudor vrea să promoveze Târgu Jiul nu se promovează nici măcar pe sine, neavând nici măcar un site de prezentare.

În schimb, firma este prezentată ”la greu”, dimpreună cu fostul senator Vochițoiu, pe site-ul www.teiadna.ro. Este exact ce ne trebuie, pentru optimizarea imaginii Ansamblului Brâncuși, da?

Plini de datorii și de litigii financiare, în instanțe judecătorești

De pe site-ul Ministerului Finanțelor aflăm că S.C. EURO JOBS S.R.L. are datorii de vreo 10 miliarde lei vechi. Pe portalul instanțelor de judecată găsim multe litigii de natură financiară ale aceleiași firme.

Cum să facem o pădure de Coloane?

Tichia de mărgăritar, pentru Brâncuși, constă în scanarea 3D a Coloanei fără Sfârșit. Practic, scanarea 3D constă în folosirea unui scaner 3D pentru digitizarea unui obiect real. Scanerul 3D va achizitiona forma obiectului si il va transforma intr-un nor de puncte in cordonate X,Y,Z si ulterior din acest nor de puncte prin postprocesare se va obtine un model 3D virtual.
Așadar, firma din Petroșani va colecta date în baza cărora va genera o copie digitală perfectă a Coloanei, care va putea fi utilizată ulterior în scop comercial, tocmai pentru că prin protocolul ajuns în mapele consilierilor locali nu se interzice asta. Practic, s-ar putea realiza mii de alte Coloane, în diverse dimensiuni și în diverse materiale.
Adrian Tudor și ceilalți politruci care administrează Ansamblul Brâncuși nu-și iau nicio măsură de prezervare a originalității și unicității capodoperelor brâncușiene. Din contră, facilitează clonarea și multiplicarea lor.

De la deturnări de finanțări europene, la scanări 3 D

Ieri am purtat o scurtă discuție telefonică cu unul dintre acționarii firmei. Este vorba de finul lui Vochițoiu, Stepan Nicu Daniel, căruia nașul său i-a făcut rost în ultimii ani de mai multe sinecuri la nivel guvernamental. Pentru a explica cum a ajuns firma de la plasare de forță de muncă la scanări 3D, interlocutorul meu a afirmat că S.C. EURO JOBS S.R.L. deține platforma www.360scan.ro, care realizează tururi virtuale pe bază de scanări 3D. Finul fostului senator a întrerupt, însă, brusc convorbirea, când i-am cerut să indice o singură dovadă că EURO JOBS are vreo legătură cu www.360scan.ro. Tot ce a putut să facă Stepan a fost să-mi ceară să – l cred că aceea e platforma lor.
În realitate, cel puțin oficial Vochițoiu și EURO JOBS n-au absolut nicio legătură cu www.360scan.ro. Paltforma aparține S.C. WORLD WEB MEDIA SERVICES S.R.L., care are doi acționari: Adesman Thomas Erik și Borza Vlad Mihai. Deci, nicio legătură cu clanul de ”cinstiți” al lui Vochițoiu. Din păcate, în ciuda insistențelor noastre, niciun reprezentant al S.C. WORLD WEB MEDIA SERVICES S.R.L. nu a putut fi contactat, până la momentul redactării acestei anchete de presă.

A lăudat ministrul Petrescu o firmă cercetată de DNA, pentru o platformă care nu-i aparține?

Cu trei luni în urmă, numai și numai în presa din Hunedoara (de ce oare?) s-au alocat spații largi pentru a fi mediatizate așa-zisele elogii (neprobate prin nimic) pe care ministrul Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu, le-ar fi adus firmei EURO JOBS, pentru realizarea platformei www.scan360.ro., în cadrul unui eveniment ce avusese loc în București. Din păcate, nu e redată nicio declarație a ministrului legată de EURO JOBS și nu e prezentată nici măcar o dovadă vagă că ar exista vreo legătură între firma lui Vochițoiu și www.360scan.ro.
Totuși, așa-zisele elogii aduse de ministrul care a încasat bonusuri ilegale de peste 53.000  de euro, ca șef al Poștei Române, a adus firma specializată în plasarea de forță de muncă în situația de a semna un parteneriat cu Primăria Alba Iulia, care are ca obiect ”realizarea unui tur virtual prin tehnologia de scanare 3D a obiectivelor, pentru Cetatea Alba Carolina și Catedrala Încoronării” și ”realizarea de filmări aeriene cu drona ce vor fi incluse în cadrul unui film de prezentare, pentru Cetatea Alba Carolina și Catedrala Încoronării”.
Trebuie spus că Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a demarat în Alba Iulia un proiect pilot de transformare a acestui municipiu în ”oraș inteligent”. În accepțiunea guvernamentală, ”orașul inteligent” presupune ”acces liber la produse și servicii de calitate, cu sisteme de sănătate și educație moderne și cu administrații publice transparente, care să guverneze împreună cu cetățeanul.”

Tudor plagiază la modul imbecil documente de pe site-ul Primăriei Alba Iulia

Parteneriatul semnat de Primăria Alba Iulia cu S.C. EURO JOBS S.R.L. face parte, așadar, din proiectul pilot „Alba Iulia Smart City 2018”. Protocolul propus de Adrian Tudor spre aprobare Consiliului Local reprezintă, de fapt, o copie trunchiată la modul imbecil a parteneriatului încheiat de firma respectivă cu edilii din Alba Iulia. Ca să fie, totuși, ”original”, Adrian Tudor a șters din varianta originală exact prevederile care interziceau firmei lui Vochițoiu să exploateze comercial datele colectate.

Așadar, Tudor nu impune nicio condiție legată de valorificarea comercială ulterioară a datelor colectate și a copiei digitale a Coloanei fără Sfârșit. Prin protocolul propus, firma e obligată să transfere Primăriei Târgu Jiu doar drepturile de proprietate și exploatare asupra turului virtual al Coloanei, nu și datele colectate! Mai mult, o altă prevedere, introdusă de Tudor curvește, dă libertate firmei lui Vochițoiu ca, după expirarea perioadei contractuale de un an, să exploateze comercial datele colectate: ”Toate produsele/serviciile rezultate pe baza prezentului protocol de cooperare nu vor implica niciun fel de cost pentru utilizatorii finali, pe întreaga durată contractuală dintre părți”.

Zoo – Târgu – Jiul nostru feudal, nicio legătură cu conceptul de ”oraș inteligent”

Tot viceprimarul Adrian Tudor este cel care a șters multe alte obligații ce reveneau firmei, neimpunând niciun fel de termen de predare a scanărilor 3D și niciun fel de condiții tehnice. În schimb, a păstrat la modul extrem de stupid toată polologhia referitoare la conceptul de ”oraș inteligent” și la proiectul pilot ”Alba Iulia Smart City 2018”, cu care zoo-Târgu Jiul nostru feudal, în care penalii din Primăria Târgu Jiu secretizează absolut tot, n-are absolut nicio legătură.
Toate aceste dovezi întregesc imaginea, consacrată deja public, a unor edili iresponsabili. Batjocorirea de către politrucii PSD a orașului lui Brâncuși e favorizată de somnul adânc în care se complac consilierii locali din așa-zisa opoziție. Niciunul dintre ei nu a semnalat public această gogomănie de ”parteneriat”.
Reproducem, mai jos, parteneriatul propus de Adrian Tudor. Documentele originale plagiate de politrucul PSD le puteți găsi ca anexe la hotărârea de Consiliu Local de aici. Documentul de mai jos a fost și el secretizat, abuziv, de administrația PSD, nefiind supus consultării publice.




    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.