Decana Monica Bîcă de la UCB fură de la morți
Decana Monica Bîcă de la UCB fură de la morți
Investigatii9 august 2012

Decana Monica Bîcă (”garantată” Adrian Gorun) a colaborat cu purtătorul de cuvânt al UCB, Mirabela Tufan (actualmente angajat și la MAE), la un furt odios: plagierea unei monografii al cărei autor este un respectabil profesor ce nu se mai află printre noi – Ștefan Dănescu. ”Producția” a devenit parte integrantă din volumul de ”cercetare” ”Comunități rurale din Gorj. Repere monografice și identitare”, coordonat de Dl. Adrian Gorun. Acest volum, acuzat de plagiat și în trecut, este unicul rezultat a două granturi interne, pentru care s-a cheltuit aproape un miliard și jumătate lei vechi, bani publici pe care Adrian Gorun și i-a acordat, cu votul unanim al Senatului UCB.

Autoportret de plagiator plătit regește din bani publici la UCB

Nume: Bîcă
Prenume: Monica
Hobby: îmi ”place” funcțiile – ”oare când ajung și io rectoriță, fată?”
Regrete: perioada ”liceenii”
Profesie: Decan (garantat Adrian Gorun) la Facultatea de Sport de la țară a UCB
Aptitudini: de plagiator
Ambiție: ”să mor io dacă nu cumpăr drepturi de autor de la toți morții pe care ia-m plagiat”
Scop în viață: ”în următorii ani…care urmează … să mă mărit și io, fată!”
Număr de ordine (în registrul plagiatorilor din conducerea UCB): 003

Dovezile plagiatului de tip copy- paste…

Monografia după care au furat decana și purtătorul de cuvânt este aceasta:

Opera – plagiat (de 1,5 miliarde lei vechi, bani publici) coordonată de Adrian Gorun și acoliții:

Furtul și evidența lui….? Indubitabile!


Ce trebuie să facă cele două autoare – decana de la țară și angajata MAE (absolut de râsul lumii cine a ajuns să conducă politica externă a României…!) – DEMISIA!

Monica Bîcă pângărește memoria unui om respectabil: prof. Ștefan Dănescu

Imediat cum a realizat că a fost deconspirată ca plagiator, penibila decană a încercat să își acopere, în stil de găinar, impostura; ca urmare, a cumpărat (că doar e plătită bine de UCB) un așa-zis ”drept de autor” asupra volumului pe care l-a plagiat. Ceea ce nu știe – sau a aflat prea trârziu – este că autorul monografiei nu mai este printre noi. La câte găinării am văzut în ultimii ani în UCB, aceasta mi se pare cea mai grețoasă: să încerci să acoperi furtul, plătind un moștenitor să vândă drepturile de autor asupra unei publicații. Astfel, pasiunea unui om respectabil, precum prof. Dănescu, dar și memoria sa, sunt întinate de niște maneliști parveniți în mediul universitar.
GORJNEWS a consultat specialiști în domeniu și avem o veste neplăcută pentru decana rurală Monica Bîcă: și dacă a cumpărat drepturile de autor (sperăm că pe o sumă cât mai mare), furtul tot nu este anulat.

4 COMENTARII
  • Gh.P. 11.08.2012 la ora 21:45 pm
    In foto, de la stanga la dreapta: prof.Ion Tirui, St. Danescu (+), Ctin Barbu scriitor, Ctin Dumitrache (+) red. sef adj. rev. Ramuri, MARIN SORESCU (+), Ion Pecie (+), prof. Theodora Staiculescu, prof. Nicolae Ghinoiu (+). Foto: prof. St. Staiculescu.
  • m.mihut 12.08.2012 la ora 15:13 pm
    nu e C. Dumitrache ci Romeo Diaconescu +, red sef adj la RAMURI in vremea lui Sorescu
  • C. CUTEANU 12.08.2012 la ora 18:39 pm
    @m.mihut Foarte buna observatie...totusi... sa nu ne pierdem in detalii...lipseste din foto tocmai personajul esential... aceasta sine qua non din umbra care este decana garantata de al treilea om din Ministerul de Exetrne:))))))))))), marea doamna a "universitarismului folclorist di la Gorj" , d-soara M. Bica, cea care l-a "shaddowed" pana la diabet chiar si pe fostul prefect Caralicea... Ca asa e marii barbati ai Gorjului ---- mari si asemanatori:). De-ar fi stiut el, Marin Sorescu, ca in spatele pozei campenesti exista persoana care manipuleaza "papusari" ca el... Ce norocosi suntem ca un "luminat" ca si A. Gorun si-a pus ochii pe ea...si a inaltat-o in functie! \ Ce zic eu.... Ce noroc pe Brancusi insusi ca posteritatea lui artistica este "contenporana" cu astfel de mari universitari....! Ba mai mult...ce ghinion pe noi toti ca PD-L marele partid fost-de guvernamant ( ce s-a remercat mereu prin alegeri inspirate/infantile la Gorj, ca si USL, de altfel) nu si-a dus filosofia pana la capat, incat sa o scoata pe d-na Bica ...candidat la primaria Tg-Jiului... Va dati seama ca acum Carciumaru nu mai era primar...? Asta e...asa se scrie istoria...mereu vom ramane in minte cu ideea ca Monica Bica a fost papusarul lui Marin Sorescu(doar pozele "face" cat o mie de cuvinte), dar si finantatorul din umbra al lui Stefan Danescu, dar si primarita ce l-ar fi facut uitat pe Carciumaru. Concluzie: D-zeu a murit! E liber la plagiate!
  • geny 12.08.2012 la ora 20:52 pm
    parca il chema Romulus Diaconescu, nu Romeo...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.