Deja-vu
Deja-vu
FotbalSport20 septembrie 2012

Fotbalul românesc ne oferă zi de zi momente memorabile. Unele care ne uimesc prin imposibilitatea repetabilității lor, altele, dimpotrivă, tocmai prin faptul că, deși le credeam irepetabile, le găsim parcă trase la indigo.
În urmă cu aproape doi ani, conducerea Pandurilor a decis să rupă colaborarea cu antrenorul Ionuț Badea și să-l aducă la Târgu Jiu pe actualul tehnician al gorjenilor, Petre Grigoraș. Primul antrenament al echipei de după anunțarea deciziei luată de conducerea Pandurilor a consemnat o situație cel puțin ciudată, dacă nu jenantă. În vreme ce Grigoraș a venit să-și preia atribuțiile de antrenor al Pandurilor și chiar conducea ședința de pregătire a, pe atunci, noilor săi elevi, Ionuț Badea era și el la stadion, dar nu pentru a-și lua rămas bun de la jucătorii pe care el îi adusese la Târgu Jiu, ci pentru a spune că el este încă antrenor al echipei și că s-a prezentat la program. Penibilul situației de atunci m-a făcut să mă întreb ce fel de om este Ionuț Badea. Aveam ceva semne de întrebare chiar de la primul joc pe care l-a avut cu trupa cu care a sosit de la Internațional Curtea de Argeș contra echipei ce mai rămăsese la Târgu Jiu după retrogradare și m-a surprins modul urât în care a ales să îndepărteze unii jucători, în cazul lui Rusu exprimându-se că nu vrea să-l vadă pe teren. Rusu a fost nevoit să-și facă bagajele și să plece pentru un an la Brașov. Mulți alții au făcut la fel, fiind îndepărtați de Ionuț Badea. Ulterior, în cele mai multe cazuri, aveam să-i dau dreptate. În ceea ce privește selecția. Nu și în cazul modului, deloc fair-play, în care i-a făcut să plece.
Să zicem că acum doi ani, în acele momente legate de formarea noii echipe a Pandurilor, mi-am făcut o părere nu numai despre antrenorul, ci și despre omul Ionuț Badea. Acum a venit și confirmarea. Aflat pe banca Brașovului, Ionuț Badea n-a reușit să rupă gura târgului, iar Ioan Niculae a decis că e mai bine să încerce cu Hizo. Ușor de zis, greu de făcut pentru că (mai e surprinzător pentru cineva?) Ionuț Badea a venit și el la antrenamente făcându-l pe Dulău să „latre” și să plece.
Citind știrile dinspre echipa brașoveană, mi-am adus aminte nu doar de episodul de la Târgu Jiu, ci și de un altul, tot cu Ionuț Badea în rolul principal, petrecut acum un an la Cluj, când demisul Badea a fost înlocuit de noul antrenor… Ionuț Badea. Toate astea îmi demonstrează că, deși este normal ca într-o lume mercantilă să nu uiți de bani, Badea este sclavul lor și pune banul înaintea fotbalului. Și chiar a demnității.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.