Delapidare de miliarde la Poliţia Locală Târgu Jiu!
Delapidare de miliarde la Poliţia Locală Târgu Jiu!
Investigatii16 februarie 2012

Activităţile desfăşurate în ultimii ani, la sfârşit de săptămână şi de sărbătorile legale, de către Poliţia Comunitară Târgu Jiu şi, după desfiinţarea acesteia, de Poliţia Locală au fost remunerate de beneficiari, dar, potrivit unor sentinţe judecătoreşti şi unor expertize contabile, directorul executiv Ion Tudor “a uitat” să-şi plătească subordonaţii şi să le acorde drepturile legale. Unde sunt, atunci, banii? Dacă Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, i-a plătit fiecare prestaţie de la manifestările sportive, ce a făcut Tudor cu miliardele în cauză?
Mai mulţi foşti sau actuali poliţişti locali s-au adresat Tribunalului Gorj pentru a le fi plătite drepturile băneşti aferente sfârşiturilor de săptămână şi sărbătorilor legale. Conform Legii 188/1999, pentru orele lucrate din dispoziţia conducătorului instituţiei publice peste durata normală de 40 ore pe săptămână sau în zilele de sărbători legale sau declarate zile nelucrătoare, funcţionarii publici de execuţie au dreptul la recuperări sau la plata majorată cu spor de 100% din salariul de bază.
În apărarea sa, Ion Tudor a comunicat Tribunalului Gorj că poliţiştii locali au primit şi bani, şi libere pentru orele suplimentare (facsimil 1).

Aşa cum nu-i stă bine unui jurist şi unui şef de instituţie publică, Tudor minte cu neruşinare! Potrivit expertizelor contabile judiciare dispuse de magistraţi ai Tribunalului Gorj, de la angajare şi până în prezent subordonaţii lui Ion Tudor nu au primit nici bani pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale, şi nici zile libere! Expertul contabil spune negru pe alb: “orele lucrate în zilele nelucrătoare şi sărbătorile legale nu au fost plătite şi nici compensate cu timp liber” (facsimil 2).

Mai mult, stabileşte restanţe salariale de 7879 lei pentru Chiriţoiu Cosmin, de 7387 lei pentru Preda Constantin, de 5837 lei pentru Preda Marius, de 6489 pentru  Alexandru Dragoş şi de 6652 lei pentru Feraru Cătălin (facsimil 3).

Dacă în dosarul lui Chiriţoiu instanţa urmează a se pronunţa, Tribunalul Gorj a dat deja câştig de cauză celorlalţi patru reclamanţi. Dar, întrucât pe parcursul anului 2010 legislaţia în vigoare a prevăzut, în accepţiunea instanţei, doar acordarea de compensaţii în zile libere, sumele calculate de expertul contabil au fost diminuate conform hotărârii judecătoreşti prezentate alăturat, obligând Poliţia Locală la plata unor despăgubiri, astfel: de 3578 lei pentru Preda Constantin, de 1781 lei pentru Preda Marius, de 3051 pentru  Alexandru Dragoş şi de 2686 lei pentru Feraru Cătălin (facsimil 4). Nemulţumiţi de sentinţa în cauză, cei patru au declarat deja recurs.

De menţionat că pe rolul Tribunalului Gorj mai există un dosar similar, în baza cererilor de achitare a restanţelor salariale depuse de alţi patru poliţişti locali: Untaru Daniel, Şerbănescu Adrian, Ghencea Teodor, Rotescu Ionel (facsimil 5).

Încurajaţi de succesul colegilor lor, majoritatea poliţiştilor locali îşi vor cere în instanţă, în perioada următoare, drepturile financiare de care Ion Tudor i-a privat ilegal.
Concluzionăm cu regret că, trecând la nesfârşit cu vederea ilegalităţile săvârşite de Ion Tudor, primarul Florin Cârciumaru şi majoritatea pesedistă din Consiliul Local nu fac decât să alimenteze suspiciunile privind folosirea neortodoxă a poliţiştilor locali în fosta şi viitoarea campanie electorală. Adică, pe româneşte, corb la corb nu-şi scoate ochii.

10 COMENTARII
  • chiritoiu 16.02.2012 la ora 13:47 pm
    Dragi colegi iata ca ceea ce v -am zis acum ceva timp si anume cand am infintat grupa pro lex si anume ca exista f multe nereguli care vor iesi la iveala ,iata ca au iesit si este numai inceputul, ,veniti alaturi de noi in grupa prolex sunteti bineveniti
  • coleg 16.02.2012 la ora 20:46 pm
    Domnule DAJU, AZI DE DIMINEATA CAND IESEAM DIN SERVICIU AM ASISTAT LA UN ADEVARAT SPECTACOL FACUT DE DICTATORUL TUDOR CU AGENTUL MIHU STELIAN, PE MOTIV CA A INDRAZNIT SA APARA IN ZIAR CU COSMIN CHIRITOIU! L-A FACUT DE TOT RASUL, SPUNAND SA DISPARA DIN OCHII LUI, SA NU MAI APARA NICIODATA IN FATA SA! II ESTE TEAMA DE ACEST BAIAT, CHIRITOIU, TEAMA RAU!
  • Un cetatean 17.02.2012 la ora 0:02 am
    Domnule Daju, probabil in mod gresit induceti ideea ca doar Tudor este vinovat de toate si de tot, cel putin asa reiese din materialul de mai sus. GRESIT. Vinovati sunt mai multi, desigur incepand cu primarul Florin Carciumaru care in fata mai multor dovezi mai mult decat evidente nu a luat niciodata nicio masura, directorul executiv Tudor Ion, directorul adjunct Florin Urdea, contabilul sef si or mai fi si altii. Cei din jurul lui Tudor "staff-ul" acestuia, ori sunt toti intr-o complicitate tacita ori de teama nimeni nu a luat nicio atitudine niciodata vis-a-vis de cele scrise mai sus si probabil si in multe alte situatii cu iz penal. In acest caz vinovatia nu poate fi doar a unei persoane, ori daca este asa ceilalti cu atributii pe linie financiar-contabila si organizatorica ori dorm in inconstienta ori sunt complici, cert este ca acei oameni au fost lipsiti ilegal de banii care de drept le apartineau, bani care au fost munciti efectiv prin ploaie, vant sau canicula. Cred ca trebuie vazut cine se face raspunzator sau toti cei care potrivit legii se fac vinovati de miliardele delapidate, cred ca acolo se poate vorbi de constituirea unui grup infractional organizat, RASPUNDEREA NU POATE FI DOAR A UNEI SINGURE PERSOANE. Ca cetatean al acestui oras sunt oripilat de cate se intampla la Politia Locala, un sir nesfarsit de plotogarii si infractiuni, o institutie complet decredibilizata in momentul de fata. Domnul Primar este si el complice?????
  • Narcis DAJU 17.02.2012 la ora 11:00 am
    @) Un cetatean Aveti dreptate, vina este colectivă, dar tonul faptelor penale l-a dat Ion Tudor, pe motiv că e tata lu' finu' lu' primaru', fostu' coleg de bancă al lu' primaru', mare jurist, mare putere de securist AVANSAT ILEGAL LA EXCEPŢIONAL din căpitan în rezervă ditamai colonelu' în rezervă, de către actuala conducere a SRI. Probabil că argumentul suprem pentru avansare a fost colecţia de dosare penale ale lui Tudor. Mi-e foarte silă pentru că cunosc foarte bine EXCEPŢIONALII din interior, la fel de EXCEPŢIONALI ca ăştia ca Tudor, din afară.
  • AGENT SUB ACOPERIRE 18.02.2012 la ora 21:26 pm
    ESTE ADEVARAT CE SPUNE ,,UN COLEG,, ! DAR CEEA CE NU STITI ESTE CA DUPA CE MIHU A TERMINAT SERVICIUL A FOST ASTEPTAT SEARA LA SEDIU PTR CA SA O DEA LA PACE CU EL SI CU PRO LEX!!! INCEARCA SA-L CUMPERE PE MIHU?! SE INSEALA PTR CA IL CUNOSC FOARTE BN PE ACEST BAIAT SI TOTODATA SI FAMILIA! TATAL LUI ESTE UN FOST ONORABIL OFITER AL ARMATEI ROMANE CARE NU A SUPORTAT NICIODATA MIZERII DE FAPTE SI OAMENI CA TUDOR! MIHU I SE ASEMANA PERFECT! EU ZIC, CA LUI TUDOR DE MIHU SA-I FIE TEAMA!EU IL CUNOSC SI STIU CE-I POATE CAPU!BAIATUL ASTA NU-SI VA DEZAMAGII COLEGII NICIODATA SI DUPA CATE AM INTELES AU FOARTE MULTI INCREDERE IN EL! DA MIHU-CHIRITOIU UN TANDEM PUTERNIC DE CARE MULTI CARE INCALCA LEGEA AR TREBUI SA SE TEAMA!
  • un admirator 22.02.2012 la ora 15:05 pm
    Mi-e sila de aia doi de sus Tudor si Carciumaru. Ca un bun gospodar ce este Carciumaru o sa prepare specialitatea casei, o salata de dosare penale cu garnitura de trandafiri iar petrecerea va avea loc pe mosia lui Tudor (Politia Locala) Cheful se lasa in urma reusitei de introducere a normei de hrana promise de Mirea si Tudor cu 01/01/2012, deci incaodata au mintit oamenii.Odata a inceput rascoala din1907 a trecut un secol de atunci urmatoarea va avea loc la Politia LocTg-Jiu dupa atatea minciuni, prosteli si vrajeli primite din partea conducerii destepte. Este foarte adevarat ca RASPUNDEREA NU POATE FI DOAR A UNEI SINGURE PERSOANE, este un adevarat lant al abuzurilor intre institutii. Tudor si cu tot spatele lui de ''oameni cu carte'' de bunavoie si nesiliti de nimeni accepta mai pe romaneste sa se pape banii munciti ai unor oameni. Sunt niste hoituri !!!
  • un agent 24.02.2012 la ora 21:11 pm
    DOMNUL DAJU CHIAR NU MAI EXISTA NICI UN PIC DE RESPECT FATA DE LEGE SI NICI MACAR JENA SAU BUN SIMT!!! TG JIU A AJUNS VESTUL SALBATIC UNDE CEL MAI TARE SUPRAVIETUIESTE! AICI LEGEA A DISPARUT CU DESAVARSIRE!!!!!! PE 17.02.2012 INSTANTA DE JUDECATA A TRIBUNALULUI GORJ A ANULAT DECIZIA DE INCETARE A RAPORTULUI DE SEVICI A LUI RUGEANU SI LA REPUS PE FUNCTIA PUBLICA DETINUTA CU TOATE CA ARE CONDAMNARE PENALA!!!!!!!! DECI ACTUALMENTE RUGEANU ESTE POLITIST LOCAL CU CONDAMNARE PENALA PTR CA JUDECATOAREA DESI STIA CA ACESTA A COMIS O FAPTA PENALA SI ESTE SI CONDAMNAT PENAL A REFUZAT SA CEARA LUI RUGEANU SA PREZINTE CAZIERUL!!!!!! ESTE UIMITOR PANA UNDE SE POATE AJUNGE IN ACEST ORAS AL NOSTRU!
  • politist local 27.02.2012 la ora 20:12 pm
    FELICITARI SINDICATULUI CONDUS DE MIREA PT SPORUL DE HRANA OBTINUT. MULTUMIM CONSILIULUI LOCAL AL PRIMARIEI TG.JIU PT VOTUL ACORDAT IN FAVOAREA POLITISTILOR LOCALII. ACUM POL LOCALI VOR FI MAI MOTIVATI SA STRANGA BANI IN COND SA MUNCEASCA MAI MULT PT CA ACEST SPOR CRESTE IN FUNCTIE DE VENITURI INCASATE. SI E FOARTE IMPORTANT CA NU IMPOZITABIL.
  • un agent 29.02.2012 la ora 0:47 am
    DOMNUL DAJU AZI 25.02.2012 S-A ADOPTAT IN PARLAMENT LEGEA LUSTRATIEI.VA RUGAM CA INTR-O URMATOARE INVESTIGATIE JURNALISTICA SA DATI PUBLICITATII PERSOANELE CARE CONFORM ACESTEI LEGI AR CAM TREBUII SA ISI FACA BAGAJELE DIN INSTITUTIILE PUBLICE DIN JUD GORJ,DESIGUR CU TUDOR ION IN FRUNTE! TOTODATA VA RUGAM CA PE PARCURS SA URMARITI DACA ACEASTA LEGE SE VA PUNE IN APLICARE ASA CUM TREBUIE.SUNTEM SIGURI CA LISTA ESTE DESTUL DE MARE DAR NE BAZAM PE PROFESIONALISMUL SI PERSEVERENTA DVS!
  • un cetatean 29.02.2012 la ora 0:54 am
    Trebuia adoptata mai de mult aceasta lege! dar e bn si acum decat deloc! Asa ca nu pot spune decat: JOS SECURISTI!!!!!!!!!!!!!!!! HUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.