Demența lui Ciurel, dusă mai departe de Ciobotărică și Boza. GORJNEWS, PANDURUL și TELE 3 au câștigat procesul intentat de Complexul Energetic Oltenia
Demența lui Ciurel, dusă mai departe de Ciobotărică și Boza. GORJNEWS, PANDURUL și TELE 3 au câștigat procesul intentat de Complexul Energetic Oltenia
Investigatii9 martie 2017


Curtea de Apel Craiova a respins apelul intentat de Complexul Energetic Oltenia împotriva hotărârii Tribunalului Mehedinți, care a respins, la rându-i, ca nefondată, cererea de chemare în judecată prin care fostul manager Laurențiu Ciurel, în prezent inculpat, a pretins plata unor daune în sumă de 3 miliarde lei vechi de către GORJNEWS, PANDURUL și TELE 3, organe de presă a căror tăcere nu reușise să o cumpere. După cum se știe, majoritatea celorlalte ziare, televiziuni și radiouri au primit de la CEO contracte de ordinul miliardelor, în contul cărora continuă și azi să-l lingușească pe Ciurel. Practic, Curtea de Apel Craiova i-a iertat de la plata de despăgubiri pe ziariștii care n-au acceptat să-l laude pe Ciurel, contra cost.

Peste un an și jumătate, cât a durat procesul, a trebuit să ne apărăm împotriva unor acuzații demente, care atribuiau organelor de presă respective vina imaginii dezastruoase a CEO și a impasului financiar în care se afla. Ciurel a fost foarte supărat că am îndrăznit să mediatizăm corect posibilele infracțiuni săvârșite de conducerea CEO în încheierea și derularea contractului de vânzare de cărbune în Serbia, prin intermediul firmei BVA COAL, controlată de gruparea criminală a lui Sergiu Băhăian.
Iată articolele din GORJNEWS pentru care Ciurel a pretins plata unor despăgubiri în sumă de 3 miliarde lei vechi:

Stupefiant: Complexul Energetic Oltenia vinde cărbune Serbiei, sub prețul de producție, prin interpuși din gruparea criminală a lui Sergiu Băhăian!

Document: în spatele celor doi interlopi din Constanța, prin care vinde Ciurel cărbune în Serbia, se află distrugătorul Combinatului Siderurgic Călărași!

Video: de frica pușcăriei, Ciurel își toarnă șefii din guvern!

Ciurel, bun pentru interlopi, bun de arestat!

Se sparge buboiul: Curtea de Conturi a găsit HAOS în C.E. Oltenia!

Abuzurile lui Ciurel au fost confirmate de Curtea de Conturi și de corpul de control al fostului ministru Gerea, dar infirmate de Direcția Națională Anticorupție. Deloc întâmplător, având în vedere că Ciurel și-a făcut, tot din banii CEO, asigurare de libertate. De altfel, imediat după ce GORJNEWS a dovedit că Ciurel făcuse plăți de miliarde către notariatul soției procurorului DNA Dănuț Volintiru, aflat și atunci și acum în poziția a treia în DNA central, Laura Codruța Kovesi a deblocat dosarul Ponta – Șova – Ciurel, care stătea la dospit de 7 ani, adică din 2008, și a cerut Senatului încuviințare de arestare pentru Dan Șova, unul dintre complicii lui Ciurel. Ulterior, și Ponta, și Șova și Ciurel au fost trimiși în judecată, pentru fapte din 2007 – 2008. În schimb, Ciurel a primit zeci de NUP-uri, de la DNA, pentru toată activitatea lui infracțională din 2008 până în prezent. Majoritatea NUP-urilor emise de DNA Craiova în beneficiul lui Ciurel sunt de cascadorii râsului.
De aceeași protecție beneficiază Ciurel și din partea unităților de parchet din Gorj. De pildă, recent s-a clasat dosarul în care era cercetat pentru înregistrările ambientale pe care le efectua în biroul său de la CEO. Membri din comisia care a inventariat tehnica din biroul lui Ciurel mi-au relatat că s-au găsit peste 160 de stick-uri pline cu înregistrări video cu oameni politici, afaceriști, proprietari de presă, ziariști, foști ofițeri din servicii secrete și, atenție!, magistrați. Majoritatea îi cereau lui Ciurel bani și contracte. Dacă ”oamenii legii” n-ar mușamaliza acele înregistrări, atmosfera din Gorj s-ar rarefia foarte mult, căci mulți dintre cei înregistrați de Ciurel ar trebui să dea socoteală. Mușamalizarea acelor înregistrări se face tot în beneficiul lui Ciurel, care păstrează un ascendent asupra celor filmați în biroul lui de la CEO.

Demența din fruntea CEO s-a perpetuat și după plecarea lui Ciurel, compania stăruind în litigiul cu GORJNEWS, PANDURUL și Tele 3. În timp ce în directoratul CEO se află și azi alți doi directori inculpați – Ciobotărică și Antonie – trimiși în judecată pentru posibile infracțiuni în legătură cu activitatea lor managerială de la CEO, s-a considerat că acest fapt nu e de natură a prejudicia imaginea CEO, și s-a stăruit în acuzația dementă că ziariștii care nu l-au lăudat, contra cost, pe Ciurel, au afectat imaginea CEO și trebuie să plătească despăgubiri de 3 miliarde lei vechi! Mai grav, Ciobotărică a semnat, din partea CEO, o plângere penală înaintată DNA, împotriva lui Ciurel, în care susținea exact ceea ce scrisesem și noi despre contractul cu BVA COAL. Cu toate acestea, ulterior Ciobotărică a semnat, alături de Boza, și apelul CEO împotriva hotărârii Tribunalului Mehedinți, care respinsese pretențiile demente ale lui Ciurel. Din verificările noastre ulterioare a reieșit că Ciobotărică și Boza au cerut în scris Consiliului de Supraveghere aprobarea de a nu mai formula apel, dar mințile luminate din C.S. s-au opus.

Dincolo de faptul reprobabil de a fi stăruit într-un proces aberant, Boza, noul președinte al Directoratului CEO, pare extrem de infantil în materie de comunicare publică. În curând se împlinesc trei luni de la numirea sa în funcție, dar încă n-a organizat nici măcar o conferință de presă! Este, repet, cel puțin infantilă strategia de comunicare gândită (?) de șeful celei mai mari companii de stat din România. Modul în care ”comunică” Boza pune sub semnul întrebării calitățile manageriale pe care pretinde că le-a dobândit activând inclusiv în companii internaționale.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.