Deputat PNL, fascinat de Liviu Dragnea: ”PNL-ul n-are un lider de nivelul lui”
Deputat PNL, fascinat de Liviu Dragnea: ”PNL-ul n-are un lider de nivelul lui”
De cititInvestigatii12 ianuarie 2017

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, proaspăt deputat, a recunoscut joi, răspicat, într-o emisiune realizată de Radio Târgu Jiu, că, la momentul actual, în PNL nu există niciun lider de nivelul lui Liviu Dragnea, care să poată explica un program electoral, pe înțelesul tuturor, așa cum a reușit președintele PSD.
Deputat PNL Dan Vîlceanu: ”(…) Domn’e, cam aiurea să spui că nu trebuie să mărim minimu’, că, uite, pierdem voturi. Domn’e, nu vei pierde voturi dacă lumea se va identifica, dacă există – eu știu – un segment de populație care se identifică cu tine.”
Ziarist Sorin Călugărița: ”Nu numai asta. Dacă știi să te faci înțeles, și să le susții. Ați văzut, Dragnea, care e totuși un lider de partid … Dumneavoastră n-aveți un lider de partid de nivelul lui Dragnea …
Deputat PNL Dan Vîlceanu:Așa e!
Ziarist Sorin Călugărița: ”… A renunțat la ideea să mai umble prin țară, să spună poezii. A ieșit cu pixu-n mână, cu markeru-n mână, la tablă, prin studiouri, și-a explicat, și-a-ncercat să se facă-nțeles. Lumea cam asta vrea acum.”
După ce candidatul PNL Octavian Lupulescu a obținut sub 5 la sută din numărul total posibil de voturi la alegerile din iunie 2016, pentru Primăria Târgu Jiu, liberalii gorjeni s-au umplut de penibil și la alegerile parlamentare, scoțând, în extremis, un singur post de parlamentar, din resturi, pentru președintele organizației, Dan Vîlceanu. Ca urmare, PSD Gorj a reușit să obțină nu mai puțin de 5 mandate de parlamentari, din 7 posibile.
Periodic, liderii PNL Gorj se remarcă prin declarații de simpatie la adresa PSD. De pildă, în 2015, profesorul universitar Dorel Dumitru Chirițescu a spus, tranșant, că Ponta ar fi fost un președinte mai bun decât Iohannis:

Atunci, Chirițescu a fost exclus instantaneu din PNL, tocmai la inițiativa fanului lui Dragnea, Dan Vîlceanu.
De subliniat că Vîlceanu este fost președinte al Tineretului Social Democrat – organizația Gorj. În perioada în care Complexul Energetic Oltenia a fost condus de pesedistul Laurențiu Ciurel, Vîlceanu a încasat, prin firmele sale, zeci de milioane de euro de la colosul energetic.
Organizația PNL Gorj se află într-o continuă disoluție, chiar și după așa-zisa dezertare a fostului co-președinte Tudor Barbu, care n-a mai călcat prin județ după eșecul din 11 decembrie, când nu s-a mai ales senator de Gorj, deși a deschis lista PNL pentru Senat.
Singurul vinovat identificat, până acum, de liberalii gorjeni este fostul premier Dacian Cioloș.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.