Deputat Scarlat Iriza: ”Ponta a ales între mine și Călinoiu!”      
Deputat Scarlat Iriza: ”Ponta a ales între mine și Călinoiu!”    
InterviuriUltra - Scurte5 iunie 2015

 

Narcis Daju: Care sunt motivele pentru care ați ajuns să aveți mai multă încredere în Mircea Geoană decât în Victor Ponta?
Scarlat Iriza: Mircea Geoană este un om politic deschis, sincer, uşor atipic pentru scena politică din România. Despre Victor Ponta  nu pot spune aceleaşi lucruri. În plus, Victor Ponta are o mare bilă neagră: l-a girat pe Ion Călinoiu.
geoana-cu-iriza
N.D.: Credeți că Ponta va mai candida la Gorj?
S.I.: Nu. Victor Ponta va candida la Craiova sau Ploieşti.
N.D.: Vă așteptați ca PSRO ”să rupă” mai mult din PSD, sau din PNL?
S.I.: Mă aştept ca PSRO să rupă din PSD mai bine de jumătate.
N.D.: Pe care dintre lupii tineri din PSD vi i-ați dori în PSRO? Spuneți cel puțin un nume…
S.I.: Radu Teodorescu, Ciprian Florescu şi Adi Tudor sunt cei trei tineri pe care i-aş primi fără rezerve, sunt crescuţi de mine. Nu aş primi însă, niciodată, năpârcile lui Călinoiu… Nu dau nume!
N.D.: Prezența lui Nicolae Davițoiu și Puiu Diaconescu la lansarea PSRO, la Târgu Jiu, este întâmplătoare? Excludeți ca măcar unul dintre cei doi să treacă la PSRO?
S.I.: Cei doi sunt reprezentanţii a două partide politice prietene, dar nu exclud o astfel de posibilitate, uşa PSRO e deschisă pentru oamenii de calitate.
davitoiu-la-psro diaconescu-la-psroN.D.: Este adevărat că Dan Ilie Morega vi se va alătura în noul dvs. proiect politic și că va renunța la înființarea unui partid la nivel județean?
S.I.: Nu vă pot spune pentru moment, echipa PSRO se va definitiva la începutul lunii septembrie. Vor veni alături de mine cel puţin patru oameni cu greutate din acest judeţ.
N.D.: Ce scor v-ați propus la alegerile locale, cu PSRO, și cât credeți că veți obține, în raport de acest obiectiv?
S.I.: Ne-am propus un scor de 15% şi sper din tot sufletul să reuşim să-l obţinem.
N.D.: Florin Cârciumaru a spus un ”nu” categoric față de oferta dvs. de a candida din partea PSRO la Primăria Târgu Jiu sau a lăsat loc la negocieri ulterioare?
S.I.: Impresia mea este că Florin Cârciumaru s-a săturat la rândul său de PSD şi că a lăsat loc de discuţii pe această temă.
N.D.: Cine credeți că va fi viitorul președinte al PSD Gorj?
S.I.: Viitorul preşedinte al PSD Gorj va fi Radu Teodorescu.
N.D.: Cu Tudor Barbu în frunte, PNL se va consolida sau va continua să se destructureze?
S.I.: Greu de spus … Nu cunosc problemele lor interne. Personal, îmi doresc în Gorj o opoziţie puternică.
N.D.: Ați fost invitat la simpozionul organizat joia trecută de CEO și TV SUD? Cum vă explicați?
S.I.: Nu am fost invitat la evenimentul în cauză, nici nu mă aşteptam să fiu. Au fost invitaţi doar reprezentanţii puterii. A fost o discuţie sterilă.
N.D.: Ați avut o relație apropiată cu Laurențiu Ciurel. S-a depreciat din cauza lui Ion Călinoiu?
S.I.: Am avut întradevăr o relaţie bună cu Laurenţiu Ciurel. Nu pot spune că acum s-a depreciat , dar Ion Călinoiu a avut cu siguranţă rolul său în povestea asta.
N.D.: Ce contribuție are Ion Călinoiu l-a declinul CEO?
S.I.: Călinoiu este principalul vinovat pentru declinul CEO. El a dirijat lucrurile, a numit oameni, a hotărât soarta a mii de angajaţi aflaţi astăzi în şomaj.
N.D.: Cât credeți că vor mai fi tolerate în PSD criticile aduse de Popeangă și Marioreanu lui Ciurel?
S.I.: În PSD criticile vor continua să curgă, vocile se vor înmulţi. Oamenii sunt dezamăgiţi şi vor lua atitudine.
N.D.: Credeți că v-ați îmbunătățit imaginea publică, după ce ați intrat în conflict deschis cu Ion Călinoiu și ați plecat din PSD?
S.I.: Nu cred că era nevoie să-mi îmbunătăţesc imaginea publică, mi-am văzut întodeauna de treaba mea, nu am deranjat pe nimeni. Din PSD nu am vrut să plec, a fost o decizie foarte grea, dar aşa a fost să fie… Ponta a ales între mine şi Călinoiu.
N.D.: Ca parlamentar de Gorj, ce demersuri vă propuneți pentru perioada următoare?
S.I.: Ca parlamentar de Gorj, cel mai important demers pe care mi l-am propus are legătură cu CEO. Împreună cu deputatul Dumitru Chiriţă, secretar general al PSRO, am identificat o serie de soluţii care să ducă la eficientizarea activităţii, pe care le voi face publice în perioada următoare.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.