Deputat Scarlat Iriza: ”Ponta a ales între mine și Călinoiu!”      
Deputat Scarlat Iriza: ”Ponta a ales între mine și Călinoiu!”    
InterviuriUltra - Scurte5 iunie 2015

 

Narcis Daju: Care sunt motivele pentru care ați ajuns să aveți mai multă încredere în Mircea Geoană decât în Victor Ponta?
Scarlat Iriza: Mircea Geoană este un om politic deschis, sincer, uşor atipic pentru scena politică din România. Despre Victor Ponta  nu pot spune aceleaşi lucruri. În plus, Victor Ponta are o mare bilă neagră: l-a girat pe Ion Călinoiu.
geoana-cu-iriza
N.D.: Credeți că Ponta va mai candida la Gorj?
S.I.: Nu. Victor Ponta va candida la Craiova sau Ploieşti.
N.D.: Vă așteptați ca PSRO ”să rupă” mai mult din PSD, sau din PNL?
S.I.: Mă aştept ca PSRO să rupă din PSD mai bine de jumătate.
N.D.: Pe care dintre lupii tineri din PSD vi i-ați dori în PSRO? Spuneți cel puțin un nume…
S.I.: Radu Teodorescu, Ciprian Florescu şi Adi Tudor sunt cei trei tineri pe care i-aş primi fără rezerve, sunt crescuţi de mine. Nu aş primi însă, niciodată, năpârcile lui Călinoiu… Nu dau nume!
N.D.: Prezența lui Nicolae Davițoiu și Puiu Diaconescu la lansarea PSRO, la Târgu Jiu, este întâmplătoare? Excludeți ca măcar unul dintre cei doi să treacă la PSRO?
S.I.: Cei doi sunt reprezentanţii a două partide politice prietene, dar nu exclud o astfel de posibilitate, uşa PSRO e deschisă pentru oamenii de calitate.
davitoiu-la-psro diaconescu-la-psroN.D.: Este adevărat că Dan Ilie Morega vi se va alătura în noul dvs. proiect politic și că va renunța la înființarea unui partid la nivel județean?
S.I.: Nu vă pot spune pentru moment, echipa PSRO se va definitiva la începutul lunii septembrie. Vor veni alături de mine cel puţin patru oameni cu greutate din acest judeţ.
N.D.: Ce scor v-ați propus la alegerile locale, cu PSRO, și cât credeți că veți obține, în raport de acest obiectiv?
S.I.: Ne-am propus un scor de 15% şi sper din tot sufletul să reuşim să-l obţinem.
N.D.: Florin Cârciumaru a spus un ”nu” categoric față de oferta dvs. de a candida din partea PSRO la Primăria Târgu Jiu sau a lăsat loc la negocieri ulterioare?
S.I.: Impresia mea este că Florin Cârciumaru s-a săturat la rândul său de PSD şi că a lăsat loc de discuţii pe această temă.
N.D.: Cine credeți că va fi viitorul președinte al PSD Gorj?
S.I.: Viitorul preşedinte al PSD Gorj va fi Radu Teodorescu.
N.D.: Cu Tudor Barbu în frunte, PNL se va consolida sau va continua să se destructureze?
S.I.: Greu de spus … Nu cunosc problemele lor interne. Personal, îmi doresc în Gorj o opoziţie puternică.
N.D.: Ați fost invitat la simpozionul organizat joia trecută de CEO și TV SUD? Cum vă explicați?
S.I.: Nu am fost invitat la evenimentul în cauză, nici nu mă aşteptam să fiu. Au fost invitaţi doar reprezentanţii puterii. A fost o discuţie sterilă.
N.D.: Ați avut o relație apropiată cu Laurențiu Ciurel. S-a depreciat din cauza lui Ion Călinoiu?
S.I.: Am avut întradevăr o relaţie bună cu Laurenţiu Ciurel. Nu pot spune că acum s-a depreciat , dar Ion Călinoiu a avut cu siguranţă rolul său în povestea asta.
N.D.: Ce contribuție are Ion Călinoiu l-a declinul CEO?
S.I.: Călinoiu este principalul vinovat pentru declinul CEO. El a dirijat lucrurile, a numit oameni, a hotărât soarta a mii de angajaţi aflaţi astăzi în şomaj.
N.D.: Cât credeți că vor mai fi tolerate în PSD criticile aduse de Popeangă și Marioreanu lui Ciurel?
S.I.: În PSD criticile vor continua să curgă, vocile se vor înmulţi. Oamenii sunt dezamăgiţi şi vor lua atitudine.
N.D.: Credeți că v-ați îmbunătățit imaginea publică, după ce ați intrat în conflict deschis cu Ion Călinoiu și ați plecat din PSD?
S.I.: Nu cred că era nevoie să-mi îmbunătăţesc imaginea publică, mi-am văzut întodeauna de treaba mea, nu am deranjat pe nimeni. Din PSD nu am vrut să plec, a fost o decizie foarte grea, dar aşa a fost să fie… Ponta a ales între mine şi Călinoiu.
N.D.: Ca parlamentar de Gorj, ce demersuri vă propuneți pentru perioada următoare?
S.I.: Ca parlamentar de Gorj, cel mai important demers pe care mi l-am propus are legătură cu CEO. Împreună cu deputatul Dumitru Chiriţă, secretar general al PSRO, am identificat o serie de soluţii care să ducă la eficientizarea activităţii, pe care le voi face publice în perioada următoare.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *