Deputatul FICTIV Victor Ponta continuă să chiulească din colegiul său parlamentar, dar cheltuie miliarde de lei vechi, bani publici
Deputatul FICTIV Victor Ponta continuă să chiulească din colegiul său parlamentar, dar cheltuie miliarde de lei vechi, bani publici
exportInvestigatiiOpinii25 noiembrie 2015


Deși, oficial, în prezent nu mai deține nicio altă funcție, Victor Ponta refuză să-și exercite mandatul de deputat de Târgu Jiu, continuând să strălucească prin absență în colegiul pe care-l reprezintă de 11 ani, neîntrerupți, în Parlamentul României.

Ca premier, a continuat batjocura începută ca deputat

Nici măcar în calitate de premier, Ponta n-a reușit să aducă măcar un investitor mărunt în Târgu Jiu, și să deschidă măcar o făbricuță în această zonă cu șomaj de top, în care lunar vin angajatori din Ardeal să recruteze gorjeni, pe salarii infime. Se știe că în multe zone din Ardeal gradul de ocupare se apropie de sută la sută.
În acest an, Ponta a venit doar în trei rânduri la Târgu Jiu. Prima dată, în luna mai, pentru a inaugura lucrările de modernizare a stadionului din Târgu Jiu. Din cauza unor neînțelegeri între Primăria Târgu Jiu și Ministerul Tineretului și Sportului, lucrările propriu-zise au inceput abia în urmă cu câteva zile, deși fosta vicecampioană a României, Pandurii Târgu Jiu, a jucat tot turul campionatului în exil, la Drobeta Turnu Severin, în ideea de a nu încurca modernizarea stadionului! Ponta a mai avut două prezențe total inutile, la deschiderea anului școlar și a anului universitar, și-atât.
Deși a demisionat din funcția de premier în data de 4 noiembrie a.c., nici vorbă să fi ajuns în colegiul său parlamentar, acolo unde ar trebui să desfășoare tot felul de activități, ca deputat, prevăzute explicit în  Legea 96 din 2006 privind statutul deputaților și al senatorilor.

Cabinetul său parlamentar, de deputat FICTIV, consumă peste un miliard, anual

Cu toate că este inexistent ca deputat de Târgu Jiu, Ponta are deschis un cabinet parlamentar, care consumă circa 100 de milioane lei vechi, bani publici, în fiecare lună (deci peste un miliard pe an), deși acolo nu se-ntâmplă nimic și nu se desfășoară niciun fel de activitate benefică locuitorilor din Târgu Jiu.
Ultima situație financiară postată pe site-ul Camerei Deputaților privește luna septembrie, și arată cheltuieli de aproape 100 de milioane lei vechi, la cabinetul parlamentar cu totul și cu totul FICTIV al lui Victor Ponta.

cheltuieli ponta gorjCe scuze ABERANTE s-au găsit pentru Domnu’ Goe

De-a lungul timpului, toți susținătorii lui Ponta au avansat în spațiul public două tipuri de circumstanțe atenuante, ambele ABERANTE, pentru neimplicarea sa, ca premier și ca deputat, în dezvoltarea socio – economică a județului Gorj.
În primul rând, s-a arătat că premierul Ponta n-a alocat fonduri pentru Gorj și n-a adus niciun investitor în Târgu Jiu, de teamă să nu fie acuzat că, în calitate de premier, favorizează această zonă și discriminează restul țării.
În al doilea rând, s-a arătat că Ponta e prea ocupat să conducă toată România, că ține toate problemele țării pe umeri și că, prin urmare, trebuie înțeles de ”gorjenii lui”.

Paradoxal, salvarea și relansarea lui Ponta s-ar putea produce … în Gorj

Pe această logică, întrucât în prezent deține doar funcția de deputat de Târgu Jiu și se confruntă cu un deficit uriaș de autoritate și credibilitate, atât ca om de stat, cât și ca lider politic, relansarea lui Victor Ponta, și recompunerea imaginii lui publice, ar putea porni chiar din Gorj, cu condiția ca fostul premier să-și exercite cu onestitate și pricepere mandatul de deputat de Târgu Jiu. Dar cum de 11 ani face doar figurație, e puțin probabil a Ponta să fie capabil și de altceva.
Chiar dacă s-ar focaliza în perioada următoare pe mandatul său de deputat de Târgu Jiu, lui Ponta i-ar fi destul de greu să găsească în zonă parteneri cu care să gândească și să aplice eventuale proiecte de dezvoltare a județului. El are de ales să lucreze fie cu fosilele penale  pe care le-a tolerat în conducerea PSD Gorj, a Consiliului Județean și a Primăriei Târgu Jiu, fie cu lipitorii de afișe, care nu se pricep la nimic altceva, din aripa tânără. Din nefericire, întreg aparatul de stat din Gorj este înțesat cu ”specialiști” aleși pe sprânceană, pe criteriu politic.

Cât va întinde Ponta coarda nesimțirii?

Oricum, va fi interesant de urmărit cât de mult va întinde Victor Ponta coarda nesimțirii, în ultimul său an de mandat de deputat de Târgu Jiu, în condițiile în care de 11 ani chiulește, deja, din zonă, și nici nu mai are vreo altă funcție publică.

2 COMENTARII
  • Well Done 26.11.2015 la ora 16:15 pm
    Da, are o vina, dar mai conteaza si oamenii pe care ii gaseste un investitor.
  • gorjanul 30.11.2015 la ora 9:42 am
    Fuge de tanti Iuliska. De uratul ei nu mai calca Victoras pe la Tg Jiu .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.