Derby pentru play-off
Derby pentru play-off
Alte sporturiSport3 februarie 2012

Baschetbaliștii Energiei își susțin examenul de maturitate în fața sibienilor

Energia și-a adunat forțele după înfrângerea din primul meci disputat în acest an, a câștigat greu la Miercurea Ciuc, cu Craiova sau la Dinamo, iar aceste trei victorii consecutive au propulsat-o, cu șanse frumoase, în lupta pentru un loc în play-off.
Revenirea lui Porter Troupe pare să fie un motor pentru Energia, care în această primăvară vrea o nouă participare în play-off, iar fostul căpitan al gorjenilor încearcă să pună umărul la o nouă performanță la Târgu Jiu după cea reușită în chiar primul său an în România. După aventura nereușită din Liban, Troupe s-a întors la Energia ceva mai determinat decât în ultimul sezon petrecut la Târgu Jiu, cu un procentaj mult mai bun la aruncările din spatele semicercului de 6,75 metri și reprezintă acum un atu important al echipei gorjene în lupta pentru un loc în primele opt ale campionatului. Lângă acesta, venirea lui Rajko Kljajevic, chiar dacă la un moment dat a părut un nou eșec, ar putea fi încă o mână câștigătoare, evoluția sa din meciul câștigat în deplasare în fața celor de la Dinamo fiind încurajatoare.

Victorie importantă

Cele mai dulci victorii ale gorjenilor sunt, fără îndoială, indiferent de sportul în care sunt obținute, cele în fața dinamoviștilor, iar baschetbaliștii Energiei le-au oferit fanilor un succes chiar în fieful echipei bucureștene. Într-un meci destul de echilibrat, Energia a câștigat la București cu 88-81 (18-22, 20-19, 25-15, 25-25), trupa lui Slobodan Nikolic adunând astfel trei victorii consecutive
în Divizia A înaintea meciului cu CSU Atlassib Sibiu. Meciul de la București a reprezentat cel mai bun joc la Energia pentru Rajko Kljajevic, acesta fiind responsabil pentru 12 din cele 25 de puncte marcate de gorjeni în sfertul al treilea, la final acesta adunând 15 puncte și 6 recuperări. Cel mai bun marcator al meciului a fost americanul Porter Troupe, care și-a trecut în cont 24 de puncte.

Statistică favorabilă sibienilor

Cele trei victorii consecutive ale Energie nu ar mai avea aceeași importanță dacă trupa lui Slobodan Nikolic nu o va obține și pe cea de-a patra în partida de sâmbătă contra celor de la CSU Atlassib Sibiu. Nouă meciuri s-au disputat între cele două formații din 2008 până în prezent, 2008 fiind anul în care Energia a făcut pasul spre baschetul de performanță promovând în prima ligă. Statistica spune că CSU Atlassib Sibiu s-a impus în cinci dintre cele nouă partide, Energia având șansa de a reechilibra balanța cu o victorie în meciul ce se va disputa sâmbătă la Târgu Jiu după ce sibienii și-au adjudecat trei victorii în ultimele trei partide disputate. Nevoia de victorie este cu atât mai mare la Târgu Jiu cu cât elevii lui Slobodan Nikolic au de luat și o revanșă, înfrângerea din tur fiind una umilitoare, scor 115-78.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.