Descinderi la carierele miniere din zona Motru
Descinderi la carierele miniere din zona Motru
Ultra - Scurte31 octombrie 2013

Mai multe descinderi au avut loc la carierele miniere din Zona Motru, după ce anumite aspecte legate de masa caldă a minerilor din acea zonă au ajuns în vizorul IPJ Gorj. Astfel, polițiștii au ridicat documente referitoare la modul în care s-a acordat masa caldă a minerilor în perioada 2009-2013.
Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, a declarat că verificarea polițiștilor vine după cea făcută de Corpul de Control din cadrul CEO.
„Am pus la dispoziţie toate documentele. Au luat comenzile şi le-au tras la xerox. S-au făcut controale şi la Lupoaia, şi la subteran”, a mai adăugat Ghiga.
În același timp, liderul sindical Constantin Creţan crede că, de-a lungul timpului, au fost comise o serie de nereguli cu privire la masa caldă a minerilor, pe care s-ar fi cheltuit sume enorme. Acesta a declarat că s-ar fi organizat mese festive, nunţi şi petreceri la Cula Glogoveanu pentru lideri sindicali şi directori din minerit.
„Se fac verificări pentru că minerii au servit, la Motru, cea mai scumpă masă caldă. Mai bine o serveau la restaurant. Trebuiau acoperite tot felul de petreceri”, a precizat Crețan.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.