Despre mândria de a fi gunoier și rușinea de a fi magistrat, la Târgu Jiu
Despre mândria de a fi gunoier și rușinea de a fi magistrat, la Târgu Jiu
De cititInvestigatiiOpiniiUltra - Scurte4 martie 2015


La Târgu Jiu, dacă gunoierii de la Edilitara și de la Polaris ar face mișto de noi o săptămână și doar s-ar preface că strâng gunoaiele din oraș, ne-am sufoca de jeg. Din fericire, asta nu se întâmplă nicio zi, nicio clipă, de aceea trăim într-unul dintre cele mai curate orașe ale României.
Tot aici, procurorii ajunși, cu acceptul mafiei locale, să lucreze la cele două unități de parchet din oraș, își bat joc de noi de câteva decenii, deja. Ei nu doar că nu fac curat, dar păzesc gunoaiele din fruntea instituțiilor publice, să nu care cumva să li se întâmple ceva. Mai mult, stau cu ochii – n patru să nu apară vreun junghi, să-i deranjeze pe șefii lor politici.
Până de curând am avut naivitatea să gândesc că acești procurori primesc, la schimb, de la PSD, doar susținere politică, promisiuni de promovare și imunitate în fața Consiliului Superior al Magistraturii, când li se întâmplă să fie reclamați pentru erori judiciare mai mari decât Palatul (in)justiției.  Nu, realitatea este că între mafie și procurorii care o protejează se derulează, uneori ostentativ, afaceri cât se poate de bănoase. Este vorba de un mecanism simplu, tolerat de mai multe instituții ale statului care au cunoștință de existența lui, dar nu mișcă niciun deget, de frică.
Aceste lucruri sunt valabile și pentru o parte dintre judecători. Deja, ei par să nu mai aibă nici măcar un minim contact cu realitatea. Faptul că sunt acceptați în antecamera mafiei, că li se permite să tragă cu ochiul prin ușa întredeschisă, îi debusolează complet. Felul în care soluționează ei dosare a ajuns pretext și mobil de socializare cu mafia.
Ca să ajungi judecător îți trebuie ani în șir de muncă pe brânci. Această trudă ar trebui să-i înnobileze caracterial, să-i șlefuiască. Nici gând. În mare, ei formeză un corp de slugi, care judecă fie la ordin, fie din reflex, așa cum își conduc  limuzinele de lux.
teo si slugile
Un simplu exemplu: cu un minut înainte să înceapă campania electorală, Ion Claudiu Teodorescu, secretar general în Ministerul Justiției, s-a suspendat din funcție. În secunda următoare, a devenit șeful campaniei electorale a lui Victor Ponta, la nivelul județului Gorj, dovedind o incredibilă viteză de transformare din demnitar apolitic în lider PSD. Imediat după campania electorală, Teodorescu s-a întors în Ministerul Justiției, redevenind apolitic. Că e subțire, știam, dar nu-l credeam atât de nesimțit încât să vină apoi să coordoneze, alături de vărul lui Ponta, ședința de bilanț la Tribunalul Gorj, cea mai înaltă instituție judiciară din acest județ. Acești retarzi nu pot să priceapă că ori ești pesedist și conduci campania electorală a lui Ponta, ori conduci Ministerul Justiției și ședința de bilanț la Tribunalul Gorj. Nu se poate și una, și alta. Dacă Teodorescu n-a muncit pentru nimic, în viața lui, judecătorii care au fost dezonorați și decredibilizați de prezența la bilanț a liderului PSD au trudit, cu siguranță. Din păcate, nici una dintre aceste slugi nu s-a ridicat în picioare să denunțe transformarea ședinței de bilanț în ședință de partid. Într-un oraș în care este ultra-evidentă subordonarea magistraților față de PSD, este tot ce mai lipsea: Teodorescu la ședința de bilanț a Tribunalului Gorj, cu aracetul încă proaspăt, sub unghii, de pe afișele electorale ale lui Ponta.
Faptul că se știu protejați de PSD îi face pe acești magistrați să sfideze și să calce în picioare justițiabilii. În laboratoarele slinoase ale ”justiției” din Târgu Jiu mie, de pildă, mi s-au fabricat transcripturi după convorbiri telefonice inexistente. Când am cerut să fie atașate înregistrarile audio inexistente la transcripturile inventate, sistemul mafiot a dat din colț în colț. Voi reface această solicitare către noul președinte al României, către noul director al SRI  și către mai multe ambasade. Nu e firesc ca magistrații care fac falsuri să rămână în libertate. Imediat după ce procurorul Elisabeta Ponea, de la Parchetul Curții de Apel Craiova,  a respins plângerea penală prin care am denunțat aceste lucruri, a fost propusă de Victor Ponta la șefia DNA. Stranie cronologie!
cretu si rascol
Dacă ați avea curiozitatea să căutați în arhivele ziarelor, ați vedea că a trecut aproape un an de la examenele de evaluare națională și de bacalaureat, când la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj s-au făcut rețineri pe bandă rulantă. În mare parte, erau acțiuni ale Direcției Generale Anticorupție, o structură cu foarte puțin respect față de caracatița PSD. Din păcate, procurorii și magistrații au făcut praf acele acțiuni. Partidul Social Democrat și-a recuperat, rând pe rând, oamenii, din arest, cu ajutorul magistraților. Doar un exemplu: directorul pesedist al Liceului cu Program Sportiv a fost plimbat în cătușe, acuzat de luare de mită și băgat în beciul IPJ Gorj. Apoi, surpriză: Răscol Gabriel Adrian n-a fost trimis în judecată la pachet cu cei cu care fusese încătușat. Ni s-a aruncat prosteala că este cercetat într-un alt dosar penal, disjuns din dosarul afaceristului Nicolaie Crețu. Dacă procesul lui Crețu e aproape de o sentință, la fond, despre dosarul penal al lui Răscol nu mai știe nimeni, nimic. Din moment ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj încătușează un om ca Răscol, îl plimbă prin fața camerelor de filmat și pe sticla televizoarelor, și prin arestul IPJ Gorj, avem minima pretenție ca acești magistrați să nu ne mai creadă tâmpiți. Acum, niciun procuror nu mai face în România rețineri fără dovezi minimale. Or, dacă au existat dovezi și l-au reținut pe Răscol, era cazul să dea o soluție în dosar, la un an distanță, sau să-și dea demisia, în bloc, și să se înscrie oficial în PSD. Circul inițial, cu plimbări în cătușe prin fața ziariștilor, trebuia închis obligatoriu printr-un comunicat al parchetului în care să se spună că cel încătușat este, de fapt, nevinovat. Măcar atât.
adrian gorun
Închipuiți-vă că în acest oraș, la IPJ Gorj cercetează fraudele din învățământ un gâgă licențiat la Herculane, fratele geamăn al mai celebrului Stroe, personaj principal în alt dosar penal mătrășit, privind mafia permiselor. Acel gâgă, care a studiat Dreptul, la Herculane, a primit misiunea de a face cercetări la UCB, asupra grupului infracțional condus de Adrian Gorun. Nu exclud ca Stroe să le fi dus și flori.
Ceea ce încerc să transmit este că acest sistem dement, creat și condus de PSD, se află în pragul imploziei.
În Târgu Jiu, o parte dintre cei care împart dreptatea au inspecția tehnică periodică expirată și puține șanse să revină pe carosabil, de pe câmpiile în care au derapat, furați de peisajul roșu aprins, a la PSD, de pe fundal.
Notă: Poza din capul articolului este mai veche, dar dirijorii au rămas aceiași.

1 COMENTARII
  • Narcis Daju (GorjNews) – Despre mandri 05.03.2015 la ora 9:41 am
    […] http://www.gorjnews.ro/slider/despre-mandria-de-a-fi-gunoier-si-rusinea-de-a-fi-magistrat-la-targu-j… […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.