Despre sitetalk.com sau pasul spre web3.0
Despre sitetalk.com sau pasul spre web3.0
Altele31 ianuarie 2010

Punct de plecare pentru sitetalk.com
Reţelele sociale şi blog-urile reprezintă în prezent a patra activitate online din punctul de vedere al popularităţii. Un procent de 67% vizitează aceste comunităţi online şi 10% din timpul total petrecut pe Internet este alocat site-urilor de social media.
Dacă gigantul Facebook ar fi o ţară, atunci ea ar fi a patra din lume ca populaţie, depăşind ţări că Brazilia, Rusia sau Japonia (în prezent, Facebook are peste 400 de milioane de utilizatori activi). Peter Thiel, cofondatorul Pay-Pal, este unul din investitorii Facebook. Valoarea de piaţă a crescut enorm în momentul achiziţiei unui pachet de acţiuni reprezentând 1.6% din Facebook de către Microsoft, pentru o sumă „modică” de.. 246 milioane dolari.
Tot statistic, 80% din companiile la nivel global utilizează (sau urmează să o facă) LinkedIn ca unealtă principală în găsirea angajaţilor săi pe parcursul unui an calendaristic. De curând, LinkedIn a sărbătorit depăşirea a 45 de milioane de utilizatori.
Impactul tehnologiilor, în cifre
Radioului i-a trebuit 38 de ani să depăşească 50 de milioane de ascultători. Televiziunea terestră a avut nevoie de 13 ani să ajungă la 50 de milioane de telespectatori. Internetul a depăşit  aceeaşi cifră în doar 4 ani. În mai puţin de 9 luni, Facebook a ajuns la 100 de milioane de utilizatori…
Azi, 30% din populaţia lumii este online.

Ce este sitetalk.com ?
Platforma îşi propune să furnizeze în limbaj multilingv (încă în dezvoltare) funcţionalitate multiplă într-o reţea  socială. Aceasta furnizează servicii şi produse în domeniul divertismentului online, comerţului electronic, serviciilor financiare, dezvoltării personale şi educaţionale. Este o mixtură între Facebook, Youtube, Skype, blog-uri şi alte platforme. Noutatea la nivel mondial este dată de faptul că marketingul se face pe mai multe nivele, afacerea bazându-se pe spuma teoriei din scrierile lui Robert Kiyosaki, combinate cu tehnologia web2.0 şi pe mai noua …web3.0 (noţiune încă sumar definită / vezi Google).
Am avut plăcerea să întru în posesia datelor proiectului şi să primesc acceptul publicării lor.
Sitetalk.com este proiectat pentru a fi o revoluţie în industria comunităţilor sociale online (o reţea socială ce combină web 2.0 şi web 3.0, ce oferă şansa membrilor să câştige proporţional cu numărul de conexiuni pe care le au în comunitatea virtuală).
Ce oferă diferit Sitetalk? Motive pentru a-l utiliza
În primul rând, vorbim despre un program de bonificaţii pe baza loialităţii utilizatorilor, unic pe plan mondial în rândul reţelelor sociale, un program business ce oferă posibilitatea cumpărării pachetelor de acţiuni (aproape 50% din companie a fost pusă „la bătaie” pentru eventualii investitori), un mall virtual (ce include mai multe magazine virtuale cu  bunuri tangibile şi digitale), programe educaţionale (incluzând programe ale Universităţii Oxford).

Câteva din carcteristicile Sitetalk.com

 • Business Profile (nume, fotografie, joburi, portofoliu, recomandări, geolocare) simultan cu…
 • Private Profile (nume, avatar, sharing multimedia cu prietenii, recomandare şi promovare de produse, geolocare)
 • Groups (grupuri de interes, calificarea pentru „grupurile oficiale”)
 • Official Groups (grupuri de interes: investiţii, turism, sport, caritate etc.)
 • Sitetalk Mall – web shop, forum, marketplace, divertisment online, e-learning (programul Oxford).

Proiectul afacerii globale a strâns în câteva luni de la anunţul vânzării acţiunilor lideri de top din industria IT şi MLM (Towah, cea mai puternică bancă online specializată în tranzacţii pentru companiile MLM, asigură o parte a logisticii firmei). Start-up-ul „în forţă” este astfel asigurat.
În momentul în care scriu acest articol, Sitetalk / Unaico are aproximativ 10.000 de acţionari şi peste 30.000 de membrii ce au beneficiat de înscriere gratuită.
Datele de la lansarea oficială a proiectului din Bad Homburg (Germania) de acum câteva zile sunt pentru mulţi năucitoare:
La sfârşitul anului în curs, Sitetalk este proiectat  să ajungă la 10 milioane de membri şi 50.000 de acţionari. Valoarea afacerii: 250 milioane de euro.
La sfârşitul anului 2011 se preconizează depăşirea a 100.000 de acţionari  şi a peste 100 de milioane de membrii, valoarea de piaţă a afacerii depăşind 3 miliarde de euro.
Un calcul simplu făcut de mine arată că valoarea acţiunii o să ajungă în 2 ani, potrivit proiectului, la aproximativ 15 euro/actiune, adică de aproximativ 150 de ori mai mare decât este în prezent (am luat în calcul valoarea estimată a totalului celor 200.000.000 de actiuni, raportat la 3 miliarde de euro).
Înscrieri gratuite în sitetalk.com se pot face aici, cu posibilitatea ulterioară de a putea cumpăra pachete de acţiuni.
Scris de Mitrut Stanoiu | www.atlabs.ro

5 COMENTARII
 • Alin ISAC 31.01.2010 la ora 18:56 pm
  Felicitari pentru articol! Am fost la deschiderea oficiala de la Bad Homburg, Germania! Pot sa confirm ca planurile firmei sunt mult mai mari decat se poate intelege din acest articol. Pentru toti membri Sitetalk se tin conferinte online zilnice, unde se dezvaluie informatiile in urma carora se poate decide intrarea in actionariatul companiei. Contactati autorul articolului pentru accesul in sala de conferinte!
 • mona cristescu 31.01.2010 la ora 21:32 pm
  felicitari pentru articol
 • Despre sitetalk.com sau pasul spre web3. 04.02.2010 la ora 15:26 pm
  [...] Reiau articolul meu de pe  gorjNEWS: [...]
 • mitrut stanoiu 06.02.2010 la ora 13:24 pm
  Cele scrise de mine incep incet, incet sa se adevereasca. Din momentul in care am scris cele de mai sus valoarea per actiune aproape s-a dublat. Bursa Unaico este activa si merge excelent. Din experienta va spun ca limita de 2500 tranzactionabila zilnic se poate atinge si intr-o ora (in momente propice) , rezultatul fiind cresterea portofoliului zilnic cu pana la cateva zeci de actiuni. Ceea ce nu am scris (dar se poate usor deduce) este ca estimarea pentru sfarsitul anului in curs este de 1.25 euro / actiune, in prezent aceasta osciland in jurul valorii de 0.17 euro / actiune.
 • Despre sitetalk sau plecand de la scrier 25.04.2010 la ora 21:48 pm
  [...] Despre sitetalk sau plecand de la scrierile lui Robert Kiyosaki… Articolul scris (si actualizat) de Mitrut Stanoiu si aparut pe gorjNEWS: [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.